Drie dolle carnavalsdagen

Binnenkort barst overal het carnaval weer los. Het carnaval in de Zwitserse stad Luzern is hard op weg om de bekendheid van Venetië en Rio de Janeiro te overtreffen.

Drie dolle carnavalsdagen in Luzern

Elk jaar komen meer buitenlandse bezoekers dit ongeëvenaarde, driedaagse spektakel, een feest voor de zintuigen, bekijken. Het vredige Luzern verandert met carnaval in een wild toneel voor fantasierijke gemaskerde figuren. Talloze verklede en geschminkte carnavals-muziekbands bespelen hun instrumenten en lopen door de straten. Kleurrijke figuren steken de bruggen over en jong en oud viert feest.

Carnaval in Luzern, ter plekke Fasnacht genoemd
Speciale vroege treinen en bussen brengen de carnavallers naar het centrum van de stad. Het carnaval van Luzern kan beginnen. Fasnacht gaat om 5 uur ‘s ochtends met een zogenaamde Urknall op de Kapellplatz van start. Een flits, een knal, en een heleboel confetti! Na die rituele opening blijken er opeens enkele tientallen muziekgroepen aanwezig te zijn. De vrolijke guggenmuziek komt overal vandaan.

De processies duren maar liefst drie dagen en lijken nooit te eindigen. Complete gezinnen dossen zich uit als larf, duivel, engel, alien, dier, monster, bloem of clown. Tot in de kleinste details worden ook de baby’s gekleed. De “Grand Finale” vindt plaats op dinsdagavond als alle individuele deelnemers en groepen urenlang door de stad paraderen om zich door het publiek te laten bekijken. Dit beroemde monstercorso is een kleurrijke parade met muziek, gezang, lichtjes en lantaarns. Tegen het ochtendgloren verstommen de laatste klanken en is de Geest van de Winter weer verjaagd in afwachting van de lente.

Carnaval in Luzern

Dit jaar is het Zwitserse carnaval in Luzern van 16 tot 21 februari 2012. Wil je erbij zijn? Bekijk dan vooraf nog wel even of je ergens terecht kan. Tijdens Fasnacht zijn de meeste hotels volgeboekt.

Ank
Laatste berichten van Ank (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>