Test: Handbagage koffers uit drie prijsklassen

Onlangs viel mij op dat de prijzen van handbagage koffers zo uiteenlopen. Zo zag ik dat reiskoffers van het merk Rimowa niet onder de 300,- EUR te krijgen zijn. Tegelijkertijd zijn er handbagage koffers voor nog geen drie tientjes. Maar is het verschil in kwaliteit ook zo groot als het verschil in prijs? Wij zochten het voor je uit.

De koffers die wij getest hebben voldoen aan de regels rondom handbagage van 18 luchtvaartmaatschappijen voor Europese bestemmingen.

koffers voor op reis

Rimowa Salsa Air Cabin Multiwheel 53

Rimowa Salsa Air Cabin Multiwheel 53

Prijs: € 379,-
Inhoud: 38 liter
Afmetingen: 55 x 40 x 23
Gewicht: 2kg
Type sluiting: Ritssluiting
Materiaal: Polycarbonaat


Voordelen:
+ De Rimowa Salsa Air is gelijk de duurste handbagage koffer uit de test. Maar dat is niet voor niets, de koffer voelt zeer stevig aan maar is tegelijkertijd bijna vederlicht. Ideaal als handbagage.

+ TSA slot: Hierdoor weet je zeker dat, mocht de douane je koffer onderscheppen om erin te kijken, dat ze die veilig open kunnen maken. Tegelijkertijd betekent het dat niemand zomaar je koffer open kan krijgen.

+ Voorzien van 4 wielen, waardoor hij als een zonnetje rijdt.

+ De koffer heeft een handige scheidingswand.

Nadelen:
– De Rimowa is dus zoals gezegd verreweg het duurste model. Alleen als je echt veel reist, b.v. voor je werk, dan is een handbagage koffer een dergelijke investering waard. Voor de maximaal 3 a 4 vakanties in het jaar raden we je toch een goedkoper model aan.

Decent Basic Line Upright 54

Decent Basic Line Upright 54

Prijs: € 29,95
Inhoud: 37 liter
Afmetingen: 54 x 35 x 20
Gewicht: 2,5 kg
Type sluiting: Ritssluiting
Materiaalsoort: Polyester

Voordelen:
+ De goedkoopste uit de test.

+ Zeer compact en daarom erg praktisch.

Nadelen:
– Wij vinden deze handbagage koffer de minst mooie. Smaken verschillen en voor dat geld is het ook niet aannemelijk dat je Italiaans design verwacht, maar toch.

– De Decent Basic Line Upright heeft maar twee wielen (Upright). Dat is minder praktisch als een handbagage koffer met 4 wielen.

– Ondanks dat deze koffer een stuk minder stevig is als de Rimowa, is hij wel zwaarder. Dat is op zijn minst opvallend te noemen.

– Geen TSA slot, hierdoor kan je slot opengebroken worden als de Amerikaanse douane je koffer wil controleren. Gelukkig gaat het om een handbagage koffer dus als hij wordt onderschept, dan ben je daar waarschijnlijk zelf bij en kun je de koffer zelf open maken.

Titan Xenon Upright S

Titan Xenon Upright S

Prijs: € 99,95
Inhoud: 40 liter
Afmetingen: 53 x 38 x 20
Gewicht: 2,5 kg
Type sluiting: Ritssluiting
Materiaalsoort: Polyester

Voordelen:
+ De Titan Xenon Upright voelt heel erg stevig aan en dat geeft een veilig gevoel.

+ Voorzien van TSA slot.

+ Deze koffer ziet er clean en strak uit. Qua uiterlijk een verademing vergeleken met de Decent Basic Line.

+ Er zitten handige opbergvakken in en de koffer is voorzien van een scheidingswand.

Nadelen:
– Ook dit is een upright model, wat betekent dat de koffer twee wielen heeft.

Test van handbagage koffers

Conclusie van onze test van handbagage koffers

Het is moeilijk te zeggen wat de beste keuze is, dat hangt namelijk helemaal af van hoe vaak je een handbagage koffer gebruikt. Ga je slechts een of twee keer per jaar met het vliegtuig op vakantie, dan kun je waarschijnlijk volstaan met de koffer van Decent. Ga je tussen de 3 en 6 keer per jaar op een trip met je handabage koffer, dan adviseer ik je de koffer van Titan. Reis je maandelijks, of zelfs vaker, met je handbagage koffer dan is de koffer van Rimowa de investering zeker waard!

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>