WK Wielrennen 2018 in Innsbruck

Innsbruck maakt zich klaar voor het naderende WK Wielrennen 2018 dat van 22 t/m 30 september in en rondom de stad plaatsvindt. Maar niet alleen Innsbruck zelf, ook de deelnemers treffen er de laatste voorbereidingen: LottoNL-Jumbo reisde in juli voor de tweede keer naar Kühtai – Innsbruck voor een hoogtestage, het media accreditatie portal is geopend en het officiële WK-lied “Top of the World” is deze week gepresenteerd. Laat het wielerspektakel maar beginnen!

LottoNL-Jumbo wederom op hoogtestage in Innsbruck

Het Nederlandse team LottoNL-Jumbo is ook dit jaar weer naar Innsbruck gereisd voor hun jaarlijkse hoogte(zomer)stage. In de bergen rondom de stad maakten de renners zich klaar voor de komende koersen en kuitenbijters. In navolging van onder andere Olympisch kampioene Anna van der Breggen en Giro d’Italia en Tour-topper Annemieke van Vleuten, vinden de heren uit het Nederlandse wielerteam er de perfecte condities om te trainen. Deze week is bekend gemaakt dat ook Primoz Roglic in augustus naar de hoofdstad van de Alpen komt voor een hoogtestage. ‘Kühtai telt slechts 24 inwoners en is met 2.020 meter boven zeeniveau een van de hoogste skigebieden van Oostenrijk. Juist die combinatie maakt dit een hele geschikte plek voor de wielersport’, aldus Colette Verra namens Innsbruck Tourismus. ‘Daarnaast is de steilste klim van het aankomende WK Wielrennen hier te vinden: “die Höll” oftewel de ‘Helweg’. Heb je die als renner getrotseerd, dan ben je overal op voorbereid.’

Officiële song WK Wielrennen 2018

Een van Oostenrijks beste stemmen én wielerliefhebster Sandra Pires heeft het officiële lied “Top of the World” voor het WK Wielrennen 2018 gemaakt. Tijdens een feestelijk optreden zong zij – onder toeziend oog van Georg Spazier (CEO Innsbruck-Tirol Rad WM 2018) en Josef Margreiter (Directeur van Tirol Werbung) – de sterren van de Innsbrucker hemel. De Oostenrijkse zangeres met Portugese roots fietst zelf zo’n 6.000 kilometer per jaar en kan zich als geen ander verplaatsen in de deelnemers van het wielerspektakel: ‘Ik heb niet alleen mijn eigen gevoel en ervaring omgezet in het lied maar nodig wielerfans uit om samen het ultieme fietsgevoel in Innsbruck te beleven. Een voorproefje van de hit in wording is te beluisteren op de website van Sandra Pires: sandrapires.at.

WK WielrennenTour of the Alps

Media WK portaal geopend

In aanloop naar het WK Wielrennen in Innsbruck heeft de organisatie eerder deze week het officieel media WK-portaal geopend. Hier kunnen internationale media zich accrediteren en aanmelden voor speciale mediaplaatsen en informatie over het WK. Voorafgaand en tijdens het wielerspektakel zijn hier beeldmateriaal, teksten, nieuwsupdates en informatie over bijvoorbeeld mediahotels te vinden. Voor meer informatie over accreditatie en aanmelding zie: www.innsbruck-tirol2018.com. Ben je van plan zelf per auto naar Oostenrijk te reizen? Houd er dan rekening mee dat het op de Oostenrijkse snelwegen verplicht is om een autobahnvignet voor Oostenrijk te hebben.

WK Wielrennen 2018WM 2018 Innsbruck-Tirol

Meer informatie Innsbruck

Innsbruck en haar regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud. In 2018 staat de stad in het teken van grote sportevenementen zoals het WK Wielrennen en het WK Klimmen. In juni was ook het mountainbike gravity festival Crankworx voor de tweede keer te gast in Innsbruck. Meer informatie over het WK Wielrennen 2018 vind je hier.

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)
  • Hoi Reinier,

   Het KNWU heeft een Oranje Café op het Domplein bij Da Vicenzo. Verder zie je door de hele stad Nederlanders lopen! Dat zal straks bij de finish ook zeker het geval zijn.

   Fanzones zijn er in Aldrans en dalstation Patscherkofel.

   Heb je hier iets aan?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>