Canada

Canada is het op één na grootste land en qua natuurschoon misschien wel het mooiste land ter wereld. De variatie is enorm: je vindt er prachtige berggebieden, adembenemende meren, uitgestrekte prairies, dichte wouden en indrukwekkende oceaankusten. Kortom, een wereld aan ongerepte natuur! Aan de andere kant kent het de wereldse steden Vancouver, Montréal en Toronto.

Canada is met een oppervlakte van bijna 10 miljoen km² op Rusland na het grootste land ter wereld. Het is ongeveer 6.500 km van west naar oost en 4.600 km van de Amerikaanse grens tot ver boven de poolcirkel. Het is een van de dunst bevolkte landen ter wereld. Daar komt nog bij dat de bevolking heel ongelijkmatig is verdeeld. Bijna 80% van alle Canadezen woont in de steden. De plattelandsbevolking woont vooral op een smalle strook aan de zuidgrens van het land. Het noorden is vrijwel onbewoond.

Edmonton behoort, door zijn uiterst noordelijke ligging, tot een van de mooiste plekken om dit magische verschijnsel te bekijken.

Het noorden is een van de mooiste plekken om het noorderlicht te bekijken

Als gevolg van de koloniale geschiedenis van Canada wordt er in de oostelijke provincie Quebec met name Frans gesproken, in de rest van Canada vooral Engels.

Er leven nog indianen in Canada, aangeduid met first nations. In 2001 werden bijna 700.000 leden van 612 verschillende stammen geregistreerd. Ruim de helft van de indianen leeft in reservaten. De mongolide bevolkingsgroepen die op Canadees grondgebied leven, worden Inuit genoemd. In Groenland worden ze Kalaalit genoemd, in Siberië Yupik. Hun totale aantal wordt geschat op 150.000, waarvan een derde in Noord-Canada leeft, overwegend in Nunavut.

Word sprakeloos bij het zien van de blauwe gletsjergloed in de ongerepte natuur van Canada

Word sprakeloos bij het zien van de blauwe gletsjergloed in de ongerepte natuur van Canada

Electronic Travel Authorization

Reis je binnenkort met het vliegtuig naar Canada? Een eTA Canada aanvragen kan hier zodat je met een gerust hart af kunt reizen!

Deel je reishonger:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Places in Canada

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Tips huurauto Canada

Canada staat al een tijdje onze bucketlist, en met jonge kinderen is een trip in het voorjaar naar westerse landen als Canada en Amerika prima te doen. Vliegen op Canada en dan met de huurauto de grens over naar de VS is geen probleem en er zijn geen kosten aan verbonden. Na onze reis hebben we een aantal goede tips voor je.

Lees verder  

Canada: grenzen verleggen

Canada is een perfecte outdoorbestemming en tijdens onze reizen hebben we meermalen onze grenzen verlegd. Dat is reizen: het opzoeken van je grenzen en uit je comfortzone stappen, zodat je reis een verrijking wordt. We nemen je mee naar grensverleggende activiteiten als grizzlyberen spotten en gletsjerklimmen!

Lees verder  

Huur een auto in Canada

Veel reizigers willen per camper door Canada reizen, maar wij zijn meer fan van de huurauto. Start je roadtrip door West-Canada in Vancouver. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus waar wil je heen? Onze tip: maak de oversteek naar Vancouver Island, rij vervolgens richting de Rocky Mountains en lever je auto in in Calgary.

Lees verder  

Reizen naar Oost-Canada? Zeven keer waarom!

Canada is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als natuurbestemming. En terecht! In je eigen huurauto heb je veel vrijheid, terwijl je langs tal van meren en bergen rijdt. Veel reizigers zijn fan van West-Canada, waar je de Rockies hebt en beren en walvissen kunt spotten. Maar wist je dat je ook walvissen kunt spotten in Oost-Canada? En ook hier wandel je door bossen en vaar je over meren, bijvoorbeeld in het rustige Algonquin Park. En in het oosten bezoek je ook nog eens diverse steden met Engelse en Franse flair.

Lees verder  

Het verschil tussen West- en Oost-Canada

Oké, je hebt besloten dat je naar Canada wilt. Daar is geen twijfel meer over mogelijk. Maar moet je nou naar West-Canada of Oost-Canada reizen? Iedereen praat over West-Canada, moet je hier naar toe? Nou, geloof ons: Oost-Canada is net zo mooi. Maar wat is het verschil? We zetten het op een rij!

Lees verder