Australië: ‘goedkope campers dodelijk’

Het Australische bedrijf Wicked Campers, dat goedkope campers verhuurt, is onder vuur gekomen nadat 95% van haar campers de Australische APK niet doorkwamen. Op Facebook is een backpacker na een verkeersongeval een campagne tegen de camperverhuurder gestart.

Wicked goedkope campers

Wicked, foto van Rob en Stephanie Levy

Onveilig
Wicked Campers verhuurt tot campers omgebouwde minibusjes vanaf A$ 75 per dag. En ze beloven de goedkoopste te zijn met hun Wicked Price Beat, wat inhoudt dat als je ergens anders een goedkopere camper vindt, je bij Wicked Campers nog eens 10% korting krijgt op die prijs. De busjes hebben kentekens van verscheidene Australische staten. Van de 86 in Queensland geregistreerde campers werden er vorige week 77 als onveilig bestempeld. Met de overgebleven negen campers zijn de autoriteiten een stukje gaan rijden. Hierna werden nog eens vijf campers van de weg gehaald. De premier van Queensland heeft naar zijn collega’s in de andere staten geschreven met het verzoek om de voertuigen van Wicked Campers te testen. “Ik vind het pas wicked dat dit bedrijf jonge toeristen in onveilige campers de weg op stuurt.

De goedkope campers van Wicked: be different

Be different met de goedkope campers van Wicked

Facebook
Ook op Facebook bestaat weerstand tegen de camperverhuurder. Een backpacker uit Wales, Tim Wallsgrove, heeft een Facebook-groep gemaakt nadat de wielen van zijn huurcamper blokkeerden en hij op de kop in een greppel belandde. Met de vervangende camper die Tim na veel hangen en wurgen meekreeg, was ook van alles mis. Zijn conclusie: Wicked Campers is alleen geïnteresseerd in het geld van backpackers, en niet in hun veiligheid.

Onzin
John Webb, de eigenaar van Wicked Campers, is niet blij met de negatieve publiciteit. “De veiligheid van onze huurders staat juist voorop,” zegt hij. “Dit is een persoonlijk aanval van de regering. Waarom doen ze dit? We verschaffen werk aan 80 personen en leveren toeristen veel waar voor hun geld.”

Australie reizen

Martijn
  1. Zonnepanelen camper zegt:

    Kijk inderdaad uit voor dit bedrijf. Van een vriend van mij ook vernomen dat deze maatschappij zeer slechte campers verhuurt. Zorg er voor dat je bij een gerenommeerd bedrijf huurt in Australie.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>