The Packraft Trail is een tweedaags zelfstandig micro-avontuur door het hart van de Belgische Ardennen. De route is de perfecte combinatie van hiken en raften. In twee dagen wandel je niet alleen de Escape Ardennes, één van de mooiste trails in de Ardennen maar vaar je ook kilometers lang over de Ourthe rivier met je eigen superlichte raft. Zo ontdek je op een unieke manier de Belgische Ardennen met The Packraft Trail!

Wat is The Packraft Trail?

Packrafting is eigenlijk een combinatie van backpacking en rafting. Het is een relatief nieuwe sport, overgewaaid uit Alaska. Hier bedacht men een oplossing voor hikes in natuurgebieden met veel water: een lichte en compacte opblaasbare raft die makkelijk in de rugzak past (= een packraft). Het is een actieve vorm van slow travel waarmee je wandelpaden afwisselt met rivieren om zo grotere afstanden af te leggen.

The Packraft Trail survival Ardennen

The Packraft trail is een concept van Travelbase, een Belgisch-Nederlandse reisorganisatie met focus op outdoor, natuur en avontuur. Je kent ze misschien al van gave trails in IJsland, meerdaagse hikes in de Balkan en van The Norway Trail.

In de Belgische Ardennen hebben ze – naast The Packraft Trail – ook een ander gave trip; Nomadsland. Dit is een pop-up camping in de Belgische Ardennen. Je overnacht met je vriend(in) of vriendengroep in een traditionele yurt met houtkachel.

The Packraft Trail is opgezet om helemaal zelfstandig te doen. Je vertrekt alleen of met je vrienden, vriendin of vriendengroep en komt aan op het basecamp op eigen tempo. Het traject is lang genoeg om van alle rust en stilte in de Belgische Ardennen te genieten. Kijk voor meer informatie op www.thepackrafttrail.com.

kano The Packraft Trailthe packraft trail hike

Een packraft is een lichte en compacte opblaasbare raft die samen met je andere materiaal in een grote trekkingrugzak past.

The Packraft Trail – dag 1

Het begin- en eindpunt van The Packraft Trail bevinden zich op ons basecamp tussen La Roche en Jupille. Als je een extra nacht bijboekt, verblijf je op dezelfde plek.Het basecamp is het makkelijkst te bereiken met de wagen, je kan er gratis parkeren gedurende dit tweedaagse micro-avontuur. Wie met het openbaar vervoer komt, neemt de trein naar Marloie Gare en van daar de bus (rijdt alleen doordeweeks) die vlak aan ons basecamp stopt.

PACKRAFTTRAIL

En extra leuk, als je een hond hebt mag hij gewoon mee! Jouw viervoeter heeft hier ongetwijfeld de tijd van z’n leven.

Op dag 1 spreken we om 9u af bij het basecamp voor de briefing en de materiaalverdeling. Het exact adres krijg je in je email een week voor vertrek. Na de briefing hike je vanaf het basecamp via La Roche-en-Ardenne tot aan Maboge. Onderweg kan je een lunchstop maken in het idyllisch dorpje Borzée. Na een hike van ongeveer 10km, blaas je je raft op voor een peddelsessie van 8 km op de Ourthe, van Maboge tot La Roche. Van La Roche wandel je terug naar het basecamp. Hier geniet je van een gezellige avond bij het kampvuur.

Ardennen hiking

Voor meer informatie over de route: www.thepackrafttrail.com.

The Packraft Trail – dag 2

Op dag 2 wandel je ongeveer 2km van het basecamp tot aan La Roche en raft je ongeveer 11km stroomafwaarts op de Ourthe naar de uitstapplaats in Rendeux. Daarna hike je 10km terug tot aan het basecamp waar je auto geparkeerd staat. Je kunt eventueel een extra nacht bijboeken, als je nog even een dagje extra wilt genieten van de Belgische Ardennen.

Overnachten in de Ardennen

Je slaapt op de camping van het basecamp langs de rivier, op dezelfde plek waar je aankomt en weer vertrekt. Er is sanitair (toiletten en douches) en plek om ‘s avonds een gezellig kampvuur te maken. Je kunt of zelf je kampeerspullen meenemen of je huurt het bij het team van The Packraft Trail voor een voordelige prijs. Je kan al je spullen veilig achterlaten op het basecamp tijdens de tocht: het enige wat je draagt, is een rugzak (inbegrepen bij de prijs) met je packraft en je eten voor de dag. Je kan daarnaast ook (optioneel) de nacht voor vertrek logeren op ons basecamp. Dan ben je ‘s morgens om 9u fris en fruitig aanwezig bij de briefing en het uitreiken van je packraft.

Inbegrepen bij de prijs is:

  • Één packraft per persoon, 4-delige paddle, raft inflationbag
  • Één trekrugzak waar je packraft in kan en nog plaats is voor je persoonlijke spullen
  • Packraft instructies door onze gids
  • Packraft handboek, trailguide & GPX-bestand om de route via je smartphone te volgen
  • Één overnachting op het basecamp op dag 1

Dit kan je nog bijboeken:

  • Adventure Foodpack (€ 39 p.p.)
  • Één extra overnachting op ons basecamp de nacht voor vertrek (€ 15 p.p. )
  • Fresh & black tent incl. matjes & slaapzakken (€ 25 p.p.)
  • Annuleringsverzekering (€ 21 p.p. )

Check hier het complete programma van The Packraft Trail.

kayak

Ga je mee op micro-avontuur in de Ardennen?

The Packraft Trail is te boeken tot eind september 2022. Er zijn drie verschillende opties om deel te nemen aan The Packraft Trail. Of een midweek dinsdag/woensdag, of een midweek donderdag/vrijdag of een weekend zaterdag/zondag. De kosten voor een midweek zijn € 99 p.p. en voor een weekend € 149 p.p.

Check de website van The Packraft Trail voor meer informatie of om je meteen in te schrijven voor dit unieke avontuur.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>