Biodiversiteit op Madagaskar

Door deze vroege geschiedenis neemt Madagaskar op het gebied van flora en fauna een unieke positie in in de wereld, samen met de Galapagos eilanden. Er zijn nooit apen en grote katachtigen gekomen op het eiland, waardoor de lemuren (halfapen) geen concurrent en/of vijand kenden tot de eerste mens voet aan wal zette. Het aantal endemische soorten (planten en dieren …

Lees verder  

De 5 beste stranden van Madagaskar

Mariah, de local Hero van Local Hero Travel die er woont, legt uit waar je moet zijn en waarom. De 5 beste stranden van Madagaskar #1 Nosy Bé Dit strand is een populaire hotspot, een eiland van ca. 24 bij 19 kilometer met suikerriet en kruidnagelplantages. Volgens mij dé strandafsluiting als je de hogere kosten voor de vluchten ervoor over …

Lees verder  

5 aanbevelingen voor Madagaskar

Madagaskar is een uniek eiland dat je met geen ander land kunt vergelijken. Bijzondere dieren, afwisselende landschappen en een zeer vriendelijke bevolking. Hieronder vijf redenen waarom jij Madagaskar gezien moet hebben.

Lees verder  

Lokaal leven in Madagaskar

Een groeiend aantal reizigers gaat niet meer enkel op pad voor het avontuur, maar wil ook een steentje bijdragen aan het welzijn van de lokale bevolking. Tijdens mijn reis door Madagaskar verbleef ik, gewapend met twee tassen vol kleding en speelgoed, onder andere enkele dagen in een weeshuis.

Lees verder  

Treasure Island: Madagascar!

Tussen 1999 en 2010 zijn op het eiland Madagaskar ruim 600 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. De spectaculaire vondsten zijn door verschillende internationale wetenschappers gedaan. Ruim 75% komt nergens anders ter wereld voor!

Lees verder