Ervaar een weekendje weg als drie weken vakantie

Na een weekendje weg wel eens het gevoel gehad dat je drie weken vakantie hebt gehad? Best bijzonder eigenlijk. Wat zijn de ingrediënten die deze heerlijke mindfuck veroorzaken? We verklappen het je!

Tip 1: Zorg voor veel afwisseling

Beleef veel verschillende ervaringen! Kies een bestemming waar bijvoorbeeld cultuur, shoppen en natuur hand in hand gaan. Hoe meer afwisseling, hoe langer een vakantie lijkt te duren. Bijkomend voordeel: of je nu samen bent of met een groot gezelschap: voor iedereen is er iets leuks! En dat is nog niet alles. Omdat je ook eens iets anders beleeft, doe je nieuwe indrukken op en dat is de sleutel naar leuke herinneringen!

Vijf tips om een weekendje weg te ervaren als drie weken vakantie!

Tip 2: Wijk af van de gebaande paden

Shop eens niet in de grote winkelstraten met bekende ketens. Neem een zijstraatje en ervaar de gezelligheid van kleine winkeltjes, boetiekjes en speciaalzaken. Bezoek niet alleen de bekende highlights van de streek of stad, maar loop ook eens door een oude volksbuurt of klein parkje aan de rand van de stad. Je krijgt daardoor veel meer mee van het leven op je bestemming, wat vaak voor bijzondere verhalen zorgt. En juist dat zorgt ervoor dat je je korte trip als een veel langere vakantie ervaart.

Tip 3: Laat je verwennen

Verwen jezelf en maak er een mini-vakantie van. Boek niet alleen een hotelovernachting, maar verwen jezelf met een voordelig en compleet arrangement. Bij Voordeeluitjes.nl boek je voordelige overnachtingen, vrijwel altijd inclusief heerlijke extra’s. Je arrangement bestaat dan bijvoorbeeld uit een welkomstdrankje, een informatiemap over de stad of streek en wandel- en fietsroutes. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn een uitgebreid ontbijtbuffet en diner vaak inbegrepen! Het complete pakket zorgt voor net dat extra vakantiegevoel. En omdat er al veel voor je geregeld is, hoef je alleen nog maar je tijd te besteden aan: volop genieten!

Een heerlijk welkomstdrankje

Begin je korte vakantie goed met een heerlijk welkomstdrankje

Tip 4: Voor- en napret

Een lange vakantie bereid je vaak goed voor. Wat zijn de must-sees? Zijn mensen om je heen er wel eens geweest en wat vonden zij nou vooral zo leuk? Wat is de beste periode om ernaartoe te reizen en wat zijn überhaupt de reismogelijkheden? Tref die voorbereidingen ook eens bij een weekendje weg. Voorpret verlengt letterlijk je vakantie. Je bent immers al voor vertrek op een leuke manier bezig met je reis en je beleeft in feite al een tijdje je vakantie.

Maar ook na je vakantie kan je je vakantiegevoel net even wat langer vasthouden. Praat gezellig na over alles wat je beleeft hebt, vraag aan elkaar wat hij of zij nou het meest bijzonder vond. Of schrijf een blogpost op Reishonger.nl 🙂

Tip 5: Meet the locals

Een steeds terugkerend thema op Reishonger. En terecht! Of je nou een weekendje in Maastricht doorbrengt of in San Marino: de locals hebben de leukste verhalen, de beste tips en de meeste passie voor hun stad of streek. Omdat je door die ene tip van een local bij dat leuke restaurantje terechtkomt. Of omdat je wordt gewezen op de bijzondere geschiedenis van dat gebouw verderop. Ook hier geldt: hoe meer bijzondere ervaringen, gesprekken en indrukken, hoe langer je vakantie lijkt te duren.

John

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>