Ontdek de groene kant van Bangkok

Bang Kachao, ook wel de groene long van Bangkok genoemd, is de perfecte plek om bij te komen na je vlucht naar Thailand. Op slechts een half uurtje van de luchthaven sta je op de pier, vanwaar een bootje je in vijf minuten naar Bang Kachao brengt. Verken deze groene plek per fiets. Maak een tochtje door Sri Nakhon Khan Park, fiets langs tempels en eetstalletjes en bezoek op zaterdag de lokale markt. En voor wie ook Bangkok wil verkennen is een tochtje terug met de boot zo weer gemaakt.

Boottochtje

Op Google maps laat ik onze taxichauffeur op de luchthaven zien dat we naar “Wat Klong Toei Nok” willen. Dit is een grote tempel aan de rand van de Chao Phraya rivier. Na een half uur rijden zet de chauffeur ons af en lopen we met onze koffers langs de tempel naar de pier. Hier vertrekt ons bootje. We slepen onze koffers over de smalle steigers en nemen plaats op de kleine veerpont. Met een boottochtje van slechts vijf minuten wanen we ons vervolgens van de drukte van Bangkok in een oase van groen en rust op Bang Kachao. Het is bijna onbeschrijflijk hoe groot dit verschil aanvoelt. Tussen de bananenbomen, palmen en dorpshuisjes rollen we onze koffers voort naar ons verblijf. Vanaf hier verkennen we de komende dagen deze rustgevende omgeving van Bang Kachao.

homestay baan suan kai krung

Homestay Baan Suan Kai Krung

Verblijf in het groen in een homestay

Op Bang Kachao vind je geen grote hotels of resorts. De accommodaties zijn kleinschalig en veelal homestays. Dit betekent dat de mensen bij hun eigen huis accommodatie aanbieden. Op de kaart zoeken we naar onze homestay. De weg blijkt afgesloten, dus met onze bagage moeten we een eindje om. Het is direct een heerlijke wandeling. Mijn dochter is vol van het tropische gevoel dat ze op deze plek krijgt. Na een paar honderd meter loopt een man ons tegemoet. We zijn gesignaleerd en worden naar ons verblijf gebracht.

We verblijven in een homestay met de naam Baan Suan Kai Krung. De poort gaat open. Ik zie prachtige planten en bloemen en sfeervolle stapstenen die naar de huisjes leiden. Met open armen worden we ontvangen en de welkomstdrankjes staan al koud. De eigenaren zijn warm en vriendelijk. We proosten net met onze drankjes wanneer de eigenaresse vertelt dat we gratis fietsen kunnen gebruiken. Dat belooft veel goeds om Bang Kachao de komende dagen te verkennen.

homestay bangkok

zwembad homestay bang kachao

homestay thailand

Verken Bang Kachao per fiets

,,Deze moet voor mij wel passen” zegt mijn zoon. We zoeken fietsen uit die bij de homestay staan. Wanneer we alle vijf een geschikte fiets gevonden hebben gaan we op pad. Onze eerste stop is Sri Nakhon Khan Park and Botanical Garden. Omdat op Bang Kachao veel gefietst wordt is het hele park voorzien van fietspaden. We stoppen bij de vogeluitkijktoren. Na een klim omhoog kijken we uit over de boomtoppen. Een bijzondere vogel spotten we helaas niet. Wel achtergelaten slangenhuid, dus wildlife is er zeker. Na de toren vervolgen we onze weg over een stuk onverharde weg. Nu heb ik echt het gevoel midden in de natuur te zijn.

Na het tochtje door het park fietsen we langs de boeddhistische tempel “Wat Rat Rangsan”. We zijn de enige toeristen die er een kijkje nemen. Wat een kleurenpracht en mooie beelden zijn er te zien. Daarna fietsen we door naar de hindoeïstische tempel “Maha Devalaya”. Waar het bij de boeddhistische tempel rustig was is er hier veel bedrijvigheid. Diverse mensen brengen hun offers aan de verschillende hindoe goden. De wierook brandt volop en op de achtergrond hoor ik een mantra. We aanschouwen de rituelen en de kinderen mogen op een grote gong slaan.

Na deze ervaring is het tijd voor lunch. Op Bang Kachao zijn opvallend veel koffietentjes. We fietsen naar café The Rabbit, waar we van een lekkere lunch genieten. Voldaan fietsen we een uur later terug naar de homestay. Morgen weer op pad met de fiets!

fietsen bang kachao bangkok

Bang Kachao

Bang Kachao

fietsen bang kachao thailand

fietsen bang kachao

sri nakhon khan park

Si Nakhon Khuean Khan Park

bang kachao botanical garden

Botanical garden

fietsen bang kachao botanische tuin

De botanische tuin in het groene Bang Kachao

fietsen groen bang kachao

De boeddhistische tempel Wat Rat Rangsan

De boeddhistische tempel Wat Rat Rangsan

Maha Devalaya Hindoe Tempel

De kinderen mogen de gong slaan bij de Maha Devalaya Hindoe Tempel

Bezoek de zaterdagmarkt van Bang Kachao

Het is zaterdag. Dat betekent dat er markt is op Bang Kachao. Deze ene dag in de week is de Bang Nam Phueng Floating market geopend. Voor ons twintig minuten fietsen, dus een perfect uitstapje. We stappen weer op onze fietsen. De markt blijkt in volle gang wanneer wij aankomen. Er worden pindakoeken gebakken, fruit geschild en sateetjes geroosterd. Deze markt staat vooral in het teken van eten. De lekkerste geuren komen dan ook onze kant op. We struinen over de markt en kopen her en der wat om te proeven. Vooral de pindakoeken en bananenchips zijn favoriet. We laten de sateetjes ons ook goed smaken. Dit is echter pas het voorafje. We hebben namelijk een klein restaurantje gespot bij de ingang van de markt. Ook deze is alleen op zaterdag geopend. We schuiven aan en genieten van een echt goede Thaise Pad Thai. Wat een heerlijke marktdag.

drijvende markt bang kachao

De drijvende markt van Bang Kachao

floating market bang kachao

Bang Nam Phueng Floating market

Bang Nam Phueng Floating Market

zaterdagmarkt bang kachao

We smullen van pindakoeken op de zaterdagmarkt

Maak een ‘wildlife’ uitstapje naar Lumpinipark

Omdat we toch een dagje naar Bangkok zelf willen, maar het “groene gevoel” ook willen behouden besluiten we op onze laatste dag vanaf de homestay de boot weer te pakken. Een man met een longtailboot meert voor ons aan. Op de boot gillen de kinderen het uit van plezier. De man geeft nog een beetje extra gas. Na vijf minuten staan we aan de overkant. Een kort taxiritje later doemt in de verte het groen op. We zijn bij Lumpinipark. Hier hebben we ons wildlife micro-avontuur. Er leven namelijk varanen in dit park en wij zijn vastbesloten die te vinden. Dit blijkt eenvoudig. De dieren zijn wel schuw maar laten zich toch gemakkelijk zien in het water en aan de waterkant. We bewonderen de drakenachtige koppen en hun tijgerende manier van lopen. We zien ook nog een schildpad met veel moeite aan land komen.

Lumpinipark biedt ook de mogelijkheid om waterfietsen te huren en de grote vijver over te gaan. Deze activiteit slaan wij over. Duidelijk is wel dat Lumpinipark een fijne plek is als je in Bangkok verblijft en de rust wilt opzoeken. Wij zoeken echter voor één moment toch de drukte op. We gaan cultuur snuiven in Wat Po.

watermonitor lumpinipark bangkok

monitor lizard lumpinipark

schildpad lumpinipark bangkok

lumpinipark bangkok

Praktische informatie

Wil je ook de groene kant van Bangkok beleven dan kan dat eenvoudig vanaf Bang Kachao. Je kunt hier diverse accommodaties vinden. Ook zijn er genoeg restaurantjes, koffietentjes en eetstalletjes. Verblijven in een homestay op Bang Kanchao kost gemiddeld 25 euro per nacht voor twee personen. De homestay waar wij verbleven kostte 84 euro per nacht, inclusief ontbijt, voor vijf personen. Deze homestay is te boeken via booking.com. Vanaf de Wat Klong Toei Nok pier in Bangkok in Bang Kachao snel per boot te bereiken.

Wil je Bang Kachao bezoeken, maar er niet overnachten? Neem dan de boot ernaartoe en huur een fiets direct op de pier van aankomst. Daarnaast worden er vanuit Bangkok fietstochten aangeboden met een gids, die veelal ook Bang Kachao aandoen. Een voorbeeld is de fietstour van Co van Kessel.

homestay bang kachao zwembad

tempels bangkok

Sandra

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>