Indonesië

Indonesië heeft meer dan 17.000 eilanden met een totale kustlengte van ruim 80.000 kilometer. De grootste eilanden zijn Java, Sumatra, Borneo, Sulawesi, Bali, Lombok en Flores.

Op de 5.100 kilometer lange eilandketen van Indonesië, van Sumatra tot de Molukken, staan honderden vulkanen, waarvan er ongeveer zeventig actief zijn.

Ongeveer 4 miljoen toeristen, hoofdzakelijk uit Australië, de VS en Europa, bezoeken jaarlijks het land, met name het eiland Bali.

Deel je reishonger:

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Artikelen

Lees Meer  

De mooiste eilanden van Indonesië

De eilanden van Indonesië Het woord Indonesië betekent letterlijk ‘Indische eilandengroep’ en als er één land in Azië de titel ‘Eilanden Paradijs’ mag dragen is het wel Indonesië. Met 17.508 eilanden is er keuze genoeg voor een onvergetelijke vakantie. De bekendste, en meest bezochte eilanden van Indonesië zijn Bali, Lombok, Java, Sumatra en de Gili eilanden. Sumatra Sumatra is het …

Lees verder  

5 NIEUWE Indonesische Hot-Spots!

Het zijn echter de kleine dingen in het leven die een ervaring, reis, of locatie mooier maken en je even doen vergeten dat je niet de enige bent met vakantiedagen. Zet een stapje buiten de gebaande paden als je bij een van de hotspots in Indonesië bent en ontdek de kleine wondertjes die jouw reis zullen maken tot een unieke ervaring …

Lees verder  

5x waarom je naar Bali wilt!

Het eiland Bali is de laatste tijd erg populair en helemaal in trek bij reizigers. Waarom wil iedereen naar dit eiland? Nou, je kunt tal van activiteiten heel fijn afwisselen met lekker luieren op het strand. Bovendien heeft Bali groene bossen, rijstterrassen, geweldige stranden en oh … hebben we al iets gezegd over de vriendelijke mensen en verrukkelijke rijsttafels?

Lees verder  

Indonesië – veilig genieten van streetfood

Indonesië staat bekend om de mooie natuur, prachtige stranden en surfers-paradijs Bali. Java is de plek waar voor de meesten de reis begint. En zwervend door de metropool Jakarta vraagt iedereen zich af: heerlijk, al dat eten op straat, maar is streetfood veilig? Wij geven je tips. Waar let je op om niet ziek te worden?

Lees verder  

De Gili eilanden, drie lustoorden in de Bali zee

De naam Gili betekent ‘klein eiland’ in het Sasak. De charme van deze kleine eilandjes ligt in de prachtige omgeving en de ontspannen sfeer. De witte stranden, hoge palmbomen en het helderblauwe water vol gekleurde visjes doen denken aan de tropische oorden die je in films ziet, zoals de Blue Lagoon. Het water is altijd rond de 30 graden, perfect voor activiteiten zoals …

Lees verder