Leeuw 'speelt' met reisjournalist

reisjournalist-journalist-leeuw-telegraphEen reisjournalist van de Daily Telegraph is tijdens een reportage door een leeuw ‘aangevallen’. De leeuw, die aanvankelijk leek te genieten van de aandacht, beet de journalist in zijn been en legde daarna zijn voorpoten op de schouders van Charles Starmer-Smith.

Leeuwtje aaien
Het was de bedoeling dat Charles de leeuw, die naar de naam Mapimpan luistert, zou aaien onder begeleiding van een verzorger. Dat lukte ook, maar de één jaar jonge Mapimpan besloot vervolgens dat het tijd was om te spelen. En waar een spelende kat nog wel te verdragen is, blijkt een 136 kilo zware leeuw toch wel iets sterker. Wat volgt is een minuten durende struggle waarbij de oppasser de leeuw voortdurend op zijn snoet slaat in een hoop hem af te leiden.

Weggevlucht
Toen de leeuw hem eindelijk losliet, greep Charles zijn kans en vluchtte hij de kooi uit. Alhoewel hij probeert in zijn journalistenrol te blijven, is het duidelijk dat het ‘leeuwenspel’ hem niet onbewogen heeft gelaten. Een paar flinke schrammen en snijwonden zijn het resultaat van zijn kooigevecht.

‘Oh, that’s alright’
Wanneer de oppasser de kooi verlaat zegt hij “Oh, that’s alright” bij het zien van de wond in Charles’ been. En, toegegeven, het valt uiteindelijk ook best mee. Maar Starmer-Smith heeft wel geluk gehad.

Bekijk hier de video van de ontmoeting tussen Charles en Mapimpan.

Topjournalist
Charles Starmer-Smith is geen onbekende, zelfs niet bij mij. In 2007 las ik al een artikel van hem, waarin hij uitlegde hoe hij in alleen maar budgetmaatschappijen de wereld rond was gevlogen. Een hele eye opener voor wie denkt dat prijsvechters alleen maar in Europa rondvliegen. Het kostte hem in totaal 8 dagen en slechts 800 pond en in zijn reisverslag vind je heel wat interessante budgetmaatschappijen voor jouw trips.

Adverteren bij Daisycon

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>