Top 5 goedkoper geworden landen

Vluchten, hotels, of een huurauto. Vaak proberen we onze reizen met een zo goed mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding. te regelen. En soms gewoonweg zo goedkoop mogelijk. Ook het prijsniveau van de bestemming heeft invloed op het benodigde budget. En daarmee natuurlijk ook de wisselkoers van de lokale valuta ten opzichte van onze euro. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven.

wisselkoersen 2017

Euro een daalder waard?

Zwitserland, Japan of bijvoorbeeld Noorwegen. Het is algemeen bekend dat dit dure landen zijn. Zo is Zwitserland iets meer dan twee jaar geleden door de ontkoppeling van de Zwitserse frank met de euro nog eens een tandje duurder geworden. Het is eigenlijk veel interessanter om te weten welke valuta de laatste tijd ten opzichte van de euro zijn verzwakt. Oftewel; waar is het goedkoper geworden? Stel, we hebben € 500 te besteden. Waar krijg je ten opzichte van een maand geleden het meeste waar voor je euro? We zochten het (met prijspeil 1 april 2017) voor je uit.

Top 5 goedkoper geworden bestemmingen in 2017

1. Nieuw-Zeeland
Naar de andere kant van de wereld vliegen is al niet goedkoop. Een gunstige wisselkoers is dan ook welkom. Met de camper dwars door Nieuw-Zeeland. Van het Zuider- naar het Noordereiland in een paar weken. Langs de ruige kust. Het is een hap uit je budget. Gelukkig krijg je nu € 24 meer aan Nieuw Zeelandse dollars voor die € 500 dan een maand geleden. Mooi meegenomen.


Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bovenaan in de lijst van landen die goedkoper zijn geworden.

2. Canada
Onverminderd populair blijft Canada. Zomer of winter, de stad of het uitgestrekte land. Een fietstocht door Toronto of op zoek naar walvissen aan de westkust. Ieder gebied en ieder seizoen heeft zijn charme. En financieel wordt het aangenamer. Je krijgt nu namelijk € 18 meer voor je oorspronkelijke € 500 dan een maand terug.

3. China
Nog steeds siert het gezicht van Mao op de biljetten van de Chinese Yuan. De briefjes hebben ten opzichte van een maand geleden wel wat aan waarde ingeboet. Je krijgt nu namelijk € 16 meer. Toch fijn om te weten als je de entreekaartjes voor de Verboden Stad afrekent.

Chinese Yuan

Chinese Yuan

4. Verenigde Staten
Het lijkt alweer zo lang geleden. De tijd dat alles in de Verenigde Staten goedkoper was. Met een zo leeg mogelijke koffer vlogen we heen, met een afgeladen koffer weer terug. Even stonden de euro en dollar zelfs op gelijke hoogte. Langzaam gaat het voor ons weer de goede kant op. Ten opzichte van een maand geleden krijg je nu € 14 meer voor diezelfde dollar dan een maand terug.

5. Indonesië
Met tienduizenden rupiah op zak voel je je in Indonesië de koning te rijk. Hier ben je gauw miljonair. Als je met duizendtallen gaat smijten om je nasi goreng af te rekenen, bedenk dat je voordeel ten opzichte van vorige maand voor diezelfde € 500 nu € 13 bedraagt. Daar kan je aardig wat porties voor halen.

Top 5 goedkoper geworden landen

Reisplannen? Koop alvast valuta

Misschien staat één van de vijf landen hoog op je shortlist. Maar weet je nog niet voor wanneer. Of je hebt plannen om naar een ander land te gaan waar je bijvoorbeeld ook met dollars kunt betalen. Dan kan het een overweging zijn nu alvast valuta te kopen in plaats van het te zijner tijd op de bestemming te pinnen.

Natuurlijk fluctueren valutakoersen. Nu is echter wel het moment voor de vijf valuta dat de wisselkoers gunstiger is geworden. Hoe kom je in Nederland aan vreemde valuta vandaag de dag? Tal van vreemde valuta kun je kopen bij GWK Travelex. En wil je weten wat de actuele wisselkoersen zijn? Deze vind je voor vele valuta hier.

Jos
Latest posts by Jos (see all)
  1. Linda | travellersoftheworld zegt:

    Handig artikel! wij gaan in de zomer naar China, dus heel goed om te horen dat China nu goedkoper is

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>