Met de camper door Portugal

Portugal is één van de mooiste landen van Europa. Redenen hiervoor zijn het klimaat, de mensen, het landschap, de stranden en het eten. Daarnaast is Portugal een land dat prima te ontdekken is met een camper. Lees verder en je droomt weg naar de schoonheid van Portugal en ontdekt welke plaatsen een must-see zijn.

#1 Lissabon

Lissabon is een ideale stad voor een stedentrip, maar daardoor ook een ideale stad om een aantal dagen te verblijven met een camper. Lissabon heeft alles: strand, cultuur en het lééft! Wanneer je door de kleurrijke straatjes van Alfama wandelt, weet je wat daarmee wordt bedoeld. ‘s Nachts leeft Lissabon ook, maar dan moet je vooral in de Bairro Alto zijn. In Lissabon moet je het Castelo de Sao Jorges bezoeken, maar het is ook zeker de moeite waard om de wijk Belèm mee te nemen tijdens je verblijf. De Torre de Belèm en het Mosteiro dos Jerónimos zijn hier absolute eyecatchers.

Lissabon in Portugal

Lissabon

#2 Sintra

Wanneer je Lissabon aandoet, moet je ook Sintra bezoeken. Deze stad ligt niet ver van Lissabon en dus zou het een prima combinatie kunnen zijn voor een camperreis. Sintra is een stad met veel paleizen, kastelen en mooie huizen. Waar je in Lissabon nog te maken hebt met kronkelende straatjes, is het hier breed opgezet en voelt het luxueus aan. De omgeving is bebost, wat ook een zeer mooie uitstraling geeft. Wat je moet zien in Sintra zijn de Castelo dos Mouros, de Palácio Nacional de Sintra, de Palácio Nacional da Pena, Quinta da Regaleira en Palácia de Monserrate. Ook op het gebied van strand zal Sintra je niet teleurstellen. Praia da Ursa is schitterend!


National Palace of Sintra

National Palace of Sintra

#3 Sagres

Wanneer je lekker wilt genieten van zon, zee en strand, is Sagres de place to be. Je kunt met je camper parkeren vlakbij het fort Fortaleza de Sagres. De parkeerplaats ligt aan de weg N268-2. Sagres heeft hele mooie stranden en het is ook een ideale plek om te surfen of om te leren surfen. Het ideale strand hiervoor is Praia do Tonel. Wanneer je lekker wilt genieten, vooral van meer warmte, is Praia da Mareta een aanrader. Restaurantjes zijn er genoeg in de buurt. Je kunt hier dus echt vakantie vieren. En zelfs voor romantiek is er plaats. De zonsondergang is een prachtige verschijning aan het eind van de dag.

Sagres

Sagres

#4 Douro Vallei

Wanneer je geen zin om met kaarten op schoot en de navigatie aan je weg te zoeken in Portugal, biedt de Douro Vallei de oplossing. Dit is één van de mooiste natuurgebieden van Europa en de rivier wijst je de weg. De N-222 ligt in dit gebied en is ook één van de mooiste wegen van de wereld. Wanneer je deze route rijdt, kom je in het mooie Porto uit, maar onderweg moet je ook stoppen bij het plaatsje Pinhao. De tijd heeft hier stil gestaan sinds het dorpje stromend water en telefoon kreeg.

Douro

Douro

#5 Porto

Porto is net al even genoemd. Dit is ook een stad die je echt even moet bezoeken. Vooral als je de Douro Vallei volgt, is het zonde om deze stad niet aan te doen. Waar Lissabon leeft, bruist Porto. Je kunt hier genieten van bezienswaardigheden als het charmante oude centrum Ribeira, de indrukwekkende ijzeren bruggen, het treinstation Sao Bento, gouden kerken, de Torre dos Clérigos, de kathedraal van Porto en natuurlijk ook streetart. Daarnaast kun je genieten van culinaire hoogstandjes en de sfeer die er hangt.

Porto

Porto

Camper Portugal

Naast bovenstaande must-sees zijn er nog veel meer mooie plaatsen in Portugal te vinden, maar deze horen echt bij de top. Met deze tips ontdek je het echte Portugal en vooral de schoonheid van Portugal. Geniet ervan!

Camper Portugal

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>