Canada

Canada is het op één na grootste land en qua natuurschoon misschien wel het mooiste land ter wereld. De variatie is enorm: je vindt er prachtige berggebieden, adembenemende meren, uitgestrekte prairies, dichte wouden en indrukwekkende oceaankusten. Kortom, een wereld aan ongerepte natuur! Aan de andere kant kent het de wereldse steden Vancouver, Montréal en Toronto.

Canada is met een oppervlakte van bijna 10 miljoen km² op Rusland na het grootste land ter wereld. Het is ongeveer 6.500 km van west naar oost en 4.600 km van de Amerikaanse grens tot ver boven de poolcirkel. Het is een van de dunst bevolkte landen ter wereld. Daar komt nog bij dat de bevolking heel ongelijkmatig is verdeeld. Bijna 80% van alle Canadezen woont in de steden. De plattelandsbevolking woont vooral op een smalle strook aan de zuidgrens van het land. Het noorden is vrijwel onbewoond.

Edmonton behoort, door zijn uiterst noordelijke ligging, tot een van de mooiste plekken om dit magische verschijnsel te bekijken.

Het noorden is een van de mooiste plekken om het noorderlicht te bekijken

Als gevolg van de koloniale geschiedenis van Canada wordt er in de oostelijke provincie Quebec met name Frans gesproken, in de rest van Canada vooral Engels.

Er leven nog indianen in Canada, aangeduid met first nations. In 2001 werden bijna 700.000 leden van 612 verschillende stammen geregistreerd. Ruim de helft van de indianen leeft in reservaten. De mongolide bevolkingsgroepen die op Canadees grondgebied leven, worden Inuit genoemd. In Groenland worden ze Kalaalit genoemd, in Siberië Yupik. Hun totale aantal wordt geschat op 150.000, waarvan een derde in Noord-Canada leeft, overwegend in Nunavut.

Word sprakeloos bij het zien van de blauwe gletsjergloed in de ongerepte natuur van Canada

Word sprakeloos bij het zien van de blauwe gletsjergloed in de ongerepte natuur van Canada

Electronic Travel Authorization

Reis je binnenkort met het vliegtuig naar Canada? Een eTA Canada aanvragen kan hier zodat je met een gerust hart af kunt reizen!

Deel je reishonger:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Places in Canada

Lees Meer  

Artikelen

Lees Meer  

Rondreis door Canada

Elanden en beren spotten in Algonquin Provincial Park, de wereldberoemde Niagara Falls in Ontario bewonderen en wandelen door bekende steden als Toronto en Vancouver. Wil je dit allemaal beleven in één vakantie? Het kan met een rondreis door Canada met TUI! Boek een groepsrondreis en ontdek vele hoogtepunten onder leiding van een gids of reis op eigen tempo met een huurauto. Wat je ook kiest, in Canada beleef je een absolute droomvakantie!

Lees verder  

Huur een auto in Canada

Veel reizigers willen per camper door Canada reizen, maar wij zijn meer fan van de huurauto. Start je roadtrip door West-Canada in Vancouver. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus waar wil je heen? Onze tip: maak de oversteek naar Vancouver Island, rij vervolgens richting de Rocky Mountains en lever je auto in in Calgary.

Lees verder  

Avonturen in Edmonton en Jasper

Met Reishonger zijn we altijd op zoek naar bijzondere bestemmingen. Nou, we hebben weer zo’n pareltje gevonden! Zet maar op je bucketlist, want er is ontzettend veel te zien en te doen! Edmonton, de toegangspoort naar de Rockies!

Lees verder  

Top 5 foodfestivals van Canada

Rocky Mountain Wine and Food Festival De naam zegt het al, een festival met veel wijn en veel lekker eten. Wie wil daar nou niet heen? Dit festival is het grootste foodfestival van Alberta en vindt plaats op 4 en 5 november in Edmonton. Liefhebbers van lekker eten, wijn en bier kunnen hier hun hart ophalen, van lokale en wereldwijde …

Lees verder  

Born to be wild

British Columbia kent vele gezichten. Je kunt een rondreis maken door de mooie natuur van de provincie met de auto of een camper, maar je kunt er ook voor kiezen om op één plek te verblijven, bijvoorbeeld de hippe metropool Vancouver. Deze stad is volledig omgeven met natuur, aan de ene kant de Grote Oceaan en aan de andere kant …

Lees verder