De Big Five mooiste landen van Afrika

Overweeg je een rondreis in Afrika te maken? Welk land kies je? Afrika is het op een na grootste continent en bestaat uit maar liefst 54 landen. Namibië verschilt net zo veel van Oeganda als Spanje van Noorwegen. Om je toch een beetje op weg te helpen geven wij onze vijf mooiste landen van Afrika prijs. Welk Afrikaans land is jouw favoriet?

Big Five Afrika BotswanaBotswana Afrika

Botswana

Wil je de échte ongerepte wildernis van Afrika beleven, dan moet je in Botswana zijn. Reizen in Botswana zijn avontuurlijk en voor de echte natuurliefhebber. Bewonder de Victoria Watervallen, spot the Big Five in de Madikwe Game Reserve en het Chobe Nationaal Park en bezoek de Okavango Delta en de uitgestrekte Kalahari-woestijn. Tijdens een safari heb je een grote kans om olifanten, jachtluipaarden, leeuwen, neushoorns, zebra’s en antilopen tegen te komen.

Om massatoerisme te weren, houdt de regering de prijzen in Botswana bewust hoog. Je moet er dus iets meer voor over hebben, maar de unieke Okavango Delta, de zoutpannen van de Kalahari en de grote aantallen wild in het Chobe National Park zijn het dubbel en dwars waard!

Big 5 Afrika landenChobe Nationaal Park BotswanaBotswana Big 5 Afrika

Namibië

Sinds haar onafhankelijkheid in 1900 is Namibië een van de jongste landen van Afrika. Daarnaast is het een van de minst dichtbevolkte landen ter wereld, waardoor de natuur van Namibië ongerept is gebleven. Het is dan ook niet vreemd dat voor een onvergetelijk avontuur in de Afrikaanse wildernis steeds meer mensen voor een rondreis Namibië kiezen. Van de eindeloze, roodoranje zandduinen in de westelijke Sosussvlei tot de dichtbegroeide wildernis in het noordelijke natuurpark Etosha. Maar ook voor wildlife zit je goed in Namibië. Safariparken als Etosha, Bwabwata en Erindi zijn uiterst geschikt voor een zoektocht naar de Big Five.

Decennialang vochten Europeanen en Zuid-Afrikanen om haar diamanten. Vandaag de dag is Namibië van een stabiele democratie. Verschillende stammen zoals de Himba leven vredig naast elkaar en toeristen kunnen het prachtige land veilig komen bewonderen.

Sossusvlei NamibiëNamibiëBig Five Afrika NamibiëBig Five Afrika luipaardenBig Five Afrika olifanten

Oeganda en Rwanda

In de regenwouden van Rwanda en/of Oeganda ga je op zoek naar de verschillende primaten die er leven. Het absolute hoogtepunt tijdens iedere reis naar Oeganda en Rwanda is uiteraard de ontmoeting met de zeldzame berggorilla’s. Je vindt ze in het Bwindi Impenetrable Forest National Park en Parc National de Volcans. Maar beide landen bieden veel meer natuurlijke schoonheden, zoals nevelwouden, uitgestrekte savannes, meren en bergen. Zoals bijvoorbeeld het Queen Elizabeth National Park. Het park biedt een ongekende ecologische variatie van graslanden, struiksavanne, boomsavanne, regenwoud en kraterplateaus.

Rwanda en Oeganda zijn de landen om berggorilla’s te zien in hun natuurlijke omgeving!

Big 5 OegandaOegandaBig Five Afrika landen OegandaOeganda Big 5 AfrikaBig Five Afrika in Oeganda

Tanzania

Wij schreven al veel reisverhalen over Tanzania. Het land blijft fascineren. De Big Five is een veel gehoorde reden waarom mensen naar Tanzania reizen. Tanzania staat bekend als de beste plek in Afrika om op zoek te gaan naar deze dieren. Tanzania is ook bekend van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, en de Serengeti, met zijn eindeloze vlaktes en grote kuddes gnoes, buffels en zebra’s. Naast de Big Five staan de uitgestrekte nationale parken garant voor magnifieke landschappen. Na alle ‘game drives’ volgt een ideale afsluiting op het wondermooie eiland Zanzibar of één van de andere Swahili eilanden.

Tanzania is het land van de jaarlijkse migratie van honderdduizenden hoefdiere, een van de allergrootste natuurwonderen op aarde.

Tanzania olifantenBig Five Afrika TanzaniaSerengeti BIG5

Zuid-Afrika

Tja, Zuid-Afrika hoeft eigenlijk geen verdere introductie. Een reis door Zuid-Afrika staat bij de meeste mensen bovenaan hun lijstje. En ben je nog nooit op safari geweest, dan is een rondreis Zuid-Afrika ideaal als eerste kennismaking met het continent Afrika. Maar weinig landen zijn zo veelzijdig als Zuid-Afrika. De ‘regenboognatie’ heeft alles wat je maar wensen kan: bruisende steden, zonnige stranden, indrukwekkende bergen, ontzagwekkende dieren, woestijn, savanne… Zuid-Afrika got it all!

De goede infrastructuur en Westerse invloeden maken Zuid-Afrika een geweldige bestemming als eerste kennismaking met het continent Afrika.

Zuid-Afrika Big5Big Five Afrika Zuid-AfrikaZuid-Afrika KaapstadZuid-Afrika pinguins

Big Five Afrika

Wat vind je van onze Big Five Afrika? En wat zijn jouw favoriete Afrikaanse bestemmingen? Laat het ons weten in een reactie onderaan dit artikel. Dank je wel!

    • JO-HELENA zegt:

      Een jonge man ongeveer 40 jaar wil in Afrika gaan werken en wonen. Is alleen, heeft geen diploma’s.
      Wat wordt hem aangeraden?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>