KLM: 'Dikkerds betalen extra'

KLM en Air France willen dikke mensen een extra stoel laten boeken. De maatschappij wil zo de veiligheid en het comfort van medepassagiers garanderen.

klm

KLM en Air France willen dikke mensen een extra stoel laten boeken. De maatschappij wil zo de veiligheid en het comfort van medepassagiers garanderen.

1 april?
Het zou weleens om een 1-aprilgrap kunnen gaan. Een niet bij name genoemde woordvoerster van de maatschappij geeft namelijk aan dat de maatregel op 1 april ingaat. “Als de leuning niet meer omlaag of omhoog kan, is iemand te dik. Dat brengt de veiligheid in het geding,” aldus de luchtvaartmaatschappij.

25% korting
Als in het vliegtuig blijkt dat iemand niet in de stoel past, wordt de passagier geweigerd. Bij het boeken moet een zwaarlijvige passagier dan ook aangeven dat hij of zij twee stoelen nodig heeft. Op de tweede stoel krijgt de passagier dan 25% korting.  Als het vliegtuig uiteindelijk niet volgeboekt is, kan de persoon in kwestie om restitutie vragen.

Foto: abdallah, Flickr

Martijn
 1. Jurjen zegt:

  Alhoewel ik het volledig begrijp dat mensen met overgewicht zich gediscrimineerd voelen bij zo’n bericht, snap ik het wel van de KLM. Niet dat ik zo zeer een hekel heb aan mensen met overgewicht, maar als ik op een lange vlucht zit wil ik wel een volledige stoel hebben, niet 3/4 stoel vanwege een buurman of -vrouw die niet in zijn/haar stoel past.

  Als ze in de comfort zone dan toch extra beenruimte aanbieden, waarom dan niet extra brede stoelen? Soort businessclass stoelen zonder de extra champagne en zo. Kost zwaarlijvige mensen slechts 75 euro extra en ook andere passagiers kunnen van dit soort extra luxe genieten.

  Overigens las ik vanochtend in het AD dat de maatregel al 1 februari in zal gaan!!
  KLM is de laatste tijd wel erg laat met de informatievoorziening rondom nieuwe regels (was ook al zo met die nieuwe bagageregels naar/van VS en Canada).

  • André zegt:

   Ikzelf blijf het krom vinden dat maatschappijen je -over het algemeen- niet op lichaamsgewicht afrekenen maar wel op het aantal kilo’s in je koffer. Ik voorzie twee nieuwe ontwikkelingen:

   (1) een maatschappij die passagiers plus koffers weegt en de boete of korting berekent
   (2) een maatschappij speciaal voor zwaarlijvigen, met één stoel (bank) aan elke zijde van het gangpad

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>