Stubai: actief voor jong en oud

Onlangs zijn wij naar het mooie Stubaital in Oostenrijk geweest. Stubai ligt in Tirol en is in de winter een bekend wintersportgebied. Wat niet veel mensen weten is dat het in de zomer een perfecte bestemming is voor een actieve vakantie! Je kunt je er helemaal uitleven met outdoor activiteiten zoals mountainbiken, bergwandelingen maken en zomerrodelen.

IMG_0821

Hierbij de top 5 activiteiten voor de zomer:

#1 Bergwandelingen maken

De mooie bergen zijn perfect om lange wandelingen te maken en om van het prachtige landschap te genieten. Onderweg kom je langs beekjes met kristalhelder water, loop je door verlaten alpenweiden en uitgestrekte bossen. Je kunt er uren lopen zonder iemand tegen te komen… Een unieke ervaring!


Foto: TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr

Foto: TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr

#2 Mountainbiken met of zonder een beetje hulp

De bergachtige omgeving is voor iedere mountainbiker een mooie uitdaging. Kun je wel een duwtje in de rug gebruiken? Huur dan een ebike, deze kun je op verschillende plekken in het dal huren, waaronder verschillende hotels. Heb je je accu helemaal leeg gereden? Dan kun je deze daar ook omwisselen voor een vol exemplaar, zodat je er weer tegen aan kunt!

Foto: TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr

Foto: TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr

#3 Skiën of snowboarden op de Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher is een van Europa’s grootste gletschergebieden en de skipistes zijn geopend van oktober t/m begin juli. Buiten het gebruikelijke wintersportseizoen om kun je hier dus nog lekker op de ski’s of snowboard staan!

IMG_0755

#4 Volop actie in het adventurepark

In het dorpje Fulpmes ligt een adventurepark met maar liefst 70 verschillende oefeningen. Deze zijn verdeeld over acht spannende en afwisselende parcoursen, ingedeeld op niveau. Zowel beginners als de echte durfals kunnen zich hier helemaal uitleven. De parcoursen zijn met elkaar verbonden d.m.v. platforms tussen de boomtoppen met daar tussen in touwkruisingen, hangbruggen en bewegende traptreden. Uiteraard ben je goed beveiligd d.m.v. (dubbele) zekeringen.

IMG_0801

#5 Zomerrodelen

Op de steilste zomerrodelbaan van de Alpen, of rollercoaster zoals ze hem daar noemen, schiet je over een lengte van 2,8 kilometer met een snelheid van maximaal 42 km/h naar beneden! De route brengt je van 1620 meter boven naar een hoogte van 640 meter beneden en onderweg maak je 40 scherpe bochten. Of je extra af wilt remmen bepaal je zelf, dus… vol gas of toch maar niet?

IMG_0825

Ok, je bent overtuigd, dus deze zomer ga je sportief genieten in het Stubaital… Maar hoe kom je er eigenlijk? Transavia.com vliegt twee keer per week van Amsterdam naar Innsbruck. De vlucht duurt slechts anderhalf uur. Vanuit Innsbruck ben je in 20 minuten met je (huur)auto in Stubai. Pak je van daar uit de bus dan doe je er ongeveer een half uurtje over. Uiteraard kun je er ook vanuit Nederland met de auto heen rijden. Reken dan op een reistijd van een uur of 9.

In het dal, dat uit vijf leuke dorpjes bestaat, zijn volop hotels en pensions aanwezig in iedere prijsklasse. Meer informatie over Stubai vind je op Stubai.at/nl.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>