Top 5 safari bestemmingen in Afrika

Een safari in Afrika staat bij menig reiziger op de bucketlist. Het is een onvergetelijke ervaring, en er zijn tal van geweldige landen om uit te kiezen. Van een safari door een van de meest iconische wildreservaten ter wereld, het Serengeti National Park in Tanzania tot een reis naar de Okavango Delta in Botswana. Wij tippen de top 5 safari bestemmingen in Afrika!

Lees verder  

Berggorilla’s kijken? Dit is dé budget-optie!

Met een prijskaartje van $1500 voor een gorilla-permit wil Rwanda zich richten op de high-end toeristen. Deze toeristen hebben in algemene zin meer te besteden en dragen zo sterker bij aan de groeiende welvaart van het land. In Oeganda denkt men daar anders over. Via het UWA (Uganda Wildlife Authority) regelde ik een gorilla trekking voor $700. Voor mijn tocht …

Lees verder  

De 5 mooiste nationale parken in Oeganda

Oeganda is een geweldige reisbestemming voor mensen die de natuur en het wildleven in alle rust willen ontdekken, ver weg van het massatoerisme. Trek door de jungle van Bwindi om een glimp op te vangen van de laatste wilde berggorilla’s en baan je een weg door de dichtbegroeide bossen van Kibale om chimpansees en bosolifanten van dichtbij te bewonderen. Om de keuze iets makkelijker te maken hebben we de 5 mooiste nationale parken in Oeganda – die je écht niet mag missen- voor je geselecteerd!

Lees verder  

De Big Five mooiste landen van Afrika

Overweeg je een rondreis in Afrika te maken? Welk land kies je? Afrika is het op een na grootste continent en bestaat uit maar liefst 54 landen. Namibië verschilt net zo veel van Oeganda als Spanje van Noorwegen. Om je toch een beetje op weg te helpen geven wij onze vijf mooiste landen van Afrika prijs. Welk Afrikaans land is jouw favoriet?

Lees verder