Macedonië

Skopje: de meest unieke hoofdstad van Europa

Skopje, vele negatieve verhalen over deze “grote bouwput” beïnvloeden mijn enthousiasme over de hoofdstad van Macedonië. Ik zou een weekend in Skopje zijn en vroeg me terwijl ik de stad inreed af, of dit niet te lang zou zijn. In travelblogs wordt er niet veel aandacht geschonken aan deze stad en dat is zonde; iedereen moet weten wat voor een unieke en leuke stad Skopje is.

Lees verder  

Ohrid: stiekem een ontzettende must-see

Voor wie op zoek is naar een vakantiebestemming met lekker weer, prachtige natuur, heerlijk eten en vele culturele hoogstandjes: opgelet! Macedonië heeft dit allemaal, alleen dan zonder al te veel toeristen en voor een lekker laag prijsje. Klinkt goed, toch?!

Lees verder  

Pelgrimstocht langs het Meer van Ohrid

In het zuidwesten van Macedonië, vlak aan de grens met Albanië, ligt Ohrid, één van de mooiste steden van de Balkan. Dit stadje, dat zich bevindt aan de oever van het gelijknamige Meer van Ohrid, wordt met meer dan 300 kerken ook wel het “Jeruzalem van de Balkan” genoemd.

Lees verder  

Geschiedenis schrijven in Skopje

Welkom in Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Geen bijzonder drukke stad met iets meer dan een half miljoen inwoners, maar wel een stad in transitie. De stad moet weer de trots van het Macedonische volk worden

Lees verder