'Interesse in emigreren verviervoudigd'

In de afgelopen drie maanden hebben vier keer zo veel mensen interesse getoond in emigreren als in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek op de website van de Emigratiebeurs.

scandinavië

In de afgelopen drie maanden hebben vier keer zo veel mensen interesse getoond in emigreren als in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek op de website van de Emigratiebeurs.

320 emigranten per dag
Uit cijfers van het CBS blijkt dat per dag maar liefst 320 Nederlanders emigreren. “Eenderde hiervan wil een eigen bedrijf beginnen in het buitenland, eenderde wil in loondienst werken, een kwart gaat stage lopen en de rest heeft andere plannen,” zegt Frans van Houten in de Telegraaf. Volgens de directeur van de Emigratiebeurs zijn in Europa vooral Scandinavië, Frankrijk en Spanje populair. Buiten Europa scoren Australië, Canada en de Nederlandse Antillen hoog.

Beurs voor emigranten
Op de Emigratiebeurs, die op 13 en 14 februari in Expo Houten plaatsvindt, kunnen aspirant-emigranten alvast ideeën opdoen. Ruim 300 organisaties bieden ondersteuning op het gebied van stagelopen, werken, wonen en ondernemen in het buitenland. Daarnaast zijn 30 landen vertegenwoordigd.

Foto: *JRFoto*, Flickr

Visumdienst, snel en voordelig een visum

 1. De emigratie naar landen als Frankrijk en Spanje is inderdaad erg populair, en daar is het weer ook debet aan.

  Voor iedereen die wil emigreren naar Amerika, Spanje of Frankrijk, neem ook een kijkje op http://latravia.com

  Succes met emigreren

 2. Frederik zegt:

  Nou ik kom weer immigreren hoor! Maar dat is enkel om mijzelf in te schrijven in NL om vervolgens de trein te pakken rond de wereld Spannend!

  PS: Reishonger; bedankt voor de nieuwe linkjes rechts met vliegtickets. Ik zie weer een nieuwe (goedkope) optie voor een RTW ticket! Even info inwinnen dus!
  Alleen lijkt deze aanbieding voor mij geen ideaal ticket omdat je vast zit aan een aantal vliegvelden. Overigens pak ik de trein naar Asië alvorens ik überhaupt op een vliegveld terug te vinden ben.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>