Reishonger op de iPad

Flipboard maakt een persoonlijk tijdschrift van wat vrienden en kennissen met je delen. Vul Flipboard met alles wat je leuk vindt, van de kleinste blogs tot de bekende kranten en tijdschriften zoals The New York Times of Lonely Planet. Zo kun je in je gepersonaliseerde magazine bladeren door onder meer wereldnieuws, foto's en updates van verschillende sociale netwerken. Reishonger is ook te bekijken via de om zijn uiterlijk geroemde nieuws-app Flipboard!

Reishonger op de iPad

Flipboard, een prachtige app ontworpen voor de iPad, is een populaire verzamelaar die van al je nieuws en sociale feeds een mooi magazine maakt. Zo krijg je je Facebook-nieuwsoverzicht en Google+ circles, tweets van iedereen die je volgt, video’s van YouTube en nog veel meer op een tijdschrift-achtige manier gepresenteerd. Eén plek dus, voor alle berichten waarin jij geïnteresseerd bent, compleet met animatie, foto’s en video’s en de mogelijkheid om content met anderen te delen.

Flipboard: het populaire social magazine

De bekende sociale nieuws-app Flipboard is sinds 2010 op de markt en is in feite een persoonlijk tijdschrift waarin berichten van verschillende sociale media zijn opgenomen, gecombineerd met nieuwsberichten en foto’s. Met Flipboard kan je naar eigen keuze nieuwsbronnen toevoegen, om deze vervolgens te lezen in magazine-style. Het woord ‘flip’ in de naam staat voor de manier waarop je van pagina naar pagina gaat.


De applicatie komt met een automatisch gegenereerde contentpagina die je uit Facebook, Twitter of andere typen social news feeds laat kiezen. Resultaten worden per pagina weergegeven en links naar webartikelen en video’s worden automatisch toegevoegd. Net als bij een gedrukt magazine is er zelfs een inhoudsopgave, waarin je snel kunt kiezen wat je wilt lezen. Gebruik Instapaper of Readability om artikelen te bewaren en ze later te lezen.

Gratis applicatie: de must-have Flipboard

Er zijn honderdduizenden apps om je smartphone mee uit te breiden; kleine programmaatjes die je op je iPad of je telefoon kan installeren. De toepassingen zijn eindeloos: van het plannen van een reis met de trein en het bekijken van het weerbericht, tot het uitzoeken van een goed restaurant in de buurt.

Er zijn veel RSS-readers en Instapaper-achtige applicaties verkrijgbaar, maar de ontwikkelaars van Flipboard vonden het tijd voor iets nieuws. Flipboard is een, in eerste instantie exclusief voor de iPad uitgebrachte applicatie, om al je social networking-activiteiten te verzamelen en deze te presenteren in een mooi magazineformaat. Flipboard is gratis te downloaden in de AppStore van Apple als applicatie op je iPad, iPhone of iPod touch. Sinds kort is Flipboard ook beschikbaar voor Android-gebruikers in de vorm van een gratis download in Google Play.

Hoe voeg je Reishonger als paneel toe?

Als je op de lege button “meer >” of de plus drukt om een nieuw paneel toe te voegen, of op het rode vaantje om de contentgidsen te bekijken, zie je als eerste suggestie Nederland staan. Een druk daarop brengt je op een pagina waarop allerlei uiteenlopende bronnen worden vermeld. Je kunt ook voor de categorie Reizen kiezen, of Travel in de oude versie. Zo kun je eenvoudig de Volkskrant, National Geographic of de verhalen van Nomadic Matt als paneel toevoegen. Er zijn ook verzamelpanelen toe te voegen: Populair in Nederland is een mix van veelvuldig gelinkte artikelen op Twitter en populaire Instagram-fotos, Travel bevat de laatste berichten van bekende nieuwssites als BBC Travel, NBC News Travel, Lonely Planet en Gadling.

Om de stream van Reishonger.nl als paneel aan je Flipboard toe te voegen, zoek je bij inhoud naar Reishonger. De mooiste tijdschriften komen voor Reishonger mijns inziens uit de Facebook pagina, twitter en Google+. Na het aanklikken van het gewenste item, kun je links bovenin het scherm “toevoegen” kiezen, waarmee Reishonger als paneel wordt toegevoegd aan je inhoudsopgave.

Reishonger toevoegen

Met Flipboard kun je dus op een tijdschriftachtige manier verschillende sociale netwerken en andere diensten bekijken. Zo is een feed aan te maken voor onder meer RSS-lezers zoals Google Reader, Facebook en Twitter. Steeds meer kranten en tijdschriften bieden hun content ook aan via Flipboard waardoor een digitaal tijdschrift ontstaat. Reishonger werkt op alle manieren, maar er wordt telkens wat anders getoond, afhankelijk van wat er via de verschillende social media geplaatst is.

Alle populaire sociale netwerken zijn vertegenwoordigd

Flipboard verzamelt links van sociale netwerk-feeds en content van andere sites, om het vervolgens om te zetten in een gepersonaliseerd sociaal tijdschrift op de iPad. Naast Twitter, Facebook en Instagram, kun je bladeren door je nieuwsfeeds en tijdlijnen uit Google Reader, LinkedIn, SoundCloud, Tumblr, Flickr, 500px, Sina Weibo en Renren op Flipboard. Sinds ook Google+ en YouTube zijn geïntegreerd, zijn alle populaire sociale netwerken vertegenwoordigd.

Reishonger via Google+

Reishonger op flipboard via Google Plus

Reishonger via Twitter

Reishonger op flipboard via Twitter

Reishonger via Facebook

Reishonger via Facebook

Reishonger via Google Reader

Reishonger via Google Reader

Ontdek zelf waarom Flipboard zo bekend en populair is, waarom de nieuws-app om zijn uiterlijk geroemd wordt, en waarom Flipboard onder andere werd uitgeroepen als iPad-app van het jaar door Apple, als een van de Top 50 innovaties door TIME, als beste social app bij de 2012 Webby Awards, en als Interactive Design van het jaar door Brit Insurance. Lees je al magazines via Flipboard en zit je nu achter een iPad? Bekijk dan zelf eens welke versie van Reishonger je het mooist vindt voor de iPad!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>