SOS Family Challenge: Oeganda

Ben jij avontuurlijk en sportief? En heb je een speciale band met je broer of zus en altijd al een bijzondere actie willen ondernemen? Meld je dan aan voor de SOS Family Challenge - Brothers & Sisters edition. In deze pittige challenge door het Oegandese Rwenzori gaan jullie samen letterlijk door pieken en dalen. Een trip om nooit te vergeten!

tussen de bergen Rwenzori

Tussen de bergen in het Rwenzori gebergte

Trotseer de Mountains of the Moon

De avontuurlijke trekking voert je dwars door de mystieke ‘Mountains of the Moon’ zoals het Rwenzori gebergte ook wel wordt genoemd. Samen beklim je de Weismann’s Peak, gelegen op maar liefst 4.620 meter hoogte. Deze zesdaagse tocht over de Kilembe Trail is een pittige maar vooral onvergetelijke tocht langs schilderachtige vergezichten, prachtige valleien, bergmeren en mistige bossen. Samen met een klein team van maximaal 15 personen doorkruis je verschillende vegetatiezones variërend van tropische regenwouden tot aan bamboebossen terwijl je zicht hebt op de indrukwekkende, eeuwig besneeuwde bergtoppen.

Weismann’s Peak

Samen beklim je de Weismann’s Peak, gelegen op maar liefst 4.620 meter hoogte


 

Kom in actie voor kinderen in Oeganda

Met deze sportieve prestatie krijg je de kans om kinderen in Oeganda te helpen. Kinderen die helemaal geen familie meer hebben en kinderen die dreigen zorg te verliezen. In Oeganda groeit 1 op de 7 kinderen op zonder familie. SOS Kinderdorpen is sinds 1991 actief in Oeganda. De organisatie heeft er vier kinderdorpen. Hier worden kinderen opgevangen die de zorg van hun ouders zijn verloren. Via familieversterkende programma’s is SOS ook actief in gemeenschappen waar ze kwetsbare families ondersteunen in de zorg voor hun kinderen. Het bijzondere van deze trip is dat je in Oeganda met eigen ogen kunt zien hoe jullie het verschil hebben gemaakt; je bezoekt namelijk verschillende SOS projecten.

SOS kinderdorpen Oeganda

Programma:
Dag 1: aankomst Oeganda
Dag 2: bezoek SOS kinderdorp
Dag 3 t/m 8: trektocht
Dag 9: bezoek SOS kinderdorp
Dag 10: vrije invulling
Dag 11: aankomst Nederland

broertjes Oeganda

Twee broertjes in Oeganda


 

Durf jij het aan?

De inschrijvingen voor de SOS Family Challenge – Brothers & Sisters edition zijn geopend! Wil je meer weten? Vraag de informatiebrochure aan of kom één van de informatieavonden en laat je overtuigen om de uitdaging aan te gaan! Schrijf je hier in:

  • woensdag 3 mei – 19:00u – Utrecht (Lazuli, Oudegracht 243)
  • maandag 15 mei – 19:00u – Den Haag (The Student Hotel, Hoefkade 9)
  • maandag 29 mei – 19:00u – Amsterdam (SOS Kinderdorpen, Maassluisstraat 2)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>