Beirut: partystad van het Midden-Oosten (video)

Beirut, de hoofdstad van Libanon, is de 'sin city' van het Midden-Oosten. Tot die conclusie komt journaliste Natcha Yasbek in een artikel voor een Australische nieuwswebsite.

Beirut

Beirut, de hoofdstad van Libanon, is de ‘sin city’ van het Midden-Oosten. Tot die conclusie komt journaliste Natcha Yasbek in een artikel voor een Australische nieuwswebsite.

‘Less is more’
Met flitsende discotheken en een jonge bevolking, heeft Beirut altijd wel zin in een feestje. Wat de dresscode betreft geldt de kreet less is more, met minirokjes en diepe colleté’s aan de orde van de nacht. “We hebben discotheken in Caïro,” zegt de 26-jarige Wafiqm met een glas whisky in de hand en een Cubaanse sigaar in zijn mond. “Maar die zijn niks vergeleken bij deze.” En met ‘deze’ bedoelt hij de feesttent in het Riviera Hotel, dat aan de Middellandse Zee ligt.

Discotheektoerisme
In juli ontving Libanon een recordaantal van één miljoen toeristen. Velen van hen zijn feestgangers uit Azië en Europa. Alhoewel Libanon officieel een seculier land is, wijst onderzoek van de CIA uit dat de bevolking voor bijna 60% uit moslims en 40% uit christenen bestaat.

Foto: UggBoy, Flickr

Deel je reishonger:

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>