Reisinspiratie op instagram

Nu de dagen korter worden, is het heerlijk om te dromen over verre reizen en nieuwe avonturen. Op instagram is genoeg inspiratie te vinden. Wij van Reishonger hebben onze favoriete wereldreizigers op instagram voor jou op een rij gezet.

Nederlandse wereldreizigers op instagram

@Alldayeverydaisy is de absolute favoriet van Reishonger-redacteuren. Daisy reist samen met haar vriend Patrick de wereld over en heeft een missie. Niet alleen wil ze bewijzen dat je als vegan uitstekend kunt reizen, maar dat milieubewust reizen waarbij je de lokale economie steunt ook geen enkel probleem hoeft te zijn.

Geen glamour-verhalen van haar reizen of plekken die ze bezoekt, maar verhalen van mensen en plaatsen die haar raken. Ook aarzelt ze niet om je de mindere kanten van het backpacken te laten zien. Zo leven we met haar mee als ze 10 uur in de bus zit naar Kuala Lumpur met een verdwaalde chauffeur en een bustemperatuur van slechts 10 graden door een té hardwerkende airco.

@WeLeaf.nl stapte september 2016 op de fiets richting Zuid-Europa. Dat leek toen heel ver, nu fietsen Zoë en Olivier in Zuid-Amerika. Met de boot hebben ze de overtocht naar Brazilië gemaakt en van daaruit zijn ze naar het meest zuidelijke puntje van dit continent gefietst. De Belg en Nederlandse laten met hun reis zien dat het niet zo eng is om zekerheden achter je laten en dat je gewoon moet beginnen. Wie hen twee jaar geleden had verteld dat ze op dit moment in Zuid-Amerika op 3.000 kilometer hoogte zouden fietsen, hadden ze zeker voor gek verklaart.

@Meoverme_travel is het account van een man die al meer dan 15 jaar in het Midden-Oosten woont. Zijn naam houdt hij voor zich, omdat hij niet alleen vertelt over zijn persoonlijk leven, maar soms ook ‘netelige’ situaties beschrijft. Privacy is in het Midden-Oosten een groter goed dan hier in Europa. Dat laat onverlet dat zijn Instagram-account vol staat met prachtige foto’s en kleine verhaaltjes over zijn ontdekkingstochten door Oman en de Verenigde Emiraten. Het liefst doet hij aan wild kamperen, want ja dat kan ook op het Arabisch Schiereiland. Een andere Nederlander die in Saudi-Arabië woonde is @Hette_nl. Zij heeft daar sinds 2013 gewoond, maar heeft het land verlaten voor een nieuw avontuur in Europa. Check haar Instagram om te zien waar zij met haar man en 3 kinderen nu naartoe zijn verhuisd. De Reishonger-redacteuren blijven haar volgen, want ook zij laat een waar beeld zien van een land.

@Alwaysaroundtheworld_com bestaat uit Kell & Nanet die samen sinds mei 2017 de wereld verkennen. Op dit moment zijn ze in Australië, wat hen erg goed bevalt. Ze hebben er zelfs een auto aangeschaft die ze omgebouwd hebben tot een minicamper. Deze dames laten échte girlpower zien. Niet alleen proberen zij hun geld online te verdienen, maar ze steken ook graag hun handen uit de mouwen bij lokale boeren en bedrijven.

@CheckoutSam is een echte reiziger, die zowel bestemmingen dichtbij als ver weg verkent. Hij valt op door zijn leuke verhaaltjes bij de foto’s en gedetailleerde video’s van zijn reizen. Je reiskriebels nemen zeker toe bij het zien en lezen van zijn avonturen. Maar eerlijk is eerlijk, hij is een Belg, geen Nederlander.

Buitenlandse Instagrammers met ontdekkingsdrang

@Carrieoutdoors – Niet alle Amerikanen zijn lui en dik, dat bewijst Carrie wel met haar prachtige foto’s van Amerikaanse landschappen. Zij is een enthousiaste wandelaar en trekt het liefst de bergen in om op te gaan in de wilde natuur. Tevens is zij een bergtoppen verzamelaarster ofwel een peakbagger. Op instagram deelt ze haar ervaringen en de mooiste foto’s, waaronder die van haar recentelijk gemaakte tocht door de VS in een Ford Cargo, samen met haar man.

@BrandoYelavichexplorer is een andere avonturier, die die zichzelf continu uitdaagt met zogenaamde wildboy adventures. Hij neemt je van dag tot dag mee op zijn expedities, zoals zijn kayaktrip rondom Vancouver Island. Geen stoere verhalen over wat hij allemaal wel niet heeft overleeft, maar reflecties over zijn connectie met natuur en spiritualiteit. Brando is een Nieuw-Zeelander en reist momenteel samen met zijn vriendin.

@Watchmesee is het instagram-account van de Oostenrijkse Kathi die woont in Glasgow, Schotland. Ze trekt er vooral wandelend op uit in haar eigen stad en regio. Naast gidsen voor toeristen, geeft ze ook regelmatig reviews van vegan-restaurantjes en deelt ze haar wandelervaringen in Schotland. Voor wie ooit naar Schotland wil, zeker een inspiratiebron om te volgen.

@Kathmandubeyond bestaat uit Kirsty en Mark Bennets die al meer dan 9 jaar fulltime de wereld over reizen. In die jaren hebben ze een voorliefde gekregen voor verlaten gebouwen uit de Sovjet-periode, dus reizen zij regelmatig naar regio’s rondom Rusland voor de meest bizarre kunstwerken en oude fabriekshallen. Zij zijn waarlijk off the beaten path travelers.

@Davestravelpages is de instagram-account van Engelsman Dave Briggs die al vele jaren in Griekenland woont met zijn vriendin. Voordat hij in Griekenland neerdaalde, heeft hij met zijn fiets de hele wereld overgefietst. Nu reist hij nog steeds de wereld over, maar verkent vooral Griekenland op zijn tweewieler. Middels korte filmpjes houdt hij zijn volgers op de hoogte en geeft hij veel tips voor leuke en bijzondere plekjes in Griekenland en Athene.

@bringbabyabroad trekt een lange neus naar iedereen die zegt dat je niet met een baby en kleuter de wereld over kunt reizen. Liliia (Oekraïense) en Jose Manuel (Chileen) reizen met hun twee dochters vrijwel fulltime. Geen bestemming is hun vreemd. Zo namen zij hun baby van 11 maanden en dochter van 3 jaar mee naar het basiskamp van Mount Everest. Zou jij dat kunnen en durven? Deze ouders wel en ze delen graag hun ervaringen en beantwoorden alle vragen die je hebt. Op instagram vele mooie foto’s van hun reizen en stories van hun avonturen. Een ware inspiratiebron voor jonge ouders. Het enige nadeel is dat ze in het Russisch schrijft en spreekt, dus wel even kiezen voor de vertaling als je de taal niet machtig bent. Een alternatief is Julia Dimon, een Amerikaanse presentatrice, die als het maar even kan haar kinderen meeneemt op haar vele reizen.

En ook op ons eigen instagram-account @reishonger vind je natuurlijk foto’s en stories van de bestemmingen die wij graag met je delen!

Tekst en foto’s: Heleen Westerman

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>