Ice Ice Baby

Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Tot en met zondag 5 februari 2017 strijkt de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw neer in Amsterdam.

Na het enorme succes van het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle van de afgelopen jaren, slaat het festival deze editie zijn vleugels uit naar het Arena Park aan de Arena Boulevard. Een goed bereikbare locatie, waar ook veel toeristen de weg zullen weten te vinden naar het grootste ijssculpturen evenement van Nederland. De organisatie verwacht dit jaar meer dan 200.000 binnen- en buitenlandse bezoekers.

Meer dan 100 ijssculpturen

De 42 beste ijskunstenaars uit de hele wereld, afkomstig uit 16 verschillende landen, zijn naar Amsterdam gekomen. Hier hebben ze in een tent, een 1.500 m² grote vrieshal, betoverende themawerelden en meer dan 100 ijsbeelden tot wel 6 meter hoog gecreëerd. Gemaakt van 550.000 kilo ijs en sneeuw. Daarnaast is er een gezellig horecaplein met winterse hapjes en drankjes.

Dáár moesten we heen, natuurlijk! Kijk je mee?

Disco

Er is een discovloer van ijs met lichteffecten die je doen denken aan Saturday Night Fever

IJskoude ode aan de muziek

Het thema van dit jaar luidt: ‘Music Inspires’. Of je nu van klassiek of modern houdt, van Hollandse hits of wereldmuziek, oude discokrakers of de nieuwste techno… Honderden jaren aan muziekgeschiedenis zijn te bewonderen als bevroren kunstwerken. Alle genres en grote sterren komen aan bod.

Grote kans dat een van je muziekhelden er in sneeuw- of ijsvorm staat. Mozart, Michael Jackson, Prince, David Bowie, The Beatles, Hazes, Elvis, Justin Bieber en vele anderen zijn tijdelijk vereeuwigd in sneeuw of ijs. Met hun muziekinstrumenten, gemaakt van ijs en sneeuw. Met licht, geluid, projectie en special effects wordt de beleving versterkt. In de grote vrieshal (-10°C) kom je ogen en oren tekort.

Punk rocks

Punks Not Dead (debuutalbum van The Exploited)

Hazes

Op zo’n locatie mag de ultieme Amsterdamse zanger natuurlijk niet ontbreken. Bij André Hazes zie je vliegers geprojecteerd op de achtergrond. En er staat een klein jongetje naast hem met een vlieger in zijn hand – daar zit natuurlijk de brief voor zijn moeder aan

The Sound of Music

The Sound of Music

ijsbeeldenfestival-amsterdam

Frisse start van 2017

Zin in een cool begin van 2017? Begin het nieuwe jaar met een frisse start tussen het ijs in de vrieshal van het grootste ijssculpturen evenement van Europa. Een leuk alternatief voor de nieuwjaarsduik, want op 1 januari 2017 (tussen 12.00 en 13.00 uur) kun je bij -10 ℃ gratis een parcours lopen door het Nederlands IJsbeelden Festival. Voorwaarde is wel dat je dit doet in zwemkleding! Na afloop is er gratis Chocomel en Unox Erwtensoep.

Meer informatie: ijsbeelden.nl

Music is Food for the Soul

Music is Food for the Soul

ijssculpturen

Elvis

Elvis, The King of Rock and Roll

African voices

African voices

nederlands-ijsbeelden-festival

Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>