Israël schiet laptop toeriste kapot

Een 21-jarige Amerikaanse toeriste heeft moeten toekijken hoe de Israëlische douane haar laptop aan flarden schoot. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

Israel-politie

Een 21-jarige Amerikaanse toeriste heeft moeten toekijken hoe de Israëlische douane haar laptop aan flarden schoot. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

Verhoor
De studente wilde op bezoek gaan bij vrienden in Israël. Ze werd bij de grens echter tegengehouden en twee uur lang verhoord. Vervolgens besloot de douane haar laptop met kogels te doorzeven, waarna de toeriste haar reis mocht vervolgen.

Zonder reden?
Het is onduidelijk waarom de laptop kapot is geschoten. Zat er drugs in verstopt? Ging het om de gegevens in de computer? De vrouw krijgt de schade uiteindelijk wel vergoed. En -geluk bij een ongeluk- de harde schijf blijkt  nog prima te werken.

Foto: andydr, Flickr

  1. Midden jaren ’90 hadden ze bij de douane op vliegvelden er ook al een handje van om persoonlijke iets te technische toestellen (toen de ouderwetse walkman waar een casettebandje in moest) maar gewoon kapot te maken als het ze even niet aanstond. Werd je ook uren verhoord waarvoor je er was (“duiken mijn heer in de rode zee”), wie je er kende (“de mensen van de duikvereniging mijnheer”), hoe je op het idee was gekomen naar Israel te gaan (“nou mijnheer, meer duikers hebben de rode zee als mooie plek aangewezen”), waarom ben je alleen hier gekomen (“nou, ik ben met de rest van de duikvereniging gekomen, maar we hebben ieder apart geboekt”) en dan urenlang dezelfde vragen in een andere volgorde.

    Bleken er al stempels van Egypte in het paspoort te staan (van de vorige duikvakantie) was het helemaal verdacht en als overmaat van ramp maakten ze nog even je walkman kapot. Moet er niet aan denken om er nu met inderdaad laptop, spiegelreflex, een smartphone en een iPod op vakantie heen te gaan…

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>