Hoe kies je de perfecte zeilreis met de Eendracht?

De Eendracht maakt zeilreizen voor iedereen in alle soorten en maten, vanuit thuishaven Rotterdam tot een Atlantische Oversteek. Voor jongeren en studenten organiseert de Eendracht speciale zeilreizen, stages en opleidingsreizen, want jongeren het zeezeilen laten beleven, staat voor Nederlands grootste driemastschoener centraal.

Ook organiseert de Eendracht bijzondere projecten en speciale reizen voor wie buiten de boot dreigt te vallen. Bedrijven en groepen kunnen het schip afhuren voor een besloten tocht of evenement. Mede daardoor kan de Eendracht zich blijven focussen op de doelstelling. Een bestemming naar keuze, een professionele, en grotendeels vrijwillige bemanning en smakelijke verzorging vanuit de kombuis vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke reis!

Dagreizen

De Eendracht lijkt een schip dat is gemaakt voor lange afstanden, dat is ook waar. Toch is het voor de ervaren (en vrijwillige!) crew een koud kunstje om meerdere keren per dag het schip aan en af te meren, de zeilen te hijsen en te strijken, en de opstappers de kneepjes van het zeilvak bij te brengen. Dat doen zij geregeld tijdens de dagtochten die vaak vanuit Rotterdam vertrekken. Soms vertrekken ze ook vanuit andere havens. Kijk op de website voor de planning van dit jaar. Voor een dagtocht betaal je een boordprijs van +/- €100,- tenzij je onder de 25 bent, dan betaal je maar de helft.

Aan het roer van de Eendracht

Je kunt ook op een dagtocht meevaren!

Veel zeilen

Vind jij een dagtocht niet genoeg, en dat kan ik mij heel goed voorstellen, dan kun je natuurlijk ook meerdere dagen meezeilen. Er zijn tenslotte niet voor niets kajuiten aan boord. Genoeg slaapplek voor zo’n 40 opstappers. Alle zeilreizen vind je hier. Kijk gerust naar de reizen die al geweest zijn of al vol zitten. Vaak worden deze etappes volgend jaar weer gevaren en dan ben jij er natuurlijk als eerste bij. Zo kun jij mee varen tijdens SAIL en, als je in de jongerendoelgroep valt, meedoen aan de beroemde Tallship Races.

In de zomer vertrekt de Eendracht met regelmaat richting het noorden, zoals een 11 daagse zeilreis langs de kust van Noorwegen. Daar vind ook de tweede Tallship Race plaats. Wanneer de Eendracht weer terug naar Nederland vaart is er wederom plek voor opstappers en kun je vanuit Denemarken naar Harlingen meevaren.

Wil je écht veel zeilen? Kijk dan naar de tocht van grote oversteek. Vanaf Brest naar de Azoren of van de Azoren naar Suriname. Deze tochten duren ruim twee weken en zorgen ervoor dat je echt vergeet hoe land onder je voeten voelt.

Het lierenbordes van het schoenerzeil van de Eendracht

Geen land in zicht vanaf de Eendracht!

Cruisen

Nu kan ik me óók goed voorstellen dat twee weken zonder land in zicht een beetje veel van het goede is als je geen zeilervaring hebt. Daarbij zie je het wellicht ook wel zitten om lekker in je korte broek aan dek te staan in plaats van een zeilpak met handschoenen. Zodra de Eendracht in Suriname aangekomen is beginnen de Caribische reisjes. Denk aan tropische stranden, strak blauwe lucht, dolfijnen rond de boeg en heel veel snorkelen. Het eiland-hoppen rond Sint Maarten of de Britse Maagdeneilanden is dan het plan. Zo’n reis duurt vaak 10 dagen en erg veel zeilen moet je dan zeker niet verwachten. Zoals de kapitein het noemt ‘we waaien een beetje van eiland naar eiland’. Zonsopkomst en zonsondergang maak je mee op het dek, een biertje in de ene en een boekje in de andere hand. Dat is wat je kunt verwachten van een van deze etappes.

Zeil met de Eendracht rond de Britse Maagdeneilanden

Met de Eendracht cruises en eilandhoppen in het Caribische gebied

Zeeziek?

De Eendracht is er voor iedereen. De ervaren zeilers met een eigen zeilboot van 15 meter of de student met een tussenjaar die nog nooit op een boot of schip gezeten heeft. Dat betekent dat er van ieder niveau wel iemand aan boord is. Als je nog nooit gevaren hebt en je bent bang dat je zeeziek wordt of je hebt al veel vaker gevaren en je wéét dat je zeeziek wordt, dan kan het een grote stap lijken om toch aan boord te gaan.

Dineren in de theetuin tijdens sunset

Buiten dineren voorkomt zeeziekte!

Voor de onervaren opstappers is het wellicht een idee om eens een dagtocht mee te maken. Zo kun je ervaren of het zeeleven iets voor je is. Mocht je onverhoopt toch zeeziek worden dan is er nog geen man overboord. Als je dan nog 18 dagen moet ben je verder van huis. Voor de mensen die wel weten dat ze er wat sneller last van hebben is een tropische zeilcruise wellicht een goede optie. Dan kun je veel buiten zijn en heb je minder snel last van zeeziekte. Ook ben je vaker van het schip om je zeebenen tot rust te brengen. Daarbij is er altijd een gespecialiseerde arts mee die van alles bij zich heeft om je van je zeeziekte af te helpen.

Zeilen met de Eendracht

Ben jij enthousiast geworden over het varen met de Eendracht en wil je het zelf een keer proberen? Op de website vind je alle informatie die je nodig hebt om te kiezen wat het beste bij jou past.

Sander
Volg me!
Laatste berichten van Sander (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>