Over Reishonger

Reishonger.nl is de blog voor reislustigen, avonturiers, outdoor geeks, backpackers en wereldreizigers. Genomineerd in de Top 3 Nederlandse reisblogs van 2015 en meer dan 100.000 bezoekers per maand. Onze doelgroep zijn actieve, onafhankelijke reizigers.

Awaken Your Wanderlust

Neem een enorme passie voor reizen gecombineerd met hobby’s als fotografie, videobewerking en schrijven. Gooi dat alles bij elkaar en het resultaat is Reishonger.nl! Reishonger is een van de meest complete reisblogs van Nederland. Verschillende bloggers schrijven op Reishonger.nl en je vindt er ontzettend veel leuke foto’s en video’s! We hebben sinds kort een prachtige nieuwe en kleurrijke website met regelmatig leuke winacties.

Na onze wereldreis in 2009 hebben wij, Martijn en Dionne, besloten dat we onze reisverhalen uit alle windstreken graag met je willen delen; van fietstochten in Thailand, motorreizen naar Monaco, rondreizen door Amerika, stedentrips naar Barcelona, tot onze eigen trouwerij op Bali.

Step out of your comfort zone, in comfort

De bedoeling van dit weblog is dat het een nuttige en interessante site is, vol reisartikelen en praktische reistips. Van tips over hotels en restaurants tot informatie over toltarieven en winterbanden. Natuurlijk maken we ook plaats voor actueel reisnieuws en bijzondere gebeurtenissen in de reiswereld. We hopen je inspiratie te geven voor je reizen. Als jij zelf ook die constante reishonger voelt en er niet bang voor bent om buiten de gebaande paden te gaan, is dit blog echt iets voor jou!

ReishongerAltijd al reishongerig geweest
Wij zijn altijd al erg reislustig geweest, maar pas de laatste jaren komt het echt van reizen. Eerder hebben we, los van elkaar, wel wat bestemmingen in Europa gezien, maar nu moet de hele wereld eraan geloven. Van de kolossale wolkenkrabbers van New York, Singapore en Kuala Lumpur tot de ongerepte stranden van Haiti, van luxe cruisen in het Caribische gebied tot rondtrekken op de onbewoonde eilanden van Fiji, van bergen beklimmen in Nieuw Zeeland tot duiken tussen de haaien in Thailand; het reisvirus heeft ons te pakken en zal ons nooit meer verlaten.

Benieuwd waarom we zo graag rondreizen? Gewoon, omdat we het leuk en interessant vinden om te kijken hoe het ergens anders is.

De groei van Reishonger
Het idee van Reishonger slaat aan en onze reisblog wordt steeds bekender onder reizend Nederland. We hebben gemiddeld zo’n 3.500 lezers per dag en worden steeds vaker overgenomen door de traditionele media. Inmiddels hebben we ook de krachten weten te bundelen van een groep fanatieke reizigers om jou nog meer te inspireren!

Aan Reishonger dragen bij:

Lotte WildiersLotte hoopt anderen inspiratie te geven voor hun reizen. Ze heeft een voorliefde voor Noordelijkere landen en op het lijstje ‘nog te doen’ vind je Rusland en Canada. Ze houdt ervan om te voet te reizen, om zo het land echt in te kunnen duiken. Bovendien zal ze altijd proberen om met duizend woorden een beeld te schetsen.

Sascha van ZonsbeekAls Sascha niet op reis is, schrijft, praat of droomt ze erover. Gelukkig werkt ze in de reisbranche! Op vakantie zoekt ze steevast de mooiste natuur op: van vulkanen in IJsland en ijsgrotten in Oostenrijk tot het regenwoud in Maleisië. Haar verlanglijstje? De hele wereld! Sascha’s reishonger is voorlopig nog niet gestild.

Jos EnsingJos verkent graag nieuwe plekken, landen en culturen, om vervolgens zijn ervaringen te delen. Voor Reishonger reisde hij al naar Tsjechië en Oostenrijk, China en de Dominicaanse Republiek, Bosnië Herzegovina en Macedonië. Hij heeft een lichte voorkeur voor het westelijk halfrond, maar wil de hele wereld zien, onder het motto; ‘the world is my playground’.

Dit doe ik dan ook met grote regelmaat en al ontwaak ik op één van de honderden eilandjes van de Malediven, sta ik op de strip van Vegas, word ik wakker in een campertje in the middle of nowhere of neem ik een duik tussen de Manatees in Florida...Het maakt mij écht niet uit Je suis tres flexible. Als ik terug ben van een reis ben ik altijd laaiend enthousiast, wil ik iedereen over mijn reis en avonturen vertellen en ben ik alweer op zoek naar een nieuw pareltje op ons mooie bolletje. - To travel is to live -Fleur komt er eerlijk voor uit: ze is heel erg verliefd op de wereld! En ze vindt niets fijner dan toe te geven aan deze vlinders. Wanneer ze op reis is, voelt ze zich super gelukkig, geniet ze van nieuwe landen, andere culturen, adembenemende natuur, inspirerende mensen, avontuur en het sparen van fantastische herinneringen.

Eefje van IerselEefje zou met haar enthousiasme het liefst alle leuke landen bezoeken. Na het zien van Kenia, Peru, Indonesië, Lapland, Laos en Costa Rica werd de keuze niet makkelijker. Omdat haar reishonger nog lang niet is gestild, gaat ze dit jaar naar Zuid-Afrika. Een tweede passie van Eefje is anderen inspireren om te gaan reizen, waardoor ze in 2010 is aangesloten bij het team van Reishonger.

Arjan MulderArjan reist al zijn hele leven – de laatste 10 jaar als reisjournalist. Hij deelt graag zijn ervaringen met anderen. Mensen, culturen, geuren, kleuren: ‘reizen maakt je wijzer’. Sinds zijn eerste reis (4 weken met een tentje door de jungle van Kenia) staat de teller inmiddels op bijna 50 landen, 6 werelddelen en ontelbare wow-momenten! Zijn droom? Nog eens met een ultralight naar Helgoland.

Jessica GroenestijnJessica’s liefde voor verre reizen is echt losgebarsten toen ze voor een paar maanden naar Azië vertrok. Landen als Israël, Iran, Myanmar, Nepal en India hebben haar hart veroverd. Ze is dol op couchsurfen en zo veel mogelijk contact met locals. 25 landen op de teller en dat mogen er maar al te graag nog veel meer worden!

brigitte de graaffSinds Brigitte haar hart verloor aan Ierland en het Verenigd Koninkrijk, kan zij geen genoeg van reizen krijgen. Haar motto is dat er in ieder land wel iets moois te beleven valt en je daarom elke kans moet grijpen om de wereld een klein stukje verder te verkennen. Haar bucketlist is hierdoor eindeloos, maar daar wordt gestaag – en met veel plezier – aan gewerkt!

Margriet de VisserMargriet’s ambitie is de wereld verkennen. Waar mogelijk wild kamperen, op zoek naar de minder begaande paden en hoge toppen beklimmen is een MUST. Naast het vaste land is er sinds kort een nieuwe wereld voor haar open gegaan te water. Als de zeilboot klaar is ruilen Margriet en haar vriend hun huis in voor het leven op een boot en zullen ze nog meer van de wereld kunnen zien.

Mogen wij jou ook inspireren?

 1. FREEM- tijdschrift communicatiewetenschap Nijmegen says:

  Beste redactie,

  Wij zijn Rein van Schijndel en Elze Roes, redacteuren van Freem, een blad voor en door studenten Communicatiewetenschap Radboud Universiteit Nijmegen met een digitale en fysieke oplage van 500 exemplaren. Iedere uitgave heeft een thema waarbinnen artikelen worden geschreven, waarvan het interview een prominente plaats in het blad heeft. Het thema voor komende editie is ‘wereld en culturen’. Voorgaande specials voor ons blad zijn onder andere gehouden met MOJO directeur Wilbert Mutsaers, de band ‘De Staat’, 3 Op Reis Backpack winnaar Tim Runia en bedrijven zoals het reclamebureau van o.a. McDonald’s en Albert Heijn: TBWA.

  We doen iedere keer ons best om een gaaf interview te houden dat de studenten kan inspireren. Voor deze editie leek het ons interessant om een inzicht te krijgen in de werkwijze van Reishonger.nl. Niet alleen vanwege de prachtige artikelen en foto’s; voor studenten van een mediaopleiding is het ook erg leuk om te kijken hoe een klein blog is uitgegroeid tot een grote site met veel verschillende bloggers. Bloggen is een nieuwe vorm van journalistiek, een vakgebied waar veel communicatiewetenschappers geïnteresseerd in zijn!

  Is het houden van een interview mogelijk? Desnoods kan het interview via telefoon gehouden worden (doorgaans ong. 30 minuten) of mail indien dit gewenst is.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Rein van Schijndel en Elze Roes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>