Inside Stubaital

Onlangs schreven we al over het mooie Stubai in Tirol, waar we onlangs een bezoek aan hebben gebracht. Vandaag publiceren we een interview met Michael Gstrein, die werkzaam is voor het verkeersbureau van het Stubaital.

1) Kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Michael Gstrein en ik werk voor het verkeersbureau van het Stubaital in Tirol. Ik werk hier sinds augustus 2012 en ben verantwoordelijk voor de PR.

Ik zet me in voor de promotie van het Stubaital en de vakantie activiteiten en faciliteiten die we hier te bieden hebben. Denk hierbij aan het volledige aanbod in de vijf dorpen van het dal, waaronder ook de hotels en de vier bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de bergliften (de Stubai Gletsjer, Schlick 2000, de Serlesbahnen in Mieders en Elferlifte in Neustift).

2) Waarom is Stubai zo’n goede bestemming voor een (actieve) zomervakantie?

Ondanks dat het Stubaital voornamelijk bekend is vanwege de wintersport mogelijkheden heeft het ook heel veel te bieden aan de gasten die we in de zomer ontvangen.

Er is hier een groot aanbod aan mogelijkheden om je zowel te kunnen in- als ontspannen, een pittoresk landschap wat omgeven is door maar liefst 109 bergtoppen van meer dan drieduizend meter hoogte en er liggen 80 gletsjers in een schitterende, betrekkelijk ongerepte, omgeving. Je kunt hier genieten van de rust of het avontuur opzoeken met b.v. het BIG family kinder programma. Met onze vier bergliften, de Stubaier glacierSchlick 2000, Serlesbahnen Mieders and Elferlifte Neustift, staat het Stubaital het hele jaar voor volop plezier en actief genieten. Jong en oud, sportief of minder sportief, rust of avontuurzoekers, er is hier voor ieder wat wils. Of je nu een wandeltocht wilt gaan maken door een prachtig bos of uitgestrekte alpenweide, wilt fietsen op een van de mountainbike routes, een van de hiking routes wilt trotseren, wil gaan klimmen of tokkelen, of gaan paragliden… je kunt het hier allemaal.

Stubai

Stubai.

Een zomer in het Stubaital houdt in dat je lekker van de buitenlucht gaat genieten. Neem het mooie en unieke landschap goed in je op. De indrukwekkende gletsjer, omringd door een mooi berglandschap van bergen van meer dan 3000 meter hoog en ijs dat schittert in de zon biedt eindeloze mogelijkheden voor sportliefhebbers, families met kinderen en iedereen die van het buitenleven houdt! Onze faciliteiten en de activiteiten die we aanbieden zijn continue in ontwikkeling. Deze zomer zijn er verschillende nieuwe dingen om te ontdekken, zoals de Seven Summits Stubai, de Stubai Super Card, de IJsgrot in de gletsjer en the ‘Scheibenweg’ wandelroute bij de Schlick 2000. Highlights zoals het WildWaterPath, het Pleasure Programme en de BIG Family Stubai Summer Club worden dit jaar uiteraard ook weer aangeboden. Kom in de zomer naar Stubai en je zult ervaren wat een fantastische plek het is! Het zal je hier aan niets ontbreken en er zijn volop mogelijkheden om te genieten en te ontspannen.

3) Op welke manier onderscheidt Stubai zich van de andere bestemmingen in de Alpen?

De locatie: Het Stubaital ligt in hartje Tirol, vlakbij Innsbruck. Vanuit Innsbruck kost het je maar 20 minuten om hier te komen met de auto. Vanuit Innsbruck is Stubai ook makkelijk en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijden bussen of je kunt de Stubaitalbahn nemen. Dat is een kleine elektrische trein op het prachtige traject van Innsbruck naar Fulpmes.

Je hebt hier de mogelijkheid om de stad Innsbruck te bezoeken en om dat te combineren met een actieve en aangename vakantie in een mooi landschap in het hartje van de Alpen. De luchthaven van Innsbruck is ook een groot voordeel. Vanuit Nederland kun je al in minder dan vier uur hier in Stubai zijn, dus je zou hier ook prima heen kunnen gaan voor een (lang) weekend.

Families: Het Stubaital staat vooral bekend om zijn familievriendelijke faciliteiten en hotels. De BIG Family Hotels zijn daar een goed voorbeeld van en daarnaast alle bedrijven (zoals de liften) die bij de BIG Family summer club aangesloten zijn. Er is daarbij uitstekende begeleiding voor de kinderen mogelijk, dus voor de ouders is het ook écht vakantie!

De gletsjer: Het is natuurlijk heel bijzonder dat we hier een gletsjer hebben. Het winterseizoen duurt daardoor tot eind juni. Tot die tijd kun je hier nog steeds wintersporten. Hierdoor kun je dus eigenlijk twee seizoenen in één keer mee maken. ‘s Ochtends kun je gaan skiën of snowboarden op de gletsjer en ‘s middags kun je gaan fietsen, wandelen of zwemmen in het dal.

4) Welk lokaal gerecht zou je aanbevelen?

Er worden hier veel traditionele Oostenrijkse gerechten geserveerd, maar deze zijn niet altijd afkomstig uit het Stubaital. Wat de gerechten zo bijzonder maakt is het feit dat veel van de restaurants, herbergen en hotels hier voornamelijk lokale ingrediënten gebruiken. Ik kan de hartige runderbrood soepen met kruiden uit de regio zeker aanbevelen en daarnaast de heerlijke ‘Kaspressknödel’ (een soort van dumplings met kaas er in), gebraden varkensvlees met zuurkool, dumplings en saus. De klassieke ‘Kaiserschmarrn’ moet je ook absoluut proeven wanneer je naar Stubai komt! Daarnaast mag ik de heerlijke ‘Stubaier Speck’, kaas uit Stubai en natuurlijk een kleine Schnapps natuurlijk niet vergeten 😉

5) Wat is je favoriete wandeltocht door de bergen?

Dat hangt er helemaal van af wat voor type wandeling je wilt gaan maken. Als je voor een meer sportieve en avontuurlijke wandeling wilt gaan dan kan ik de Stubaier Höhenweg van harte aanbevelen. Dat is een breed wandelpad dat door het hele dal loopt en dat altijd boven een hoogte van 1800 meter. Je reist daarbij van hut naar hut en de totale wandeling neemt 8 dagen in beslag. Loop je de hele route, dan leg je meer dan 100 km. af.

De nieuwe ‘Seven Summits Stubai’ staan ook nog op mijn lijstje op een keer af te leggen. Hierbij wandel je over de zeven mooiste toppen van het gebied.

Ik hou er ook van om een van de verschillende thema wandelroutes te lopen, zoals het ‘WildWaterPath’ samen met mijn familie of de ‘Besinnungsweg’ en de ‘Franz-Senn-Weg’.

Uit het grote aanbod kan ik niet echt een favoriet kiezen, er zijn echt heel veel verschillende mogelijkheden.

6) Kun je ons tot slot nog iets vertellen dat we nog niet weten over Stubai?

Veel mensen weten niet dat er in het Stubaital al erg vroeg sprake was van menselijke bewoning en dat het gebied een lange en interessante geschiedenis kent. In het verleden is er hier in de mijnen veel zilver, goud en metaal naar boven gehaald. Uit die tijd hebben we het ambacht van staalsmid overgehouden. Een aantal bedrijven hier zijn bekend over de hele wereld. Vooral op het vlak van gereedschap en materiaal voor bergsporten hebben we een ijzersterke reputatie.

Daarnaast ontvangen we hier iedere zomer een aantal internationaal bekende voetbalclubs. Zij komen hier om te trainen en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Zo hadden we het Spaanse nationale team hier te gast tijdens het EK in 2008 en daarnaast hebben we vorig jaar ook een club ontvangen die bij jullie erg bekend is… Ajax! Dit jaar komen ze hier trouwens weer op trainingskamp (van 30 juni tot 6 juli).

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>