Nederland heeft een groot aanbod van vakantieparken aan zee. Natuurlijk moet in Nederland het weer een klein beetje meewerken, maar met 500 kilometer aan kustlijn heb je een ruime keus aan uitgestrekte stranden, leuke badplaatsen en een veelzijdig aanbod van accommodaties. Geniet van natuur, rust en ruimte, maak eens een roadtrip langs de Zeeuwse kust of ga eilandhoppen op de Wadden. In deze blog vind je de mooiste vakantieparken aan zee in Nederland.

Vakantieparken aan zee in Nederland

We hebben allemaal wel iets met de kust. Met de zee en het strand. Of met de duinen of de rotsen. Aan zee komen we tot rust, hier laden we onszelf weer op en krijgen we nieuwe energie. En niet alleen in de zomer. De Nederlandse kust is het hele jaar prachtig. Eindeloze strandwandelingen, de wind om je oren of de zon in je gezicht. Alleen, met je partner of met het hele gezin. Lekker pootjebaden, eindeloos wandelen met de hond, vliegeren, surfen, kiteboarden, zeilen of vissen. Of gewoon lekker genieten van een kop koffie in de warmte van een strandpaviljoen na een lange wandeling. En natuurlijk smullen van alles wat de zee voortbrengt, smakelijk bereid volgens streekrecepturen.

Vakantieparken aan zee in Nederland

Met ieder weertype is er het gehele jaar door iets de beleven aan de Nederlandse kust: van uitwaaien tijdens een wandeling met de hond tot opwarmen in een strandtent met een smakelijke lunch.

Landal GreenParks heeft een grote verscheidenheid aan vakantieparken aan zee in Nederland. Met accommodaties die variëren van chalets, beachvilla’s, appartementen, strandhuizen en bungalows.

zeeland stranden

Vakantieparken in Zeeland

Een vakantie aan de Zeeuwse kust betekent pittoreske (vissers)dorpjes, uitgetrekte standen en thuishaven van oesters en mosselen. Dit zijn de mooiste vakantieparken aan zee in Zeeland:

Vakantiepark Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Landal Strand Resort Nieuwvliet Bad

Slechts 1 km van de kust ligt het héérlijke familiepark Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad. Vanuit je vakantiewoning fiets je zo de prachtige natuur in, langs de kustlijn of naar het natuurgebied Het Zwin.

Landal Resort Haamstede

Landal Resort Haamstede

Ontdek Zeeland vanuit één van de comfortabele vakantieparken aan zee: Landal Resort Haamstede. Het vakantiepark Landal Resort Haamstede ligt op Schouwen-Duiveland, direct achter het grootste bos van Zeeland.

Landal Port Greve

Landal Port Greve

Voor een heerlijke vakantie aan de Zeeuwse kust, moet je bij Landal Port Greve zijn! Het vakantiepark ligt pal aan het Grevelingenmeer met volop watersportmogelijkheden – zowel binnen als buiten!

Vakantieparken op de Waddeneilanden

Ervaar het eilandgevoel op één van de Nederlandse Waddeneilanden. Meer dan 300 kilometer aan fietspaden, ongekende wandelmogelijkheden, prachtige natuur en historische dorpen. Landal GreenParks heeft 8 unieke vakantieparken op de Waddeneilanden.

Vakantieparken_aan_zee_Landal_Sluftervallei

Landal Sluftervallei

Bij De Cocksdorp, in het noorden van Texel, ligt het familiepark Landal Sluftervallei. Het vakantiepark aan zee heeft een mooie uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten naar natuurgebied De Slufter of naar de vuurtoren van Texel.

Vakantiepark Landal Schuttersbos

Landal Schuttersbos

Op Terschelling kun je kiezen uit twee parken van Landal GreenParks. Landal West Terschelling in het bruisende havenstadje West Terschelling en Landal Schuttersbos, waar je wordt omringd door duinen, bosgebied en brede stranden.

Vakantieparken Vitamaris

Landal Vitamaris

Landal Vitamaris is een kleinschalig complex op het autovrije Schiermonnikoog. Je zit hier middenin Nationaal Park Schiermonnikoog, op 10 minuten lopen van het strand. Vanuit jouw appartement op Landal Vitamaris heb je een uitzicht op de mooie natuur.

Vakantieparken aan de stranden van Zuid- en Noord-Holland

De Zuid- en Noord-Hollandse kust loopt van het dorp Ouddorp op het eiland Goeree-Overflakkee tot aan Den Helder en kenmerkt zich door mooie stranden en unieke duingebieden. Dit mooie weidse kustgebied is ideaal voor een lange strandwandeling en een afsluitend terrasje in een van de gezellige badplaatsen.

vakantieparken-strand-resort-ouddorp-duin

Landal Strand Resort Ouddorp Duin

In het fraaie duinlandschap van Goeree-Overflakkee ligt aan de rand van het gezellige Ouddorp Landal Strand Resort Ouddorp Duin. Hier vind je moderne en luxe beachvilla’s. Landal Strand Resort Ouddorp Duin is een rrima uitvalsbasis voor urenlange wandel- en fietstochten om het echte kustgevoel te krijgen.

beach-resort-ooghduyne-aan-zee

Landal Beach Resort Ooghduyne

In het fraaie duinlandschap van Goeree-Overflakkee ligt aan de rand van het gezellige Ouddorp Landal Strand Resort Ouddorp Duin. Hier vind je moderne en luxe beachvilla’s. Landal Strand Resort Ouddorp Duin is een rrima uitvalsbasis voor urenlange wandel- en fietstochten om het echte kustgevoel te krijgen.

landal-de-reeuwijkse-plassen

Landal De Reeuwijkse Plassen

Landal De Reeuwijkse Plassen ligt met zijn waterwoningen en kindereilanden weliswaar aan zoetwaterplassen bij Reeuwijk, midden in het Groene Hart. Maar toch vlakbij het Noordzeestrand met de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin.Even genoeg van het strand? Dan vaar je direct vanuit je woning met een bootje de Reeuwijkse Plassen op.

Vakantiepark midden in het Markermeer

De Marker Wadden is een eilandengroep van vijf eilanden in het Markermeer en onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Marker Wadden is nog in ontwikkeling, de natuureilanden worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Het is een van de grootste natuurherstelprojecten in Europa. Momenteel is alleen het Haveneiland toegankelijk voor publiek. Hier verblijf je in één van de vier energieneutrale eilandhuisjes en waan je je bijna alleen op je privé-eiland!

vakantiepark Marker Wadden

Landal Marker Wadden

Midden in het Markermeer ligt de nieuwe natuur van de Marker Wadden. Vijf eilanden, waarvan er een toegankelijk is voor bezoekers. In een uniek natuurgebied liggen hier de vier off-grid eilandhuisjes van Landal Marker Wadden. Ervaar het eilandleven en de natuur, ver weg van de alledaagse hectiek.

Een vakantie aan zee is in elk jaargetijde boeiend. Van Zeeland tot en met de Waddeneilanden, Nederland heeft ontzettend veel prachtige stranden. Mocht je zelf nog leuke tips hebben voor mooie plekjes bij het strand, laat het ons weten in een reactie onderaan deze reisblog.

Meer informatie over vakantieparken aan zee in Nederland

Nazomeren aan de Nederlandse kust? Bekijk hier vakanties aan de kust met 40% korting.

Lees ook ons blog over een vakantie op Vlieland. Of ons bezoek aan Zeeuw-Vlaanderen.

Team Reishonger
Follow us
Laatste berichten van Team Reishonger (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>