Handbagage? Achteraan aansluiten

Wat haten we het meest aan vliegen? Het eindeloze wachten zal hoog scoren als antwoord. Bij de security en bij het boarden. Al zijn al wat voorstellen voor een snellere boarding de revue gepasseerd, tot nu toe staan we nog altijd lange tijd in de rij. Passagiers met handbagage als laatste laten boarden? Virgin America denkt hiermee het boarden te versnellen.

Boarden versnellen

Virgin America laat passagiers met handbagage als laatste aan boord. De luchtvaartmaatschappij hoopt zo de tijd die het boarden in beslag neemt te kunnen verkorten.

boarden versnellen

Geblokkeerde gangpaden

Mensen met handbagage hebben meer tijd nodig om netjes op hun plek te gaan zitten dan mensen die niets mee aan boord nemen. De handtas, de computertas en het minikoffertje moeten namelijk eerst in de bagagevakken worden geplaatst. Alleen het boarden al kan daarom voor vertraging zorgen. Virgin America hoopt de blokkages in de gangpaden tegen te gaan met deze proef, die “selectief” plaatsvindt in de Verenigde Staten.

Martijn
  1. Slimme move lijkt me. Het zal me benieuwen hoeveel mensen op lange vluchten geen handbagage meenemen en of deze regeling dus ook effect heeft op langere vluchten.

    Leuk blog André. Ziet er mooi uit allemaal. Heb je RSS ff gebookmarked 😉

  2. Frederik zegt:

    Hm, als alternatief dacht ik altijd: Waarom laten ze de mensen nou niet gewoon eerst tot het midden van het vliegtuig doorlopen…altijd van die oelewappers die de eerste stoelen willen nemen, dus het hele vliegtuig blokkeren!

    Eindelijk zijn ze bij Ryanair ook zo slim geworden. Iedere persoon die instapt vragen ze door te lopen tot het midden om daar een stoel uit te zoeken.

    Toen iedereen in no-time zat werden we ook allemaal via de omroep bedankt voor de korte boarding tijd.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>