Milaan, goedkoper dan je denkt

Denk je aan Milaan, dan denk je waarschijnlijk aan mode, pizza en aan je portemonnee. Samen met een vriendin ging ik op verrassingsreis naar de tweede stad van Italië en in het vliegtuig stelden we voor onszelf een doel: niet te veel geld uitgeven maar toch enorm genieten. Ik zal je zeggen, dat is ons gelukt! Iets minder verrassend nu voor jou, maar hier een aantal tips.

Als echte Italianen

Niet zo handig met de metro? Geen probleem. Er is namelijk een veel leukere manier om de stad te verkennen. Ik hoor je denken: de fiets? Zeker een leuke optie, maar de bezienswaardigheden liggen best een eind uit elkaar. Dus wij dachten aan de scooter! Hoewel we onszelf al op een Italiaanse Vespa zagen rijden tussen alle knappe Italianen, durfden we de Vespa niet aan in verband met de hoge borg. Daarom gingen wij met de metro, dat wel, naar station Zara om daar vervolgens een witte goedkopere scooter te huren op Via Abbedesse. Voor een prikkie kan je de hele dag touren in Milaan, samen met nog een aantal scooters op de weg. Maar waar ga je naartoe?

Milaan on a budget

Ons Italiaanse racemonster

Navigeren naar Navigli

Gewoon lekker rondrijden, de grote rotondes over en genieten van de Italiaanse stad vonden we eigenlijk het leukste. We reden daarom allereerst richting de wijk Navigli, een mooie wijk die is verbonden door de twee overgebleven kanalen. Onwijs sfeervol met veel leuke restaurantjes en terrasjes. Dus mocht je toch een lekkere cappuccino willen nuttigen, keuze zat. En zonder twijfel een perfecte wijk om met de scooter doorheen te rijden. Toch liever met de metro? Stap dan uit bij ‘Porto Genova’.


Milaan - navigli

Even van de scooter voor dit mooie plaatje

Cosy Corso Como

Dit was onze echte favoriet. Aan de ene kant van de straat rijd je langs het hoogste gebouw van Italië (Unicredit), aan de andere kant kom je op het mooie Piazza Aprile. Stiekem waren we er ook al met de metro geweest, maar ook met de scooter reden we langs de Corso Como. Een gezellige straat met fijne plekken om te lunchen, einde van de middag een drankje te drinken of om ’s avonds heerlijk te dineren. Wij hebben in de middag gegeten bij het Pitbull Café. Voor een paar euro konden wij genieten van een echt Italiaans bakje koffie en ciabatta. Ook heb je op het plein ‘Eataly’ waar je van alles kunt kopen en consumeren. Let wel op, na drie uur kan je nérgens meer lunchen. Met een beetje geluk heeft jouw scooter ook een klokje 😉

Corso Como

Echt wel onze favoriet!

Gratis en helemaal voor niets

Wij zagen op de kaart in ons hostel een middelvinger staan. Onze aandacht was direct gewekt: waarom een middelvinger midden in deze prachtige stad? In 2010 heeft de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan een gigantische middelvinger geplaatst op Piazza Affari. Dit is een plein in Milaan waar de Italiaanse beurs is gevestigd. Het standbeeld staat voor vrijheid, haat, wraak en eeuwigheid. Dat wilden wij wel even bewonderen, én kost ons helemaal niets!

Milaan

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Goedkoop bij de Dom

Natuurlijk hebben we ook rondgereden in de buurt van ‘Duomo di Milano’. Op het plein hebben we één keer de verleiding niet kunnen weerstaan om een (duur) wijntje te drinken. Maar dat was natuurlijk niet de afspraak. Dus gingen we, na wat spelen met de duiven, richting een van de vele zijstraatjes van het plein. Zo liepen wij in twee minuten naar Piazza Armando Diaz om te dineren. En wat hebben wij heerlijk gegeten voor een klein prijsje bij Bottega Ghiotta: drie gangen, gezellige sfeer en een goede fles wijn. Tevreden gingen wij terug naar de Corso Como om ook te genieten van het uitgaansleven!

Milaan

Toeristisch, maar zo leuk!

Mode = Milaan

De laatste dag reserveerden wij voor het winkelen. Hier hebben we wel een beetje valsgespeeld, want het was sale. Wij blij! Er zit een aantal leuke winkels op het verlengde van Piazza del Duomo, maar de echte budgetvriendelijke winkels vind je op de Via Torino. Mocht je sterk in je schoenen staan en de modewinkels uit het hogere segment willen bekijken, ga dan vooral de mooie winkelpassage ‘Galleria Vittorio Emanuele II’ in. Prachtig gelegen aan het Domplein, wel wát duurder…

Denise
 1. Huurde je de scootia hier?:
  Milano – Cooltra Shop
  Viale Zara, 58 , 20124 Milano, Italy
  Phone: 0039 02 39820311
  Mobile: 0039 389 5066538

 2. Isaura zegt:

  Hoi! Ik ben even benieuwd wat je per persoon ongeveer kwijt was aan eten op een dag! Ontbijt, lunch & diner.

  Groetjes,
  Isaura.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>