Reistrends 2018 volgens Reishonger

Wat worden de reistrends voor 2018? Als we kijken naar onze lezers is het niet zo moeilijk. Wij zien vijf reistrends die in 2018 gaan overheersen. Actief, duurzaam, deel-economie, verre reizen en vrijheid.

Reishonger is één van de grootste reissites van Nederland. Jij en alle andere 135.000 bezoekers per maand geven ons een perfect beeld van wat er in reislustig Nederland leeft. Jullie zoeken inspiratie vanuit het motto: Dream – Explore – Discover. Wij zien daarom voor 2018 vijf reistrends die (flink) gaan groeien. Lees hier wat de reistrends voor 2018 zijn. Werk je bucketlist maar snel even bij!

Actieve vakanties zijn hot in 2018- zowel natuur als cultuur.

Actieve vakanties zijn hot in 2018- zowel natuur als cultuur.

Reistrend 1 – Actief in natuur en cultuur

Bij de lezers van Reishonger staat een actieve vakantie met stip op één. De ongerepte natuur van Scandinavië, Azië en Canada is helemaal in. Wij denken dat landen als Noorwegen, Indonesië, Thailand en Myanmar in 2018 nog populairder worden dan ze al zijn. Dit soort bestemmingen zijn voor steeds meer mensen bereikbaar. Even drie weken naar Bali? Prachtige natuur combineren met een betoverende cultuur? Voor steeds meer mensen is het haalbaar. We willen op avontuur en we trekken er op uit. Hiken, op de fiets tijdens een citytrip. We zijn actief. En bij voorkeur: off the beaten track.


Duurzaam reizen hoort zeker bij de reistrends van 2018.

Duurzaam reizen hoort zeker bij de reistrends van 2018.

Reistrend 2 – Duurzaam en slow travel

Een reistrend die volgens ons in 2018 absoluut zal doorzetten is de groei van duurzaam reizen en in het verlengde daarvan slow travel. Steeds meer millennials zien óók de impact van hun reizen op CO2-uitstoot en milieu. Dat leidt o.a. tot meer reizen per trein of bus. Lange-afstandbussen hebben al gratis wifi, persoonlijk entertainment als in een vliegtuig en goede catering. De huidige generatie reizigers gaat ook weer vaker, net als hun ouders, per trein langs de hoofdsteden van Europa. En organisaties zoals Better Places organiseren wereldwijd duurzame vakanties waarvan de lokale bevolking profiteert. Dit zal in 2018 verder groeien.

In 2018 delen we werkelijk alles: vervoer, verblijf en kennis van reizen.

In 2018 delen we werkelijk alles: vervoer, verblijf en kennis van reizen.

Reistrend 3 – Deel-economie

Als derde reistrend zien we de deel-economie verder groeien. Airbnb is al niet meer weg te denken. Maar ook een dienst als BlaBlaCar groeit als kool – je auto delen met iemand tegen benzinekosten is goedkoop en milieuvriendelijk. Zo kom je makkelijk voor een paar dagen in Barcelona. En via boekingsplatformen zoals Withlocals kun je dan ook nog een lokale gids regelen voor bijzondere uitstapjes ter plekke. En de echte digital nomads wisten het al lang: ook werkruimte is te delen!

Verre reizen naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika blijven betaalbaar in 2018.

Verre reizen naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika blijven in trek in 2018.

Reistrend 4 – Verre reizen

Vliegtickets blijven nog wel even goedkoop. De populariteit van Azië, Afrika, Oceanië en Zuid-Amerika blijft dus groeien. Met landen als Peru, Thailand, Nieuw-Zeeland en Mauritius als winnaars. En de mogelijkheden om je verre reis tegelijk ook nog duurzaam te maken nemen alleen maar toe. Verre reizen blijven dus in 2018 op de all-exclusive bucketlist. Maar laat dan wel de lokale bevolking profiteren van jouw verre reis!

Camper, rugzak of goedkoop hotel: vrijheid is alles.

Camper, rugzak of goedkoop hotel: onze vrijheid is ons alles.

Reistrend 5 – Drang naar vrijheid

Reishonger lezers zijn avontuurlijk en hebben enorme drang naar vrijheid. Under-the-radar bestemmingen zijn hot. Jullie willen geïnspireerd worden: de wereld in, de vrijheid tegemoet. Het blijft dan ook aantrekkelijk om een goedkoop hotel in Hong Kong te boeken en ‘… daarna zien we wel’. Backpacken in Australië, met een camper door Zuid-Afrika of je laten verrassen door een reis van srprs.me maken de reistrends 2018 compleet.

Meer reistrends:

Arjan
Volg mij!
Latest posts by Arjan (see all)
  1. Je ziet inderdaad dat steeds meer mensen op een verre vakantie gaan. Zelf lees ik ook veel blogs dat de kosten erg meevallen met dit soort vakantie. Misschien ook iets voor mij dit jaar!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>