Reishonger goes Melt

Na vele jaren op onze wishlist te hebben gestaan, gaat het dan eindelijk gebeuren. Reishonger goes Melt. Voor wie houdt van een industriële setting, is dit festival bij voorbaat al geslaagd.

Gelegen tussen grofweg Leipzig en Berlijn, vindt Melt plaats op het terrein van Ferropolis, een voormalige kolenmijn. Nu is de setting natuurlijk niet alles. Hoewel grote kranen, graafmachines en tal van resterend achtergelaten materiaal functioneel in worden gezet om een geweldige, haast magische sfeer te creëren, is het natuurlijk wel fijn als de geboden muziek binnen je kleurenpalet valt.

Melt Die Antwoord

Het publiek op Melt gaat los op Die Antwoord

Lasershow Melt Duitsland

Aan spectaculaire lasershows geen gebrek!

Paradijs voor dance liefhebbers…

Voor liefhebbers van techno en elektronische muziek is het een paradijs waar je 24 uur per dag je hart op kan halen. Met Berlijn, techno-hoofdstad van de wereld, in de achtertuin, is het dan ook geen wonder dat hier veel te ontdekken valt. Modeselektor, Westbam (stukje jeugdsentiment), Fischerspooner en Nina Kraviz; zomaar wat mooie namen uit de line-up om helemaal in op te gaan tot er geen rubber meer onder je sneakers zit van het dansen. Dat allerhande dance varianten het hart vormen van Melt, wil niet zeggen dat er verder niets anders in het aanbod zit. Met The XX, Florence + The Machine, Mura Masa en Tyler, The Creator staan er ook namen op het program die bij een groot publiek bekend zijn. Maar uiteindelijk schijnt het bij Melt toch vooral een onvergetelijke totaalervaring te zijn, wat verder schrijven eigenlijk zinloos maakt. Op naar Melt en jullie horen wel hoe het was.

Melt Duitsland

Als de avond valt ontstaat er een aangename energieke sfeer

Melt Duitsland

Kleine dance areas zijn overal te vinden

Maar hoe dan?

Kaarten zijn vanuit Nederland eenvoudig te regelen via Festival.Travel. Voor zo’n €150,- ben je al in het bezit van een festivalticket voor het hele weekend. Maar je moet er uiteraard ook nog zien te komen. Zelf rijden is een optie, maar die brakke terugrit van een uur of acht is ook niet alles natuurlijk. Met het vliegtuig naar Berlijn en vanuit daar een pendelbus pakken naar het festival is een andere optie. Mijn persoonlijke voorkeur blijft toch de trein. Geen gezeur met je bagage, meer keuzevrijheid in je reistijd en niet met je benen in je nek gevouwen zitten. Interrail biedt goede mogelijkheden als het om treinen gaat. Ze hebben verschillende passen om met de trein Europa te ontdekken en dus ook festivals te bezoeken. Neem je bijvoorbeeld een 10-daagse pas om met de trein te reizen, dan is er altijd wel een festival op de overvolle kalender waar je naar door kan reizen. Zo kan je de week voor Melt bijvoorbeeld naar Pohoda in Slowakije, Ultra in Kroatië of Balaton Sounds in Hongarije. Of je kan de week erna naar onder andere Bennicassim in Spanje of Electric Castle (aanrader!) in Roemenië. Kortom; kies eens voor een mooie, lange en intense festivakantie!

Fotocredits en meer info: Melt Festival

Eefje
Laatste berichten van Eefje (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>