Noorwegen: land van natuurlijke schoonheden

Geniet mee van onze autoreis vanuit België richting Noorwegen, via Hirthals (Denemarken) tot in Stavanger (Noorwegen) met de nachtboot. Hierbij de foto's van het gedeelte van de reis van Stavanger naar Lysebotn en verder naar het noorden richting Flåm.

Langs de adembenemende route 45 zaten we voor de eerste keer met onze mond vol tanden! De wondermooie natuur is hier adembenemend en je valt van de ene verbazing in de andere. Een heel aangename autorit die gerust langer mocht duren. De reistijden opgegeven op Google Maps komen NIET overeen met de werkelijke reistijd en dat is niet alleen door de frequente stops die je gewoon moet maken om van het landschap te genieten.

De RV45 is een bijzondere route. Je trotseert de 27 haarspeldbochten van deze indrukwekkende weg door de hoge bergen van Rogaland voor drie redenen. De ervaring op zich, de hike naar Kjerag en voor de ferry overtocht terug naar Stavanger.

Noorwegen

De RV45 is een bijzondere route

Noorwegen

Dwars door de hoge bergen van Rogaland

Noorwegen

Een heel aangename autorit die gerust langer mocht duren

Noorwegen

De wondermooie natuur is adembenemend

Noorwegen

Je valt van de ene verbazing in de andere

Voor ons vertrek hadden we ons aangesloten bij DNT: the Norwegian Trekking Association. Hierdoor konden we verblijven in hotels en hutten tegen verminderd tarief. Het is ook deze organisatie die over het ganse land wandelpaden heeft uitgestippeld die over het algemeen goed bewegwijzerd staan. Al moet je soms heel goed uitkijken naar de rode T (deze kan aangebracht zijn op een hoopje stenen, houten bordjes, aan een boom, …).

De hike naar Kjeragbolten

Vanuit Lysebotn hebben we een fikse en steile wandeling gedaan richting Kjeragbolten. De wandeling begint met een enorme klimpartij waarbij je gebruik moet maken van stalen ringkabels om je hogerop te trekken. Een pittige klim! Vergeet niet genoeg water en voedsel mee te nemen. Tijdens deze wandeling kom je een variatie van landschappen tegen: rotsen, stroompjes, sneeuw om op het einde van de toch beloond te worden met een uitzicht om nooit meer te vergeten. De Kjeragbolt hebben we gezien, maar wegens het massatoerisme ter plekke hebben wij wijselijk beslist er niet op te gaan. Het zicht op de Lyssefjord was uiteindelijk één van de mooiste zichten die we in Noorwegen zullen tegenkomen.

Noorwegen

Kjerag ligt aan de Lysefjord en is beroemd vanwege het zicht van grote hoogte: 1.110 meter

Noorwegen

De wandeltocht naar dit punt is een lastige tocht van 10 kilometer over meerdere bergruggen

Noorwegen

Uitzicht op de Lyssefjord

Zicht in de fjord vanaf Lysebotn

Zicht in de fjord vanaf Lysebotn

Daarna zijn we richting het noorden gereden om uiteindelijk enkele dagen te verblijven in de Haukeliseter Fjellstue. Een stuk paradijs op aarde! Tijdens één van de wandelingen leek het echt of we alleen op de wereld waren! Geen mens te zien, geen wegen (alles lag nog ondergesneeuwd) en alleen de rode T’s als aanknooppunt. Woorden kunnen niet beschrijven hoe fantastisch dat was.

Noorwegen

De herberg ligt prachtig op 1000 meter hoogte

Noorwegen

Twee dagen lang mochten we dit onze achtertuin noemen

Noorwegen

Genieten van het Haukeligebergte

Nærøyfjord

UNESCO werelderfgoed de Nærøyfjord is een zijtak van de Sognefjord en kan je het best bewonderen per ferry. Wij hebben de ferry genomen vanuit Kaupanger richting Gudvangen om van daaruit met de auto verder te rijden naar Undredal. Tijdens deze overtocht kom je in een andere wereld terecht!

Noorwegen

Genieten tijdens de ferry overtocht door de Nærøyfjord

Noorwegen

De Nærøyfjord, een zijtak van de Sognefjord, in het hart van Fjord-Noorwegen

Noorwegen

De Nærøyfjord wordt gezien als een van de mooiste fjorden ter wereld

Noorwegen

De Nærøyfjord en omgeving staan sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Noorwegen

De Nærøyfjord is 17 kilometer lang

Noorwegen

De smalle en steile rotswanden zijn veel watervallen rijk

Noorwegen

Nærøyfjord

Het dorpje Undredal ligt verscholen aan de oevers van de fjord en je moet er een omweg voor maken. Maar deze loont zeker de moeite. Niet alleen kan je hier mooie wandelingen maken, het dorpje zelf is een oase van rust! Een oase waar je de beste geitenkazen kunt proeven en kopen. Onderweg kom je ook enkele loslopende paarden tegen die zonder schroom hun hoofd door je autoraam komen steken.

Noorwegen

Een perfecte lunch spot

Noorwegen

Gudvangen

Noorwegen

Vriendelijke Noorse pony’s

Flåmsbana

Flåm is een plaats waar je eigenlijk het liefst van al zo snel mogelijk weer weg bent, maar het is ook het startpunt van een adembenemende treinreis omhoog. Een tocht met de Flåmspoorlijn (Flåmsbana), één van ’s werelds steilste treintrajecten, voert je langs woeste watervallen en sneeuw bedekte bergtoppen. Je kan deze rit heen en terug nemen, maar je kunt ook op een meer avontuurlijke manier aan de afdaling beginnen. Wij opteerden voor een mountainbiketocht van 16 km. Eerlijk gezegd hadden we het beter gewoon al stappend gedaan. Je komt ogen tekort van al het moois rond je heen. En van op een fiets kan dat voor wat gevaar zorgen (steile afdalingen op kiezelpaden). Ook moet je opletten voor roadblocks: geiten kunnen namelijk de weg versperren. De mountainbikes kan je boven gewoon huren.

Noorwegen

A Norwegian Road Block!

Noorwegen

Je komt ogen tekort tijdens de afdaling van Myrdal naar Fläm

Sylvie
Laatste berichten van Sylvie (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>