Reizen met het vliegtuig is soms best vermoeiend. Eindeloos wachten om te kunnen boarden. En ook nog moeten staan door het gebrek aan stoelen. Of vertragingen. Het dure leven op het vliegveld met een flesje water voor drie euro of een simpel broodje kaas voor een euro of zes. Er zijn alternatieven.

Saga Lounge op Keflavik

Met Icelandair vloog ik van Amsterdam naar Vancouver via Reykjavik. Over het algemeen is de overstaptijd beperkt, maar vaak moet je toch minstens een uurtje wachten. De Icelandair Saga lounge kan in dit geval uitkomst bieden. Een billboard van een getatoeëerde voetballer verwelkomt de bezoekers. De lounge is geïnspireerd op de IJslandse natuur en cultuur. Het is een open ruimte met diverse zit mogelijkheden. De fraaie open haard geeft het huiselijk uitstraling. Natuurlijk zijn hier maaltijden, snacks, drankjes en zelfs alcohol verkrijgbaar. Een plek om in alle rust te wachten op het vervolg van je vlucht. Enig nadeel is dat toegang vooralsnog alleen voor business en first class passagiers is weggelegd. Een toegangspas kopen is helaas nog niet mogelijk.Plaza Premium Lounge op Vancouver

Op Vancouver International Airport kan dit wel. Een toegangspas voor de Plaza Premium Lounge kost ongeveer € 40,-. Daarvoor kun je gedurende twee uur gebruik maken van de lounge, die meerdere vestigingen verspreidt over het vliegveld heeft. In principe dus toegankelijk voor iedereen en daarom soms wat drukker. Ook hier vind je comfortabele fauteuils voorzien van stopcontacten en een eigen snel wifi netwerk. Allerlei soorten drankjes kun je zelf pakken. Warme maaltijden, koekjes, snoepjes, alles is verkrijgbaar. Ook kun je er douchen en zijn er een aantal kamers met een ligstoel voor een dutje.

Winkelen of naar de stad

Als je langer moet wachten op Vancouver International Airport zijn er meerdere opties. Heb je nog ruimte in je bagage? Dan kan een bezoekje aan de Designer Outlet Vancouver Airport interessant zijn. Slechts twee haltes met de gratis skytrain. Heb je nog iets meer tijd neem dan de skytrain naar downtown Vancouver. Deze brengt je in minder dan een half uur voor een paar euro rechtstreeks naar het hart van de stad.


Dagkamers in het Fairmont

Blijf je liever op het vliegveld dan is het populaire Fairmont Vancouver Airport Hotel een uitkomst. Boven de checkin counters van de Amerikaanse bestemmingen ligt dit luxe hotel dat ook dagkamers aanbiedt. Voor volledige ontspanning is dit de absoluut de beste plek. Het uitzicht vanuit de bar en het restaurant op de aankomende en vertrekkende vliegtuigen is prachtig. Je kunt een kamer voor 4, 6 of 8 uur huren. Of natuurlijk voor gewoon een nacht. Fijn om even een dutje op een kingsize bed te kunnen doen of een lekkere warm douche. Leuk is dat aan de details is gedacht. Zoals de gepersonaliseerde toiletartikelen. Het uitzicht van een deel van de onlangs gerenoveerde kamers is schitterend. In de verte zie je de stad Vancouver geflankeerd door majestueuze bergen. Het drukke vliegverkeer op de start- en landingsbaan vlak onder je neus. En je hoort eigenlijk bijna niets van alle vliegactiviteit om je heen.Het Fit on the Fly program is een uitstekende service. Op je kamer staan een paar sportschoenen in je maat, een sportoutfit en sokken voor je klaar. Mijn ruimbagage werd vanuit Whitehorse meteen doorgezet op de vlucht van Icelandair naar Amsterdam. Op deze manier had ik toch de mogelijkheid om me nog even flink in het zweet te jagen. Vanaf de loopband in de Health Club kijk je uit de op de incheckende passagiers in de terminal. Niet alleen inspanning, maar ook ontspanning is mogelijk. Het Fairmont beschikt over een eigen zwembad en spa. Meer ontspannen kun je bijna niet aan je volgende vlucht beginnen. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Met kamers vanaf ongeveer € 175 is het dan ook de duurste optie.Met Icelandair vloog ik van Vancouver naar Amsterdam. Op Vancouver International Airport had ik een stopover van zeven uur na een vlucht uit Whitehorse. Op uitnodiging verbleef ik enkele uren in het Fairmont Vancouver Airport Hotel en de Plaza Premium Lounge.

Jos
Laatste berichten van Jos (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>