Zeeland

Zeeland, de meeste veelzijdige bestemming aan het water. Trek erop uit, verken Zeeland te voet, fiets of paard. Waai uit op het strand, ga lekker shoppen of geniet van alle gastronomische hoogstandjes die de provincie te bieden heeft.

Zeeland en water gaan al eeuwenlang zij aan zij en het is dan ook de ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van de zee, stranden en watersport. De Zeeuwse Kust biedt de mooiste zandstranden en de gezelligste badplaatsen en natuurlijk ook uitstekende mogelijkheden om te surfen, kitesurfen, windsurfen en nog veel meer. De ‘binnenwateren’ zoals het Veerse Meer, Grevelingenmeer en de Grevelingen, bieden waterskiën, zeilen, kanoën etc. voor zowel beginners als gevorderden. Ben je een gevorderde watersporter dan wachten ook de Ooster- en Westerschelde op je. Elk schiereiland heeft zijn eigen stranden, meren en wateren, evenals een eigen geschiedenis, uitstraling en sfeer. Er is echt van alles te ontdekken in Zeeland!

Tussen twee uur voor laag water tot een uur na laag water liggen de zeehonden meestal te zonnen op een zandbank. Ze luieren veel op het strand en genieten van de zon

Tussen twee uur voor laag water tot een uur na laag water liggen de zeehonden meestal te luieren op een zandbank en genieten ze van de zon

Actieve ontdekkingsreis

Naast watersport is fietsen één van de populairste activiteiten en een uitstekende manier om de provincie te ontdekken. Een (elektrische) fiets huren is hier dan ook geen enkel probleem. Landweggetjes en fietspaden over de dijken voeren je mee, dwars door het landschap. Met al het water om je heen zou Zeeland, Zeeland niet zijn als je niet met leuke pontjes en bruggetjes zou kunnen oversteken. Gewoon lekker naar buiten of kiezen jullie voor een themaroute? De keuze is aan jou; skeelerend, fietsend, wandelend of te paard kun je de mooiste kanten van Zeeland ontdekken. Ook aan het strand geniet je van de wind in je haren, uitwaaien tijdens een lange wandeling bijvoorbeeld. Natuurliefhebbers opgelet, de mooiste natuurgebieden van Zeeland ontdek je te voet, met o.a. de Schotsmanroute, Natuurpad Wemeldinge of de natuurpaden rond het Nationaal Park Oosterschelde. De Zeeuwse natuurgebieden geven veel meer prijs wanneer je ze met een gids verkent.

De favoriete bestemming van Bungalow.Net is vakantiepark Hof van Zeeland, het ideale uitgangspunt om deze veelzijdige provincie te ontdekken. Dankzij de centrale ligging van het park liggen water, cultuur en natuur altijd op slechts een steenworp afstand. Een daguitstapje naar deltapark Neeltje Jans is een veelgeroemde tip voor het hele gezin. Een leuk pretpark rond het thema water. Neem een kijkje bij de Deltawerken, ga midden in een orkaan staan, beleef de zeehondenshow en natuurlijk is het genieten in het waterpark en het aquarium.

Deltawerken: stormvloedkering Neeltje Jans

Deltawerken: stormvloedkering, foto van Neeltje Jans

Cultuur proeven

Zeeland is wereldberoemd om zijn mosselcultuur, iets waar je ook zeker niet omheen kunt als je op vakantie bent in Zeeland. In Bruinisse staat zelfs een levensgroot standbeeld van een mossel en overal vind je mosselrestaurants. Gebakken, gestoomd of in soep er is keuze genoeg voor de liefhebbers. Verder staat bij de culturele bezienswaardigheden de watersnoodramp centraal. Een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Zeeland, die wordt herdacht met musea en monumenten, absoluut iets om even stil bij te staan. Prachtige steden zoals Middelburg, Sluis, Zierikzee en Goes zijn absoluut een bezoek waard, al zou het alleen maar zijn om lekker te shoppen en een terrasje te pakken, maar ook zeker voor de cultuurliefhebbers is er van alles te zien en te doen. Zeeland is een schitterende provincie en wacht op jou om ontdekt te worden!

Mosselen met saffraansaus

Mosselen met saffraansaus

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>