Booby-trap in Australische bossen

boobytrap-booby-trap-australie
Het is uitkijken geblazen voor wie in de Australische bossen rondloopt. Als je al niet de kans loopt om te verdwalen en pas na 12 dagen te worden gevonden, kun je altijd nog in een booby-trap trappen. Op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Darwin is zondag zo’n mensenval gevonden, zo valt te lezen in het Northern Territory News.

Toeristen

De val bestond uit zes naar boven gerichte spiezen in een vierkant gat met een doorsnede van een meter. Vijftien centimeter boven de spiezen hing een houten frame waarover vuilniszakken en vervolgens aarde waren gelegd. De anonieme vrouw die de boobytrap vond, denkt dat de bouwer geïrriteerd is door het groeiende aantal toeristen naar het gebied rond Finniss River. “De stokken zouden recht door je voet zijn gegaan als je hier op slippers of sandalen rondliep,” gruwelde ze. “Ik moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als een kind erin stapte.”

Oorlogsfilms
De bos- en jachtmanager van Northern Territory, Bart Irwin, heeft nog nooit zoiets gezien. “Ik ken boobytraps alleen uit films over de Vietnamoorlog.” Irwin vond dat de val duidelijk niet gemaakt was om wild mee te vangen. “Daar was ie te klein voor.”

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>