Spring Race Party Val Gardena

Aan het einde van het wintersportseizoen organiseren veel gebieden een leuk evenement om het voor wintersporters aantrekkelijk te maken om toch nog te komen. In Val Gardena heb ik deel mogen nemen aan de Spring Race Party 2016. Geweldig om mee te maken!

Je kunt je afvragen waarom aan het einde van het wintersportseizoen dit artikel nog verschijnt. Dat heeft alles te maken met het feit dat de nieuwe datum voor de Spring Race Party 2017 vandaag bekend is geworden. Zet een grote cirkel om 18 maart 2017 in je kalender als je van sneeuw, lol, competitie en een goed après-ski feest in werkelijk waar een prachtig gebied houdt. Het is niet voor niks dat ik eerder schreef dat Val Gardena op je Winter Bucketlist zou moeten staan.

Fun in de sneeuw: Spring Race Party in Val Gardena

De Spring Race Party is een ski race voor jong en oud van Seceda naar het dorpje Ortesei. De afdaling is 8 kilometer lang en de winnaar van de race is het 5-koppige team dat het dichtstbij de vooraf onbekende jokertijd eindigt. Het deelnemersveld van de Spring Race Party is internationaal. Naast de lokale teams nemen ook internationale teams deel aan de Spring Race Party. Zeker de lokale teams maker er ook echt een feest van. De tijd, de skills en de brains bepalen uiteindelijk het winnende team.

Dagen van te voren vraag je jezelf al af wat de jokertijd zou kunnen zijn. Want wie het dichts bij deze tijd eindigt, maakt de grootste kans om te winnen. En het winnen van de race levert toch een aantrekkelijke prijs op van € 1.000,- (te besteden in Val Gardena). De snelheid van de afdaling blijkt dus helemaal niet belangrijk te zijn. Als je maar zo dicht mogelijk bij de jokertijd in de buurt komt.

Vooraf begint eigenlijk de lol al. Het is de bedoeling dat alle 40 teams ludiek aan de start verschijnen. Wij Hollanders zijn daar gek op en hadden bedacht om oranje hesjes aan te doen en super grote oranje ballonnen van wel een meter groot mee te nemen. Ik kan je zeggen dat het skiën met zo’n grote oranje ballon op je helm best apart is. Je hebt in ieder geval veel bekijks op de piste.

De teams beginnen met de afdaling tussen 14.00 en 15.00 uur als het startsein wordt gegeven voor een waar feestje. De jokertijd ligt tussen de 2 en 2 ½ uur. Alle tijd dus om naar beneden te gaan. Maar wel met de wetenschap dat we met een après-ski party in het dorp Ortesei eindigen. Tijdens de afdaling worden er 5 stops gehouden bij verschillende skihutten waar heerlijke muziek wordt gedraaid. Je kunt bij elke skihut lokale lekkernijen proeven en genieten van heerlijke drankjes. Dat hebben we dan ook maar gedaan. Je zou bijna vergeten dat je bij elke skihut een spelonderdeel moet afleggen om zodoende nog extra punten voor de winst te kunnen verdienen. Denk aan een slalom afdaling, darten op ballonnen, appel happen, spijker poepen en pitch en put.

fun in de sneeuw

Naast het voorjaarszonnetje is het traditiegetrouw aan het einde van het wintersportseizoen tijd voor feest

Hoe verder we komen tijdens de afdaling, hoe gezelliger het wordt. De terrassen van de skihutten zitten vol met de deelnemende teams, die blijven hangen omdat het simpelweg gezellig is en er geen druk op de tijd staat. Voordat we ons melden in het feestgedruis in het dorpje Ortesei werken we stiekem toch wel fanatiek onze opdrachten af. We willen immers die hoofdprijs wel winnen. Ondertussen aangekomen bij het laatste terras kunnen we het niet laten om nog één drankje te doen.

Toch wel nieuwsgierig geworden naar de après-ski party en de prijsuitreiking maken we onze race af en dalen we verder af naar het dorpje Ortesei waar we per se als team over de finish moeten gaan. De Spring Ski Race eindigt in een heerlijke après-ski party op het Plein Sant’Antonio in Ortesei. Uiteindelijk worden we tiende van de 40 deelnemende teams. Het feest is er niet minder gezellig op geworden. Tot in de late uurtjes van de avond draaien de DJ’s heerlijke muziek en hebben we genoten van de sfeer en de ambiance.

finish spring race

De Spring Ski Race eindigt in een heerlijke après-ski party op het Plein Sant’Antonio in Ortesei

Save the date: 18-03-2017 Spring Race Party 2017

Bart

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>