Vakantietestvlucht naar Eilat

Half september deed Corendon iets revolutionairs in de reiswereld, namelijk een testvlucht voor de pers, reisagenten, consumenten en BN'ers naar Gambia om het land in 24 uur te ontdekken. Corendon gaat deze actie half oktober herhalen, dit keer naar het Israëlische Eilat.

Corendon heeft Gambia dit seizoen als nieuwe bestemming toegevoegd aan haar assortiment en wilde nieuwe reizigers kennis laten maken met het Afrikaanse land. Eilat is vorig jaar al geïntroduceerd als retrobestemming; Corendon hoopte Eilat in 2011 weer terug op de kaart te krijgen als populaire zonbestemming, en dat is gelukt. Er reisden vorig jaar zo’n 10.000 Nederlandse vakantiegangers af naar het zonnige plaatsje Eilat.

Ontdek Eilat in 24 uur

Onder het mom van ‘doe eens gek’ heeft Corendon een wel heel unieke en ludieke actie op touw gezet: een dag naar de winterzonbestemming Eilat! Deze actie is een soort vakantietest-vlucht, waarbij je die dag kennismaakt met Israël en kunt beslissen of deze bestemming bij je past. De reis naar Eilat vond plaats op 10 oktober. De start van de reis van Corendon is rond 02.00 uur in de ochtend. Het ontbijt zal diezelfde ochtend om 09.00 uur in Eilat genoten worden. In de ochtend kan je kiezen om een leuke excursie te doen, zwemmen met dolfijnen bij het Dolphin Reef, snorkelen of duiken in de Rode Zee die wel een aquarium lijkt, of breng een bezoek aan de beroemde Kings Pillars, de Negev Desert Botanical Garden, of maak een kameeltocht of jeepsafari.

‘s Middags kan je genieten aan het strand van deze bruisende badplaats, of je gaat lekker shoppen in de winkeltjes langs de boulevard, specialiteiten scoren op de markt, typisch Israëlische gerechten als falafel en humus proeven, of een terrasje pakken. Aan het einde van de middag is er een afsluitend feest en diner! Rond 20.00 uur stap je weer de bus in richting de luchthaven waar om 23.00 uur de vlucht naar Amsterdam vertrekt.

Retrobestemming Eilat

Gisteren was het zover! Binnen 24 uur werd de Israëlische badplaats Eilat getest als winterzonbestemming van Corendon. Het was even wennen, de overgang van het Nederlandse herfstweer naar ruim 33 graden, maar er is flink genoten! Corendon heeft deze trip dan ook fantastisch georganiseerd. Van het begin (zelfs een aantal winkels op Schiphol was middag in de nacht geopend) tot het einde (het heerlijke diner met optreden van Karsu), overal is aan gedacht en alles was tot in de puntjes geregeld! Iedereen kreeg een hotelkamer en de hele dag de gelegenheid zelf Eilat te ontdekken. We hebben echt genoten en hadden het niet willen missen.

In de loop der jaren is de stad Eilat uitgegroeid tot een mooi vakantieoord, met hotels en stranden vol met Israëlische vakantiegangers en toeristen vanuit de hele wereld. Eilat is een prachtige zonnige winterbestemming, aan de Golf van Akaba, een uitloper van de Rode Zee, en omringd door bergen. Deze combinatie van een warm klimaat, de tropische zee en het landschap van woest granietgebergte zorgen ervoor dat er het hele jaar door veel leuke activiteiten mogelijk zijn. Maak een uitstapje naar de Negevwoestijn, naar Salomo’s Pilaren en de kopermijnen van de Bijbelse koning Solomon in Timna National Park bijvoorbeeld, of kies voor het water. Duiken schijnt er prachtig te zijn, en ook bij andere watersporters zoals waterskiërs, zwemmers en surfers is de stad erg populair. Ook zwemmen er veel dolfijnen in de zee bij Eilat rond. In het onderwater-observatorium of in een boot met een glazen bodem kun je zelfs van de onderwaterwereld genieten zonder zelf nat te worden. Bovendien is Eilat een vrije handelszone, waardoor je er taxfree kunt shoppen.

Vakantie naar Eilat

Eilat is behalve een populaire badplaats ook een bijzonder vredige stad en daardoor een populaire uitvalsbasis bij het verkennen van andere gedeelten van Israël en van Egypte en Jordanië. Eilat is slechts op drie kilometer afstand van de Jordaanse havenplaats Akaba gelegen en ook de Egyptische plaats Taba ligt dichtbij Eilat. Je kunt excursies maken naar de Sinaï in Egypte, de historische stad Petra (en andere plaatsen) in Jordanië.

Corendon biedt tijdens de winter vakanties naar Eilat aan vanaf € 399,-. Dat zijn geen eenmalige acties, maar standaardprijzen voor een mooi driesterrenhotel, inclusief ontbijt, vlucht en transfer. De reizen naar de Israëlische zon worden dit jaar voor het tweede winterseizoen aangeboden vanaf 25 oktober 2012 t/m 14 april 2013. De vlucht van Amsterdam naar Ovda, die wordt uitgevoerd door Corendon Dutch Airlines met haar Boeing 737-800, duurt vier uur en veertig minuten en vertrekt twee keer per week op donderdag en zondag.

Winterzon aanbod Corendon: Turkije, Egypte, Spanje, Gambia, Cyprus, Israël, Marokko en Istanbul

Corendon online en in social media

Uit onderzoek door Clipit, naar online berichtgeving over de reisbranche, blijkt dat online en in social media het meest over Corendon wordt geschreven. Corendon voert de lijst aan met meer dan 2.500 berichten in twee maanden tijd, op de voet gevolgd door Expedia. D-reizen volgt met enige afstand, namelijk 1.386 berichten. Als gevolg vinden we een enorme waarde van positieve PR voor reisbranches op plaatsen waar een gemiddeld merk van droomt. Dat zien we terug bij Corendon, dat een waarde van meer dan € 300.000,- aan online berichten genereerde in twee maanden tijd. Conclusie is dat social media en de reisbranche ontzettend goed bij elkaar passen. En dat Corendon daar erg goed mee om weet te gaan!

Wat vind jij van deze actie van Corendon? Lijkt het jou wat om in 24 uur een leuke eerste indruk van een bestemming te krijgen, of lijkt je dat veel te kort?

Martijn
  1. Dit was een eenmalige actie van Corendon vliegvakanties. Binnenkort komen zij weer met een nieuwe “24 uurs actie”, de bestemming wordt nog geheim gehouden. Overigens vlieg je al voor 399,- 8 dagen naar Eilat met Corendon, dus dat is zeker ook de moeite waard een keer te proberen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>