Indonesië

Schipbreuk in het paradijs: het waargebeurde verhaal van een bootramp in Indonesië

Over Schipbreuk in het paradijs Schipbreuk in het paradijs is het waargebeurde verhaal van Wilbert van Haneghem, die een bootramp in Indonesië overleefde. Terwijl de boot zinkt, blijken noodhulpmiddelen niet aanwezig en de bemanning totaal niet voorbereid. Vanuit zijn ervaring als steward neemt Wilbert de leiding over de groep. Uiteindelijk worden ze bij toeval gevonden door vissers, maar dan is …

Lees verder  

8x waarom Bali booming is

Bali is dé bestemming van dit moment. Is het dan wel zo’n goed idee om je bij deze gekte aan te sluiten? Of is het ook voor massatoerisme-ontlopers veilig genoeg om het vliegtuig te pakken en te vertrekken naar Bali? Hieronder 8x waarom Bali zo booming is.

Lees verder  

Meer dan 30 dagen in Indo: visum explained

De laatste tijd is er veel veranderd op het gebied van het visum voor Indonesië. Ik heb zelf het hele proces doorgemaakt om 6 weken in Indonesië te kunnen blijven en graag deel ik mijn uitgebreide onderzoek in vier simpele opties, zodat ook jij er wat aan hebt!

Lees verder  

Kaibobo: de mooiste lach

Kaibobo is een dorpje gelegen op Seram, een eiland ten noorden van de Molukse hoofdstad Ambon. Kaibobo staat bekend als het dorp van de zwarte magie. Haar inwoners willen van dit imago afkomen en na ruim 2000 jaar van isolement het dorpje goed op de kaart zetten. Wat mij betreft geslaagd!

Lees verder  

De overwinning van Tuktuk

Vijftig jaar later loop ik over dezelfde straat. Zonder sigaret maar eveneens met een backpack op mijn rug, kijk ik verwonderend om me heen naar de tientallen lege barretjes en guesthouses. Het is niet meer voor te stellen hoe het eiland er vijftig jaar geleden bij lag. Hoe kan zo’n toeristisch eiland in de verstreken jaren haar gasten zijn verloren? …

Lees verder  

Ubud, het spirituele episch centrum van Bali

En laat ik nou net onwijs kunnen smullen van al dit soort vibe-upliftend materiaal en heb er me de afgelopen dagen dan ook overvloedig in ondergedompeld. Ik neem je graag mee op een reisje door deze ‘bewustmakende’ snoepwinkel. Aardigheidsbriefing Alsof heel Ubud de briefing heeft gekregen hun beste beentje voor te zetten als het gaat om toeristen, wordt er overal …

Lees verder  

Meer dan 30 dagen in Indo: visum explained

De laatste tijd is er veel veranderd op het gebied van het visum voor Indonesië. Ik heb zelf het hele proces doorgemaakt om zes weken in Indonesië te kunnen blijven en weet inmiddels: er zijn een hele hoop opties en de hele business is nógal louche. Graag deel ik mijn uitgebreide onderzoek in vier simpele opties, zodat ook jij er …

Lees verder  

Een loeizwaar spektakel

De koeienrace is een traditie in Bukittinggi (West-Sumatra) en vindt iedere zaterdag plaats. Hoewel de koeienrace me meer inzicht geeft in de lokale traditie, viel het me stiekem toch een beetje zwaar. Ja, misschien zelfs wel loeizwaar.

Lees verder  

De brute kracht van Berastagi

Ik ben in Berastagi, een stadje dat veel reizigers op Sumatra wel kennen. Veel toeristen doen de stad kort aan om de slapende vulkaan Sibayak te beklimmen. Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat de vulkaan Sinabung mogelijk nog een groter hoogtepunt is.

Lees verder  

De mooiste eilanden van Indonesië

De eilanden van Indonesië Het woord Indonesië betekent letterlijk ‘Indische eilandengroep’ en als er één land in Azië de titel ‘Eilanden Paradijs’ mag dragen is het wel Indonesië. Met 17.508 eilanden is er keuze genoeg voor een onvergetelijke vakantie. De bekendste, en meest bezochte eilanden van Indonesië zijn Bali, Lombok, Java, Sumatra en de Gili eilanden. Sumatra Sumatra is het …

Lees verder  

5 NIEUWE Indonesische Hot-Spots!

Het zijn echter de kleine dingen in het leven die een ervaring, reis, of locatie mooier maken en je even doen vergeten dat je niet de enige bent met vakantiedagen. Zet een stapje buiten de gebaande paden als je bij een van de hotspots in Indonesië bent en ontdek de kleine wondertjes die jouw reis zullen maken tot een unieke ervaring …

Lees verder  

5x waarom je naar Bali wilt!

Het eiland Bali is de laatste tijd erg populair en helemaal in trek bij reizigers. Waarom wil iedereen naar dit eiland? Nou, je kunt tal van activiteiten heel fijn afwisselen met lekker luieren op het strand. Bovendien heeft Bali groene bossen, rijstterrassen, geweldige stranden en oh … hebben we al iets gezegd over de vriendelijke mensen en verrukkelijke rijsttafels?

Lees verder  

Indonesië – veilig genieten van streetfood

Indonesië staat bekend om de mooie natuur, prachtige stranden en surfers-paradijs Bali. Java is de plek waar voor de meesten de reis begint. En zwervend door de metropool Jakarta vraagt iedereen zich af: heerlijk, al dat eten op straat, maar is streetfood veilig? Wij geven je tips. Waar let je op om niet ziek te worden?

Lees verder  

De Gili eilanden, drie lustoorden in de Bali zee

De naam Gili betekent ‘klein eiland’ in het Sasak. De charme van deze kleine eilandjes ligt in de prachtige omgeving en de ontspannen sfeer. De witte stranden, hoge palmbomen en het helderblauwe water vol gekleurde visjes doen denken aan de tropische oorden die je in films ziet, zoals de Blue Lagoon. Het water is altijd rond de 30 graden, perfect voor activiteiten zoals …

Lees verder  

Sulawesi: kalksteengrotten en dodenrituelen

Kalksteengrotten en dodenrituelen, dat is Sulawesi. Maar ook uitgestrekte rijstvelden, traditionele bevolkingsgroepen en witte stranden. Ben je al vaker in Indonesië geweest of ben je op zoek naar iets anders dan de geijkte eilanden Sumatra, Java of Bali? Plan dan een reis naar Sulawesi en maak kennis met het andere Indonesië!

Lees verder  

Top 5 redenen om naar Indonesië te reizen

1) Indonesië heeft de langste kusten ter wereld Indonesië heeft een kustlijn van zo’n 55.000 kilometer en bestaat uit 17.508 eilanden (’s werelds grootste eilandstaat). Het is zo groot: van de westelijke punt van Sumatra tot aan Irian-Jaya in het oosten (grenzend aan Papua Nieuw-Guina, Australië) is net zo ver als van Ierland tot Moskou. 2) Vulkanenland, waaronder de Bromo-vulkaan …

Lees verder  

Mount Rinjani

De Rinjani trek Mount Rinjani, in het Indonesisch Gunung Rinjani genoemd, is de op een na hoogste vulkaan van Indonesië. De top van de vulkaan is 3726 meter hoog en overheerst het landschap van Lombok. In de gigantische krater ligt een helderblauw meer genaamd Segara Anak, wat Kind van de Zee betekent. Dit kratermeer is op sommige plaatsen bijna 200 …

Lees verder  

De Bali droom

De droom die al lang op de lijst staat is om te surfen in Bali. Dit wordt geweldig. Op zoek naar de beste golven ter wereld kom ik uiteindelijk terecht bij Gerupuk. En hier rollen ze binnen, in alle rust, zonder drukte. Dit is niet mijn droom.. dit is nog veel mooier.

Lees verder  

Het laatste verborgen paradijs?

Wat maakt deze plek nou zo bijzonder? Wat te denken van bijzondere koloniale architectuur, prachtige natuur, vriendelijke mensen, een actieve vulkaan en het rijkste zeeleven van heel Indonesië? Hieronder zes redenen waarom de Banda-eilanden niet in je ‘to do list’ mogen ontbreken. #1 Een bijzondere geschiedenis Deze archipel maakt onderdeel uit van de Molukken. Hoewel de Banda-eilanden ver weg zijn, spelen ze …

Lees verder  

Indonesië – Zoveel keuze ..

Drie jaar geleden maakte ik een reis naar Indonesië en één eiland in het bijzonder heeft mijn hart gestolen. Ook al is het een tijd geleden dat ik in de helderblauwe wateren zwom, het is nooit te laat om jou enthousiast te maken voor een reisje richting Sulawesi.

Lees verder  

Actief in de rijstvelden van Bali

Bali staat onder andere bekend om de prachtige rijstvelden. Je kunt hier voorbij rijden in een auto of op een scooter en bedenken dat het er inderdaad mooi uitziet, maar ook een echt goede indruk te krijgen van deze rijstvelden kun je beter je wandelschoenen aantrekken of de fiets pakken.

Lees verder  

Hoe overleef je Jakarta?

Eén stap buiten de deur is genoeg om de cultuurshock te ervaren. Je neus begint te prikkelen van de gassen in de lucht, je oren klapperen van het lawaai en het claxonnerende verkeer dat onafgebroken passeert en je ogen zien alle blikken van voorbijgangers op zich gericht.

Lees verder  

Gili Meno – Paradijs op aarde

Gili Meno – een van de drie mini- eilandjes tussen Bali en Lombok – is een waar paradijs op aarde. Het eiland is nog erg primitief (geen verharde wegen, geen pinautomaat, geen auto’s..) wat ervoor zorgt dat je volledig tot rust komt.

Lees verder  

Ubud, het groene hart van Bali

In het midden van Bali ligt de plaats Ubud, ook wel het groene hart van het eiland genoemd. Hier vind je uitgestrekte rijstterrassen tussen lonkende vulkanen, tempelhuisjes vol versieringen en ambachtsdorpen waar kunst wordt gemaakt. Wij vinden Ubud het mooiste en leukste dorp van heel Bali en leggen je graag uit waarom.

Lees verder  

De schatten van Yogyakarta

Yogyakarta is een beroemde bestemming met bezienswaardigheden zoals Borobudor en Prambanan, die je in een dag kunt bezichtigen. De avond breng je door in het hart van Yogyakarta, Malioboro street.

Lees verder  

Met de trein door Java

Het Indonesische eiland Java leent zich er uitstekend voor om per trein te verkennen. Een goed startpunt van je reis door Java is de Indonesische hoofdstad Jakarta. Er zijn talloze trajecten om van Jakarta naar Surabaya of Bali te reizen.

Lees verder  

Droomhuwelijk op Bali

Om te trouwen op Bali is er heel wat meer nodig dan alleen een witte jurk in de koffer gooien en op het vliegtuig stappen. Trouwvergunningen, legalisatieverdragen, contact opnemen met de Nederlandse diplomatieke vestiging in Indonesië; er zit heel wat aan vast.

Lees verder  

Bali in 10 beelden

Bali is een perfecte mix van kleurrijke offerceremonies, knalgroene rijstterrassen en poederwitte stranden. Soms zeggen beelden meer dan duizend woorden, dus laten we je graag onze mooiste plekken op Bali zien. Zak maar even lekker achterover voor deze reis in foto’s!

Lees verder  

Expeditie Sumba

Tijdens de expeditie zullen er vier Nederlanders en vier Indonesiërs naar Sumba gaan om daar te helpen en te kijken bij het grootste duurzame elektriciteit project van de wereld! Indonesië Indonesië is een land dat veel te bieden heeft. Ik heb hiervan al mogen genieten gedurende mijn stage op Lombok. Tijdens deze stage heb ik vooral de mooie dingen op …

Lees verder  

Ultieme huwelijksreis: Bali

Het eiland Bali staat al jaren rotsvast in de top 5 van meest populaire huwelijksreis bestemmingen. Niet voor niets vinden wij. We geven je graag een top 5 met tips voor een ultieme huwelijksreis Bali.

Lees verder  

Onbekend Noord Lombok

Zaterdag ochtend vertrek ik vanaf mijn huisje met een volle rugtas, mijn cameratas en een extra helm naar het vliegveld. Onderweg doet het eerste probleem zich voor. Een lekke band, dus op zoek naar een bandenplakker. Gelukkig zit er een 100 meter verderop. Ik neem plaats op het muurtje om toe te kijken hoe mijn band geplakt wordt. De dorpsroddel …

Lees verder  

Is Lombok het nieuwe Bali?

Een uitspraak die in het verleden over Lombok is gemaakt is: Lombok, het nieuwe Bali. Is dit de bedoeling, of zou het zonde zijn van datgene wat Lombok nu nog te bieden heeft? En lijkt Lombok daadwerkelijk op Bali?

Lees verder  

De man uit het oerwoud

Sommige dingen in het leven vergeet je nooit meer. Slapen in de jungle van Costa Rica en zeilen langs onbewoonde eilanden van Fiji zijn twee van die momenten. Vandaag kwam er een nieuwe bij. Op bezoek bij de orang-oetans op Borneo! Wauw, wat een avontuur!

Lees verder  

Backpacken in Indonesië

Indonesië is in toenemende mate in trek bij backpackers. Volgens Visit Indonesia komt dat omdat backpackers met hun flexibele stijl van reizen makkelijk en snel van het ene naar het andere eiland hoppen. Er is namelijk meer dan het overbekende Java en Bali.

Lees verder  

Apen stelen camera

Fotograaf David Slater liet zijn camara even onbewaakt achter in een nationaal park in Noord Sulawesi, Indonesië. De aap ging er met de fotocamera vandoor en zette zichzelf en de rest van de groep of de foto. Het resultaat: een serie foto’s gemaakt door een makaak.

Lees verder  

Bali White Water River Tubing

River tubing in Bali; een spannend avontuur, dwars door de ongerepte natuur van Bali! Zo kan je de ongerepte, authentieke natuur van Bali verkennen op een heel avontuurlijke manier. Deze combinatie geeft je gegarandeerd een onvergetelijke herinnering aan je vakantie naar Bali!

Lees verder  

Java opnieuw getroffen

Om 3 uur ‘s nachts heeft er een zware zeebeving van 6,7 op de schaal van Richter plaatsgevonden ten zuiden van het Indonesische eiland Java. Er werd een tsunamiwaarschuwing afgegeven, maar die werd twee uur later weer ingetrokken.

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Bali

Bron: Eric Pesik & Deanna Pesik, Flickr Bron: ^riza^, Flickr Bron: yummiec00kies, Flickr Bron: seanmcgrath, Flickr Bron: A. www.viajar24h.com, Flickr Bron: seanmcgrath, Flickr Bron: ῨᾂῄὐἄṜ™, Flickr Bron: Ilse Reijs & Jan-Noud Hutten, Flickr Bron: egorick, Flickr

Lees verder