Heart of Argentina Travel

Een reisorganisatie met de slogan Get to know Argentina the authentic way with Heart of Argentina Travel! maakt ons als reislustigen erg nieuwsgierig. We gingen op onderzoek en kwamen terecht bij het Argentijns-Nederlands echtpaar Lis en Jan, oprichters van Heart of Argentina Travel.

Wie zijn Lis en Jan?
Wij zijn een Argentijns-Nederlands echtpaar en wonen momenteel in de Sierras de Córdoba te Argentinië. Lis is een Argentijnse en Jan is Nederlander. Wij hebben elkaar lang geleden in Europa ontmoet en ook lange tijd in Nederland gewoond. Hier zijn ook onze twee kinderen, Julián (12 jaar) en Lucía (8 jaar) geboren. Sinds 2008 wonen wij in het prachtige Argentinië, dit nadat wij al sinds 1999 veelvuldig het land bezochten. Zodoende ontstond het idee om voor een langere tijd in Argentinië te gaan leven, dicht bij de natuur van de Sierras van Córdoba en tevens vlak bij een grotere stad (Córdoba).

Heart of Argentina Travel

Jan en Lis met hun twee kinderen Julián en Lucía.

Hoe is het idee van Heart of Argentina Travel ontstaan?
Toen wij met het plan rondliepen om in Argentinië te gaan wonen, hadden we tegelijkertijd de behoefte om iets geheel nieuws te beginnen. Tijdens onze vele rondreizen door Argentinië, kregen we indruk dat er mogelijkheden lagen in het overbrengen van onze passie voor dit zeer gevarieerde en avontuurlijke land. De beste manier om het échte, authentieke Argentinië te laten zien, leek ons aan de hand van het organiseren van reizen op maat. Zodoende ontstond het idee voor onze eigen reisorganisatie, “Heart of Argentina Travel“. Sinds de start in 2008 tot nu, 8 jaar later, is het aantal reizigers jaarlijks gegroeid en hebben wij steeds meer uiterst tevreden klanten.

Welke reizen bieden jullie aan?
Wij ontwikkelen reizen op maat voor de individuele reiziger of kleine groepen (4-10 personen). Daarbij zijn de wensen van de klant alles bepalend, wij verkopen zelden “nee”. Het is voor ons een voortdurende uitdaging mee te denken met de klant en te komen tot “de ideale Argentinië-reis”. Dus als een echtpaar bijvoorbeeld graag de hoogtepunten van Argentinië wil leren kennen, samen met enkele avontuurlijke excursies en wandelingen, dan organiseren wij die reis. Samenstellen van de reis gaat vaak in overleg met de klant. Ook hebben wij veel vraag naar reizen met professionele, Engelstalige privégidsen.

Hoe onderscheiden jullie je van andere “Argentinië aanbieders”?
Omdat wij zelf in Argentinië wonen, reizen wij zelf veelvuldig rond en kennen ook daadwerkelijk bijna alles wat we aanbieden. We hebben een zeer hecht netwerk met lokale agenten, zij zijn onze voelsprieten in het enorme Argentinië. Zodoende kunnen we tips op maat geven, maar ook bijspringen als het onverhoopt noodzakelijk mocht zijn.

Veel klanten roemen onze persoonlijke service, we zijn altijd bereikbaar en houden ook tijdens de reis door Argentinië contact met de klant.

Qua aanbod onderscheiden wij ons door unieke, meerdaagse trektochten (o.a. in Salta, Jujuy & Tucumán), privé-excursies naar onbekende gebieden zoals bijv. de Argentijnse Puna of de binnenlanden van Vuurland, bijzondere cruises in zuiden van Patagonië, vele kleinschalige excursies (groepjes van maximaal 12 personen), etc. Qua accommodaties proberen wij altijd de “bijzondere plekjes” te zoeken, dus niet de onpersoonlijke, grote hoteltorens, maar veel kleinschalig opererende hotelletjes.

Vuurland

Lago Fagnano bij Vuurland, het eind van de wereld.

Ook zijn wij een echte Argentinië-specialist, dit omdat wij vinden dat Argentinië werkelijk alles te bieden heeft: een enorme variëteit aan landschappen, culturen en natuur. Wij zijn als één van de weinige specialisten ook lid van het Nederlandse Garantiefonds GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators). Via ons lidmaatschap van de VvKR (Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties) onderhouden wij onze kennis en expertise.

Wat is jullie voornaamste doelgroep?
De meeste klanten zijn echtparen/families uit Nederland en België. Ook hebben wij geregeld kleinere groepen (4-10 personen) als klant. In principe is iedereen die Argentinië op een relaxte en onbezorgde manier wil leren kennen een potentiële klant.

Hoe zijn jullie actief op social media?
Vooral op Facebook, waar we veel foto-albums hebben met impressies van de vele reizen die wij zelf ondernemen in Argentinië.

Facebook pagina van Heart of Argentina Travel

Op de Facebook pagina van Heart of Argentina Travel zijn prachtige foto’s te vinden.

Als jullie niet in Argentinië zijn, waar reizen jullie dan het liefst naar toe?
Natuurlijk is heel Zuid-Amerika een schitterende regio. Argentinië is echter zó divers, dat we vaak in “eigen land” blijven. Er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken, het gehele jaar door. Ook proberen wij natuurlijk geregeld in Nederland te zijn voor zakelijke- en familiebezoeken.

Wat zijn jullie persoonlijke top 3 van bezienswaardigheden in Argentinië?
Het is appels met peren vergelijken. Het wijdse Patagonië is ongelofelijk ruig en indrukwekkend qua natuurschoon en qua leegte. Het midden- en noordwesten van Argentinië biedt naast natuurschoon veel inheemse cultuur, gastronomie en de imposante Andes. De jungle van Iguazú is tesamen met de wetlands van Iberá weer een hele andere, fascinerende wereld. En de hoofdstad Buenos Aires is een bruisende, meeslepende ervaring. Het is moeilijk kiezen….

Iguazú watervallen

De watervallen van Foz de Iguazú (ook vaak Iquazú genoemd) op de grens van Brazilië en Argentinië zijn volgens velen de mooiste watervallen ter wereld.

Welk gebied in Argentinië is nog het minst ontdekt?
De minder bekende gebieden zijn vaak moeilijk bereikbaar: denk aan de hooglanden van Catamarca, Salta & Jujuy, de zogenaamde “Puna”. Een reis door de Puna is alsof je alleen op de wereld bent. Ook minder bekend: de wetlands Esteros del Iberá wetlands, heel veel ongerepte natuur, maar lastig te bereiken en daarom grotendeels onbekend.

Doen jullie aan duurzame reizen?
Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige, vaak familie-achtige bedrijven. Deze worden over het algemeen gerund met veel persoonlijke aandacht voor de klant, maar ook met liefde voor de omgeving waarin zo´n bedrijf zich bevindt. “Duurzaam” is hier een nog relatief nieuw begrip, maar er komt wel steeds meer aandacht voor milieubescherming, verantwoord omgaan met grondstoffen, goede arbeidsvoorzieningen, etc.

Puna hooglanden van Catamarca

De Puna: een wonderlijke wereld van vulkanen en zoutmeren.

In het noordwesten van Argentinië (Salta, Jujuy, etc.) bieden we trektochten aan waarbij de lokale bevolking direct profiteert van deze excursies; je overnacht bij de locals, zij verzorgen de maaltijden, huisvesting en vervoer (muilezels, paarden, gaucho). Zodoende draag je bij deelname concreet bij aan het verbeteren van de moeilijke levensomstandigheden van de bewoners in het achterland van Argentinië.

Trekking Calilegua-Tilcara

Met een muilezel op pad voor een meerdaagse trekking Calilegua-Tilcara

Als Heart of Argentina Travel steunen we financieel het lokale initiatief “Fundación Deuda Interna”. Deze stichting zorgt voor basisvoorzieningen (onderwijs, medische zorg, drinkwater) bij de aan hun lot overgelaten inheemse bevolking van Argentinië.

Werken jullie veel samen met locals / lokale bedrijven?
Ja, altijd. Ons lokale netwerk is zeer belangrijk, vooral ook omdat Argentinië een enorm groot land is. De lokale “tour operators” en agenten zijn ons visitekaartje. Ook gebruiken wij, voor zover mogelijk, accommodaties welke door lokale families worden gerund. Idem dito voor wat betreft autohuur en excursies.

Argentinië bezoeken met kinderen, is dat goed te doen?
Jazeker, wij hebben zelf met onze 2 kinderen vele rondreizen gemaakt en gaan nog steeds bijna iedere zomer- en wintervakantie op pad in Argentinië. Als het in Nederland zomervakantie is, dan is het hier in Argentinië winter. Toch is het vooral boven de lijn Buenos Aires – Córdoba – Mendoza heel goed toeven in de winter: veel zonuren, lekkere temperaturen (15-25 graden). Alleen de nachten en ochtenden/avonden kan het wat koud zijn, vooral op grote hoogte. Wij hebben dan ook geregeld gezinnen rondreizen in de Argentijnse winter (Nederlandse zomervakantie).

Buenos Aires Argentinie

Buenos Aires is een fascinerende stad met een glorierijk verleden.

En waar moet je aan denken als je met kinderen in Argentinië reist?
Wanneer je als gezin met kinderen hier op reis gaat, is het belangrijk je te realiseren dat de afstanden enorm zijn. Dus beperk je tot enkele regio´s van het land, bijvoorbeeld alleen Patagonië of alleen het midden/noorden van het land. Weet ook dat de zomerperiode soms heel warm kan zijn, vooral in de grote steden zoals Buenos Aires of Córdoba. Ook zijn er soms luxe accommodaties welke geen kinderen accepteren, maar over het algemeen kun je stellen dat kinderen er echt bijhoren in Argentinië. Er gaat geen feest voorbij of alle kinderen doen mee, soms tot diep in de nacht.

Meer informatie over de reizen van Heart of Argentina Travel vind je op www.heart-of-argentina-travel.nl.

Martijn
 1. Marjo zegt:

  Beste Reishonger.

  Geweldige naam…als ik het type krijg ik kippenvel.
  Ik heb twee vragen.

  Over twee jaar wil ik met mijn 2dochters en hun partner een bijzondere reis maken.
  Ik zag jij site ….en zou graag vernemen wat jullie te bieden hebben. En de kosten ervan.
  Ben zelf erg avontuurlijk ingesteld en heb in debetzijde van de jaren 2000 al eens een trekking door Patagonië gemaakt.
  Graag zou ik door een onherbergzaam gebied gaan…waarbij we veel nieuwe dingen zien…leren …ontdekken…en andere cultuur ontmoeten.

  Vraag twee is voor mezelf.
  Zou graag een groepsreis maken…die bovenstaande ook inhoud.
  Ik ben een alleenstaande dame van 68 jaar. Heb lange afstanden gefietst en gelopen….wil u andere dingen gaan ontdekken.
  Hoop dat jullie iets hebben.

  Hoor graag u reactie.
  Zonnige sportbroek
  Marjo v d Berg

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>