Daarom reizen met een camper door Nieuw-Zeeland!

Iedereen kent het standaardbeeld wel. Een verliefd stelletje, reizend door een land met adembenemende uitzichten, in een Volkswagen camperbusje. De test hebben we doorstaan en we zijn na drie maanden samen door Nieuw-Zeeland reizen gelukkig nog steeds bij elkaar. Ja, de uitzichten waren meer dan we ooit hadden durven dromen en het busje was geen Volkswagen, maar een Toyota. Ach, dat is bijzaak. Nieuw-Zeeland is te gek!

Staat een roadtrip door het land van de Kiwi’s ook hoog op jouw bucketlist? Twijfel dan niet langer en boek dat ticket! Intussen krijg je van mij vijf redenen waarom een camper het meest geschikte vervoersmiddel is in dit fantastische land.

#1 Ultieme gevoel van vrijheid

Uren achter elkaar rijden en iedere vijf minuten stoppen om wéér een foto te maken van één van de prachtige besneeuwde bergtoppen die Nieuw-Zeeland rijk is. Heb je zin om op een plek iets langer te blijven of juist niet? Dan doe je dat toch! Reizen met een camper geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Geen standaard busroutes langs de toeristische highlights, maar juist de mogelijkheid om van het gebaande pad te gaan om het land op je eigen manier te ontdekken. Zo kom je op de meest bijzondere plekken, go explorer!

Wakker worden van de ruisende golven op het strand, in Nieuw-Zeeland kan het!

Wakker worden van de ruisende golven op het strand, in Nieuw-Zeeland kan het!

#2 Slapen op 4-sterrenlocaties

Dacht je dat alleen hotels op 4-sterrenlocaties staan met het meest mooie uitzicht? Dan heb je nog nooit rondgereisd in een camper! Slapen onder de stralende sterrenhemel tussen de bergen of wakker worden van de ruisende golven aan zee, het kan! Je hebt je huisje altijd bij en beslist dus zelf waar je gaat, staat en slaapt. Nieuw-Zeeland heeft ontelbaar veel kampeerplekken, waar je vaak zelfs gratis kunt overnachten. Dus naast een fantastisch uitzicht is kamperen ook nog budgetproof.

Genieten van de prachtige zonsondergang vanuit je minivan

Genieten van de prachtige zonsondergang vanuit je minivan

#3 Ojee, mijn portomonnee

Misschien wel de meeste gestelde vraag na onze reis: is Nieuw-Zeeland niet mega duur? Voor alles geldt, je kunt het zo duur en gek maken als je zelf wilt. Wel kan ik je als tip meegeven dat reizen met een camper je reis zeker een stuk voordeliger kan maken. Let hierbij wel op dat je altijd voor een diesel kiest (scheelt zo’n 70 cent per liter). Verder scheelt het een hoop wanneer je niet altijd op de meeste luxe campings met zwembad en sauna wilt overnachten, maar zo nu en dan een gratis budgetcamping (of plekje in de natuur) uitkiest. En last but not least: wees je eigen chefkok! Wanneer je het uit eten gaan beperkt tot één keer in de week en de rest van de dagen lekker je eigen prakje kookt, houd je weer wat centjes over voor andere leuke dingen!

Een van de mooiste (gratis) plekken waar wij stonden met de camper: Lake Tekapo, een must see!

Een van de mooiste (gratis) plekken waar wij stonden met de camper: Lake Tekapo, een must see!

#4 Hey buurman, wat doet u nu?

Een praatje tijdens het afwassen of de buren om een kopje suiker vragen: contact tijdens het kamperen is zo gemaakt! Veel campings hebben ook een gezamenlijke campingkeuken, wat altijd een gezellige sfeer geeft. En heb je even geen zin om de buurman te spreken, dan doe je gewoon de gordijntjes van je campertje dicht.

Camping in Nieuw-Zeeland

Tijdens het koken alleen even oppassen dat er geen kokosnoot op je hoofd valt

#5 Back to basic is oké!

Oké, ik geef toe. Iedere ochtend bij de McDonalds naar het toilet gaan, omdat je deze zelf niet hebt, gaat na drie maanden wel irriteren. Maar hey, als dat alles is. Rondreizen in een camperbusje betekent inderdaad back to basic. Geen stromend water, geen koelkast, geen stopcontact voor je iPhone, just the bus and us. Het ding is, je bent er zo snel aan gewend en het besef dat je het thuis erg goed hebt komt vanzelf. En zeg nou zelf, koken op een klein gasbrandertje bij kaarslicht met 1000 muggen is toch best romantisch? Eenmaal thuis waardeer je alles weer dubbel zoveel en spoel je met een glimlach je schone toilet door.

camper nieuw-zeeland

Twee campingstoeltjes en een prachtig uitzicht, meer heb je niet nodig!

Tekst en foto’s: Esmee Ramsteijn

Esmee
Laatste berichten van Esmee (alles zien)
  1. Evelyn zegt:

    Jaa dat is helemaal waar die keuzes voor wat goedkopere campings! Het is natuurlijk ook net waar je waarde aan hecht, maar ik vond het heerlijk al die freedom campings!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>