India

Narayan Niwas Castle

Laat je in de kussens zakken en geniet van een ambiance uit 1001 nacht. De ultieme onthaastingsplek.

Het plaatsje Mehansar, in de streek Shekawati, die tussen Delhi en Bikaner ligt heeft niet alleen de best bewaarde beschilderde kamer, maar ook één van de meest bijzondere plekken om te overnachten. Het dorp wordt gedomineerd door een indrukwekkend fort. En in dat fort is een kasteel gevestigd dat tegenwoordig als hotel fungeert, het Narayan Niwas Castle. Er zijn 14 kamers, die allemaal anders zijn. Kamers, met een grote veranda, hoge kamers met gekleurde ramen die een bijzondere lichtval geven en kamers die traditioneel gedecoreerd zijn. Met als hoogtepunt de suite, die een eigen binnenplaatsje heeft, een enorme zitkamer met nog eens een slordige twintig vierkante meter aan kleine zitjes aan de zijkant, een eetkamer en een ruime slaapkamer. En dat alles traditioneel gedecoreerd en voorzien van authentiek meubilair. En dat voor zo’n dertig euro per dag.

Narayan Niwas Castle

Voor zo’n vier euro kookt een voortreffelijke kokkin een traditionele maaltijd met een keur aan gerechten. En in de avond kun je ook nog genieten van het gezelschap van de achtste Thakur van Mehansar, een spraakzame afstammeling van vorsten.

Verwacht geen grote luxe, maar des te meer authenticiteit.

Mehansar ligt dichbij Churu, dat aan de spoorlijn tussen Bikaner en Delhi ligt. Als je reserveert kan de eigenaar van het kasteel transport regelen vanaf Churu. Website van het kasteel: Mehansar Castle

Mehansar castle

Mehansar castle

mehansar castle suite

De binnenplaats van de suite

Mahansar - Narayan Niwas Castle

De zitkamer van de suite

Mehansar castle suite

De eetkamer van de suite

De slaapkamer van de suite

De slaapkamer van de suite