5 aanbevelingen voor Madagaskar

Madagaskar is een uniek eiland dat je met geen ander land kunt vergelijken. Bijzondere dieren, afwisselende landschappen en een zeer vriendelijke bevolking. Hieronder vijf redenen waarom jij Madagaskar gezien moet hebben.

lemuren madagaskar

1. Lemuren

Wie kent ze niet? In de film Madagascar komen de dansende en springende lemuren regelmatig in beeld. Maki’s of lemuren leven in het wild alleen op het eiland Madagaskar en zijn neefjes van de apen. Door de afscheiding van Madagaskar van het Afrikaanse continent hebben ze een onafhankelijk hun evolutie doorgemaakt, wat Madagaskar en haar lemuren uniek maakt. Er bestaan heel veel verschillende soorten (meer dan 60), bijvoorbeeld de zeldzame Aye-Aye, een nachtlemuur die relatief gezien grote ogen heeft. Er zijn ook soorten lemuren die overdag actief zijn, zoals sifaka’s. Miljoenen jaren geleden waren er honderden soorten, maar tegenwoordig zijn ze met uitsterven bedreigd, doordat er op ze gejaagd wordt en hun natuurlijke leefgebied steeds kleiner wordt. Dr. Patricia Wright heeft er haar eigen levensmissie van gemaakt om dit tegen te gaan, waarover een film gemaakt is; Island of Lemurs: Madagascar.

2. Wildlife

Zegt je Madagaskar, dan zullen de meeste mensen eerst aan de verschillende soorten lemuren denken. Maar op het eiland leven veel dieren en planten die nergens anders ter wereld voorkomen. Zo leven hier vele vlinder- en vogelsoorten zoals de steltrallen, felgekleurde hagedissen, gekko’s, kikkers, kameleons maar ook het grootste inheemse roofdier, de fretkat of fossa. De fretkat lijkt op een katachtige en leeft enkel in de bossen van Madagaskar. Het is een goede klimmer, springt gemakkelijk van tak naar tak en jaagt voornamelijk ’s nachts op lemuren en vogels.


wildlife madagaskar

3. Adventure Getaway

Door de centrale bergrug die over Madagaskar loopt, kent het eiland een zeer afwisselend landschap; van tropische regenwouden tot woestijngebieden en van hooglanden tot tropische eilanden. Hierdoor biedt Madagaskar haar reizigers ontzettend veel activiteiten. Zo kunt je avontuurlijke trekkingen maken door de vele parken, bergbeklimmen of je rondreis ontspannen afsluiten op een parelwit strand in Ifaty of het eiland Nosy Be. Naast parelwitte stranden, biedt het eiland Ile St. Marie de bezoeker nog veel meer. Ile St. Marie is een tropische eiland met wuivende kokospalmen en azuurblauwe zee met koraalriffen. De omringende wateren zijn zeer geschikt voor snorkelen en duiken, maar is het meeste bekend vanwege de bultrugwalvissen die tussen juli en september naar het eiland komen om zich voort te planten en te bevallen. In deze periode kunt je tijdens een walvistocht dichtbij de dieren komen!

adventure getaway

4. Culturele ontdekkingen

De Malagasy, de grootste bevolkingsgroep van Madagaskar, komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Zij leven samen met totaal 18 etnische groepen op het eiland. Tijdens de Antisirabe trekking maak je kennis met verschillende stammen. Je lokale Engelssprekende gids geeft uitleg over de tradities en gebruiken van de lokale bevolking, terwijl je door het ruige landschap van Merina, langs rijstvelden en kleine dorpen loopt. Doordat je gids de lokale bevolking echt kent, komt je in aanraking met deze vriendelijke mensen.

culturele ontdekkingen

5. Comfort

PANGEA Travel is een reisorganisatie die comfortabele Madagaskar rondreizen aanbiedt met een zeer afwisselend programma. Je verblijft in sfeervolle accommodaties op de mooiste plekken van Madagaskar zodat je het land echt beleeft. Samen met een privé chauffeur ga je op pad met ervaren gidsen die je veel over dit bijzondere eiland weten te vertellen en laten zien. Wil je dit unieke eiland bezoeken, dan voorzien de reisspecialisten van PANGEA Travel je graag met goede reis tips en delen zij hun reiservaring graag met je. Op de website vind je veel inspirerende voorbeeldreizen die geheel op maat aan jouw wensen aan te passen zijn.

comfortabel madagaskar

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>