Ooggetuigeverslag graaiactie Easyjet

Easyjet 001Mijn zus, Marianne, was vanochtend aanwezig op Schiphol. Easyjet zou namelijk vanuit een zeppelin gratis tickets naar Madrid en Rome laten dwarrelen. Hieronder het ooggetuigeverslag van een teleurstellende ochtend.

Hoezo zeppelin?
Easyjet zou een zeppelin inzetten voor de ‘graaiactie’. Helaas leek het in de verste verte niet op een zeppelin. Dit kreeg ik om 10.01 uur per sms van Marianne te horen:

Ik sta in positie. Politie staat standby, pers begint te komen en het plein staat nog niet helemaal vol. Dus ik kan nog even een strategisch plekje opzoeken! Er zullen 20 tickets tussen zitten. Btw zeppelin is soort opblaasbare ballon, geen echte…

Op de onderstaande foto’s zie je precies wat je bedoelt. De zeppelin was eerder een neppelin.

Visnetten verboden
Om 10.14 uur ontstond er hilariteit in het wachtende publiek:

Schijnbaar had iemand een visnet meegenomen. Die wordt er nu even tussenuit gehaald. Inmiddels is het gaan regenen…

Strategische positie
Het was blijkbaar moeilijk om een strategische positie te vinden. Niet alleen waren er heel veel grabbelaars, ook begon er wind op te zetten. De vraag was dan natuurlijk: waar zouden de papieren vliegtuigjes landen? In een e-mail die Marianne vanuit huis stuurde, schreef ze:

Het begon dus te regenen en mensen kwamen met paraplu’s voor m’n neus staan, waardoor ik geen strategisch plekje meer had. Aan de hand van de wind bepaalde ik mijn nieuwe plek en zocht ik het wat hogerop, bovenop een plantenbak. Nadat de klok half 11 had geslagen was het aardig druk, maar zeker niet zo druk als de duizenden mensen die in Parijs naar tickets aan het graaien waren.

Rond tien over half 11 was het zover en werd de zeppelin ballon omhoog getakeld. Onder ballon bevond zich een mandje met de papieren vliegtuigjes erin. Helaas werd de ballon niet ver genoeg omhoog getakeld en toen het mandje omkieperde vlogen de vliegtuigjes niet maar vielen als een baksteen rechtonder de Zeppelin naar beneden. Geen schijn van kans voor mij, ik stond er te ver van af.

Grote chaos
Iets gratis weggeven zorgt in Nederland al gauw voor een grote chaos. Zo ook op Schiphol vanochtend:

Onder de ballon onstond een grote graaipartij. Mensen werden omver gelopen en even later ontstond er een klein knokpartijtje. Ik zag een man met een bloedneus die even later door 5 agenten werd terug geduwd en toegesproken.

Easyjet 002

Easyjet 003

Easyjet 004

Easyjet 005

Martijn
  1. Sjonge, Nederland weer op z’n best… Lekker elkaar de hersens in slaan omdat het gratis is!

    Maar wel bedankt voor de tip, want zonder je website hadden we er niet van geweten!

  2. Marijn zegt:

    Het was gewoon de goedkoopste manier voor Easyjet om wat publiciteit te krijgen. Het aantal tickets, de locatie en de aanpak bewees dat het een ZEER beperkt budget had.
    Ik zou Easyjet direct de rekening van de politie en de locatie presenteren.
    En waren ze uiteindelijk niet iets te laat? Dan zou ik direct de vergunning intrekken, zoals het handelen van Easyjet bij een iets te late verschijning bij de Checkin..

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>