Noord-Korea verbiedt 'raar haar'

In Noord-Korea, het land waarin zo'n beetje alles verboden is, zijn vreemde kapsels en 'onfatsoenlijke kleding' nu ook ongewenst. Dat heeft een Zuid-Koreaanse maatschappelijke organisatie wereldkundig gemaakt.

Noord-Korea

In Noord-Korea, het land waarin zo’n beetje alles verboden is, zijn vreemde kapsels en ‘onfatsoenlijke kleding’ nu ook ongewenst. Dat heeft een Zuid-Koreaanse maatschappelijke organisatie wereldkundig gemaakt.

Raar haar
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il zou tot strenge stylistische hervormingen zijn gekomen nadat hij één van zijn medewerkster met een ‘buitenlandse coupe’ zag. “Is dit echt één van onze Koreaanse vrouwen?” zou hij gezegd hebben. “Waarom heeft ze onze traditionele schoonheid ingeruild voor de slechte buitenlandse gewoonten van kapitalisten?”

Hoe het moet

Kim Jong-il kwam meteen met nieuwe voorschriften. Mannen moeten het haar kort houden en vrouwen lang en vastgebonden. Ook mogen vrouwen geen korte rokken, strakke broeken of broeken met wijduitlopende pijpen meer dragen. Fietsen is ook verboden omdat dat ‘onbetamelijk’ zou zijn. Of de regels ook gelden voor de weinige toeristen die het land op jaarbasis mogen bezoeken, is niet bekend.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>