Icehike Patagonië

Leontien Kimmel is productmanager bij Riksja Travel. Na haar studie management toerisme is zij gedurende vier maanden gaan reizen door Zuid-Amerika waarbij ze Peru, Bolivia, Chili en Ecuador bezocht. De diversiteit aan natuur in combinatie met de Spaanse taal zorgde ervoor dat ze hier nog vaak zou terugkeren. Reishonger sprak met Leontien over Argentinië waar ze haar hart kan ophalen als het gaat om verscheidenheid aan natuur.

Ice hike Argentinie

“Als productmanager maak ik regelmatig dienstreizen naar de landen waarvoor ik verantwoordelijk ben, op zoek naar ervaringen die afwijken van de standaard excursies. Natuurlijk bezoek ik ook de hoogtepunten van een land, het zijn tenslotte niet voor niets de toeristische trekpleisters. Maar dat ‘mijn’ reizigers van hun Argentinië reis terugkomen met een bijzonder, ander verhaal dan andere reizigers, daar doe ik het voor.”

El Chalten, Patagonië

Patagonië

“Het zuiden van Argentinië, Patagonië, is naast tango, steaks en wijnen een belangrijk beeld wat bij reizigers naar boven komt als ze aan het land denken. Patagonië is gelijk aan gure winden, ijzige kou, ruig landschap maar vooral gletsjers. De bekendste gletsjer Perito Moreno wordt door alle reizigers aanschouwt vanaf de platformen die daar speciaal voor aangelegd zijn. Ook wij doen dit, maar korter want vervolgens worden de ijzers ondergebonden. Je wandelt samen met een gids op de enorme ijsvlaktes. Je kijkt om je heen, ademt de frisse, koude lucht in en even voel je je heel nietig. Deze ervaring is duurder dan de standaard excursie maar ik vind dit echt het geld waard. Als je dan in Patagonië bij een gletsjer staat, wil je dit toch optimaal ervaren?”

Riksja Argentinië biedt je naast de hoogtepunten van een land ook de mogelijkheid om van de gebaande paden af te gaan. Zo kan je ook samen met een gaucho over de pampa galopperen en regelen we een picknick voor je zodat je luncht met uitzicht op bergmeren en spitsige rotsformaties! Klik hier voor meer informatie over Argentinië reizen.

Bahía Esperanza

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>