Waarom jij deze zomer een lastminute Texel moet boeken

Yes! Het is weer bijna zomervakantie! Normaal zouden veel Nederlanders de buitenlandse zon opzoeken, maar dat is dit jaar natuurlijk een stuk lastiger geworden. Waar de vakantie normaal al een tijd geleden uitgestippeld en geboekt zou zijn, bekijken we de zomer nu liever van dag tot dag en is Nederland als vakantiebestemming ineens zeer aantrekkelijk. Dus smacht je nog naar een geweldig tripje dichtbij huis deze zomer? Dan is dit artikel je op het lijf geschreven! Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Originele publicatie: 17 juli 2019
Laatste update artikel: 3 juni 2020

Texel is the place to be deze zomer!

Oké, in dit artikel zetten we een vakantiebestemming in het zonnetje, die perfect is voor een lastminute vakantie dicht bij huis! Deze bestemming is misschien niet voor iedereen even voor de hand liggend, maar daarom zeker niet minder leuk. De place to be deze zomer is namelijk Texel! Texel is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken in de zomer. Het eiland is lekker in de buurt, maar zo anders dan je eigen regio. Je waant je namelijk in een compleet nieuwe omgeving. Zeker als je woonachtig bent in de Randstad en je dagelijks te maken krijgt met de drukte van de stad, zal het een verademing zijn om jezelf onder te dompelen in natuur en rust. Benieuwd naar wat er allemaal te doen valt? We vertellen het je in dit artikel!


vuurtoren op TexelDuinlandschap

Klein maar fijn: ga het eiland verkennen op de fiets

Texel is natuurlijk niet erg groot en daarom ontzettend goed te verkennen op de fiets! Op het eiland zijn er dan ook verschillende fietsverhuur voorzieningen. Een fiets huren op Texel is dus geen enkel probleem! Een aanrader is om bij het huren van een fiets te kiezen voor een e-bike. Met deze kun je namelijk het hele eiland verkennen zonder dat je zelf het zware werk hoeft te verrichten. Dat is wel zo lekker!

Cultuur en wildlife komen samen

Naast het huren van e-bikes, en het eiland verkennen, zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te doen! Zo kent Texel een rijke historie die je terug kunt vinden in tal van musea. Zo ben je voor de geschiedenis van visserij en juttersverhalen aan het juiste adres bij het Kaap Skil museum. Voor een kijkje in het Texelse boerenleven van vroeger kun je terecht in het Waelstee museum. Daarnaast kun je Texel zeker niet verlaten zonder een bezoekje te hebben gebracht aan de zeehondenopvang Ecomare.

Texel zomervakantieWilde paarden op Texel

Daredevils opgelet: ook voor jullie genoeg te doen!

Ook voor de daredevils en sport liefhebbers onder ons heeft Texel genoeg te bieden. Wat dacht je van surflessen van echte pro’s aan de Texelse kust? Of karten bij het circuitpark? Kan het jou allemaal niet gek genoeg? Dan kun je op Texel ook parachutespringen. Een adrenaline rush gegarandeerd!

Lastminute Texel

Naast dat er ontzettend veel te doen en te zien valt op dit eiland, staat Texel ook bekend om haar prachtige stranden. Volop genieten van zon, zee en strand, kan dus ook op Texel. Laat die lastminute zonvakantie naar Griekenland of Turkije dus maar zitten, en zoek het eens wat dichter bij huis. Een lastminute Texel is altijd een goed idee!

Zelf op vakantie naar Texel?

Texel heeft maar liefst 414 hotels. Eén van onze topaanbevelingen is het charmante Boutique Hotel Texel in De Cocksdorp.

Bij De Krim Texel heb je keuze uit 8 verschillende vakantieparken verspreid over Texel. Ook Landal heeft een aantal vakantieparken op Texel, zoals Sluftervallei en Beach Park Texel.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>