Midden-Oosten reizen

Tijdens deze Oman-special op Reishonger kan een gesprek met Midden-Oosten specialist Rob van Helvoort natuurlijk niet uitblijven. Hij is verslaafd vanaf de eerste keer dat hij er is geweest. Het aantal keren is inmiddels niet meer te tellen. Als het zou kunnen zou hij morgen in Tel Aviv gaan wonen omdat het een heerlijke stad is. De natuur in Oman is prachtig en Iran is weer zo bijzonder dat hij niet kan kiezen wat nou zijn favoriete land in het Midden-Oosten is.

Vertel eens over je passie voor het Midden-Oosten

“Mijn passie voor het Midden-Oosten is ontstaan door de warmte van de mensen, maar zeker ook door de ongerepte en prachtige natuur die te vinden is in alle uithoeken van de regio. Mijn kennis over de reisbranche en over het Midden-Oosten heb ik opgedaan tijdens mijn studie (MTMC) aan de NHTV University of Applied sciences en tijdens de vele reizen die ik gemaakt heb door de regio. Sinds eind 2015, na mijn tweede vol gestempelde paspoort ben ik gestopt mijn reizen naar de regio te tellen.”

Ook zijn compagnon Ralph Ewals, een al even grote fan van het Midden-Oosten, schuift even aan. “Na mijn eerste bezoek aan Dubai in 2004 was ik meteen gefascineerd door dit Emiraat. Na Dubai volgden snel alle andere bestemmingen in het Midden-Oosten en raakte ik verslaafd aan de gehele regio. Middenoostenreizen.com is hier het resultaat van geworden. Maar de oorsprong van mijn fascinatie ligt in Dubai. Vooral de visie van wijlen Sjeik Zayed sprak me enorm aan: een metropool van wereldformaat bouwen in de woestijn.”

4x4 oman

Per 4×4 door Oman (Fort Nakhl)

Wat is Middenoostenreizen.com?

Rob gaat verder: “Wil je het Midden-Oosten bezoeken, onbezorgd op reis of juist buiten de gebaande paden treden? We bieden groepsreizen door de hele regio en individuele op maat gemaakte reizen. Avontuur, outdoor, unieke reiservaringen en service zijn de sleutelwoorden voor onze organisatie.”

“Door onze ervaringen met dit zonovergoten deel van de wereld wil ik mensen verder laten kijken dan de beeldvorming die geschetst wordt in de Nederlandse media over het gebied. Dubai, Abu Dhabi, Jordanië, Oman, Qatar, Libanon, Israël en Bahrein, stuk voor stuk prachtige landen met een uniek karakter. Daarnaast weet ik zeker dat wij een unieke reisbeleving kunnen bieden op al onze bestemmingen. Van ruige woestijnexpedities in Wadi Rum tot extreme luxe in Dubai, van fietstochten door het Hajar gebergte in Oman tot een reis vol culturele hoogtepunten door Iran. Waar je naartoe gaat? Daar zijn wij geweest! Als je een keer naar het Midden-Oosten bent geweest, beloof ik je dat een tweede keer zeker volgt.”

oman

Avontuur, outdoor, unieke reiservaringen

Wat is jouw persoonlijke top 5 van must sees in het Midden-Oosten?

  1. IRAN en dan van Isfahan tot de prachtige natuur bij de Kaspische zee. Iran: MOET Je naar toe!
  2. Salalah (Oman): ontouched + gave bestemming
  3. Wadi Rum & Petra in Jordanië
  4. Eten bij Emirates Palace in Abu Dhabi combineren met een bezoekje aan het nieuw geopende Louvre
  5. Eten bij North Abraxas in Tel Aviv & fietsen over de boulevard hier

Kan je iets vertellen over de geschiedenis van Middenoostenreizen?

“De oorsprong van Middenoostenreizen.com ligt zo’n 13 jaar geleden bij het ontstaan van OfficialDubai.com. Ralph, mijn compagnon, is begonnen met de organisatie van Horeca inspiratie reizen naar Dubai. Met een kijkje achter de schermen bij hotels etc.; we doe nu nog jaarlijks zo’n reis met zo’n 150 studenten van de hotelschool. Hieruit ontstond Official Travel Company, inmiddels een incentive bureau wat reizen richting de hele wereld aanbiedt. Toen ik in 2011 bij Ralph ging werken was ik mijn scriptie over toerisme in het Midden-Oosten aan het schrijven. Uiteindelijk hebben we samen besloten ons verder te specialiseren in tien bestemmingen naar het Midden-Oosten. Uitkomst: twee reisbedrijven, een volledig gespecialiseerd in het Midden-Oosten en de andere op zakelijk gebied, tien werknemers en twee stagiaires.”

Wat zijn jouw insider-tips voor reizigers naar Oman?

  1. Kameel eten
  2. Wadi Shuwaymiah – wildkamperen (een van de tofste dingen die ik ooit gedaan heb, super gave plek met een prachtig natuur gebied)
  3. Oman in de zomer bezoeken; het is dan super rustig overal en qua temperatuur meer dan goed te doen!

Waarin onderscheiden jullie je?

“Middenoostenreizen.com richt zich op iedereen die ervoor openstaat mooie dingen te beleven in vreemde culturen. Echter bestaat onze doelgroep vooral uit mensen die al vaker gereisd hebben en op zoek zijn naar net een beetje meer avontuur. Onze avontuurlijke reizen zijn dan ook het meest populair. Wij hebben echt kennis van de regio en komen ieder jaar op al onze bestemmingen met groepsreizen, maar ook door zelf op onderzoek uit te gaan. Daarnaast zijn wij goed tot in de laatste details. Wij hebben een heel sterk logistiek netwerk op onze bestemmingen, waardoor we op een hele directe manier met onze leveranciers samen kunnen werken. Onze gidsen werken direct voor ons en wij weten net die ene plek waar je naartoe moet die anderen niet weten. Daarnaast is onze service persoonlijk en passen wij een reis net zo lang aan tot deze perfect is voor onze reizigers.”

Wat is ‘net dat beetje meer avontuur’?

“Bijvoorbeeld wildkamperen in Wadi Rum of een trekking door de Wadi Rum met kamelen. Of een zesdaagse trekking van Dana Biosphere nature parc naar Petra. Maar we hebben ook een goed netwerk in de Emiraten waardoor we toffe boottochten over de Arabische Golf kunnen regelen of toffe reserveringen in gave restaurants zoals in Emirates Palace of Burj Al Arab. Meer specifiek voor Oman: abseilen in Jebel Shams, met een expeditie door de Empty Quarter van drie dagen, of een trekking van Abu Dhabi naar Salalah door de woestijn, waarbij je eindigt in de prachtige Wadi Darbat in Oman.

Middenoostenreizen.com - Wadi Darbat

Wadi Darbat in de zomermaanden

Welke groei zie je voor Middenoostenreizen de komende jaren?

Er ligt een enorm potentieel op al onze bestemmingen. Zo zie je ook dat er op veel plekken flink veel hotels gebouwd worden. Momenteel groeien we erg hard en zijn onze topbestemmingen Jordanië en Israël, Oman en de Emiraten. We zijn echter bezig om ook Marokko en Iran verder uit te werken en ook hier meer diverse reizen op aan te bieden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en bestemmingen, maar voor nu blijven we ons voornamelijk focussen op de bestemmingen waarop we actief zijn. Maar landen als Georgië, Armenië etc. lonken 😉

Ook op zoek bent naar net een beetje meer avontuur? Check de site voor meer info!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>