De perfecte accessoires voor het videobellen met een tablet

Een tablet is een ideaal device om mee te nemen op reis. Het is groter dan je smartphone maar compacter dan een laptop. Je kunt er ook goed mee videobellen. Zo kun je bijvoorbeeld familie en vrienden laten meegenieten van de meest prachtige plekken of gewoon even bijkletsen. Een probleem wat in dat geval echter vaak voorkomt, is dat je ontzettend vermoeide armen kunt krijgen van het langdurig vasthouden van je tablet. Ook kan de tablet onderweg eenvoudig beschadigen. Wil je hier graag een oplossing voor en ben je benieuwd naar meer handige accessoires die je kunt gebruiken tijdens het videobellen? Lees dan zeker verder!

Een tablet is ideaal om mee te nemen op reis. Wij tippen in deze blog handige accessoires voor het videobellen met familie en vrienden tijdens je vakantie.

Zet je tablet in een stevige standaard

Het hebben van vermoeide armen door het langdurig vasthouden van een tablet kan ontzettend vervelend zijn. Je wilt immers de volle aandacht hebben voor de persoon waarmee je belt en je wilt niet afgeleid raken van het gespreksonderwerp, omdat je tablet te zwaar wordt om vast te houden. Misschien heb je weleens geprobeerd om tijdens een belgesprek je tablet ergens tegenaan te laten leunen om hem niet meer vast te hoeven houden. Dit kan echter behoorlijk risicovol zijn. Als je je dure device ergens los tegenaan laat leunen, dan heb je kans dat je tablet omvalt en beschadigd raakt. In dat geval kun je beter een tafelstandaard voor je tablet gebruiken. Zo’n standaard kun je bijvoorbeeld op tafel zetten om vervolgens je tablet erin te zetten. Op die manier is je device veilig en heb je je handen vrij tijdens het videobellen.

ipad-vakantie

Een handig tablethoesje met standaard

Naast de optie voor een losse standaard is het bij gebruik van een tablet ook mogelijk om een tablet hoes te gebruiken waarin een standaard-functie is verwerkt. Met een dergelijk product kun je je tablet dus goed beschermen én gemakkelijk neerzetten op tafel. Voor tablets zijn verschillende hoezen verkrijgbaar, waarbij het mogelijk is om het toestel rechtop neer te zetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kinderhoes of allerlei ipad cases. Zo’n soort hoes is in bijna alle gevallen voorzien van een uitklapbaar onderdeel waarmee je de hoes kunt omtoveren tot standaardje voor je tablet.

Een andere variant tablet hoes die je goed kunt gebruiken om je device rechtop op tafel neer te zetten, is de draaibare hoes. Deze variant hoes voor de tablet is voor bijna elke soort tablet verkrijgbaar. Het betreft een variant van een bookcover, waarin een draaibaar mechanisme is verwerkt. Hiermee kun je de tablet zowel in portretmodus als in landschapsmodus rechtop neerzetten. Je kunt bij deze variant hoes dus zelf bepalen wat je het fijnst vindt.

Zorg dat je goed verstaanbaar bent

Eén van de meest voorkomende ergernissen tijdens het videobellen, is dat je gesprekspartner je niet goed kan verstaan. Dit komt in de meeste gevallen door een gebrekkige microfoon, die niet dicht genoeg bij je mond zit. In dat geval kun je een goede koptelefoon aanschaffen. Hierin zit namelijk vaak een microfoontje verwerkt, die perfect in staat is om jouw stem goed op te vangen. Op die manier kan jouw gesprekspartner jou een stuk beter verstaan. We raden je aan om bij het selecteren van een koptelefoon wel even goed te controleren of het product echt is voorzien van een microfoon. In sommige gevallen zit er namelijk geen microfoon in het product verwerkt. Je kunt dit meestal eenvoudig controleren via de productomschrijving op de productpagina van de betreffende koptelefoon.

videobellen tablet

Het hebben van een koptelefoon werkt overigens twee kanten op. Jij bent beter verstaanbaar voor je gesprekspartner, maar op hetzelfde moment kun jij je gesprekspartner ook een stuk beter horen als het geluid via je koptelefoon direct in je oren komt. Zeker als je videobelt in een rumoerige ruimte is dit een groot voordeel.

Videobellen met een tablet

Met de voorgaande accessoires voor het videobellen maak je het een stuk makkelijker voor jezelf en wordt het voeren van een gesprek via een videobel-app ook nog eens een stuk leuker. Dus neem jij je tablet mee op reis? Dan kunnen deze accessoires zeker niet ontbreken in je bagage! Heb jij nog handige tips voor het videobellen met een tablet? Deel deze dan via een reactie onderaan dit artikel. Dank je wel!

Team Reishonger
Follow us
Laatste berichten van Team Reishonger (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>